Прашања за Исламот III

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Again prosta formula:
Atesit ne se ragas ...ateist postanuvas.... i vernik ne se ragas ...vernik postanuvas.....ama koga citas sveti knigi i menasj vera ko corapri ednostavno ti si NEVERNIK !

PS:Sto pravime ako utre nekoja nova vera nikne ....kako torbesite i ti za vreka komiri ke menjas.
ааааааааа, ама некои твои другари викаат човек се раѓа атеист..........!!!!??? нема да има друга вера, зашто, ни друг пратеник, тоа во што верувам така кажува.......[DOUBLEPOST=1393530726][/DOUBLEPOST]
Jas kako ateist citam sto sakam posto neli nesum venik i nema nikakov efekt. Ti kako hrsitjanski vernik go znaes kuranot a osnovni raboti od tvojata vera ne poznavas.
PS: Daj ne ne truj deka si Hristijanin. Poodamna ti kazav deka ne pieme nafta tuka .
еве и тебе да те поканам....................повели

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
ааааааааа, ама некои твои другари викаат човек се раѓа атеист..........!!!!??? нема да има друга вера, зашто, ни друг пратеник, тоа во што верувам така кажува.......
Znaci priznavas deka si neverik! Dali ke ima nova nera ili ne toa ostanuva da vidime. Taka vikale i torbesite pa op vreka kompiri smenilo se.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Znaci priznavas deka si neverik! Dali ke ima nova nera ili ne toa ostanuva da vidime. Taka vikale i torbesite pa op vreka kompiri smenilo se.
ќе видите.
нема да има друга вера, зашто, ни друг пратеник, тоа во што верувам така кажува.......
верувам

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Верниците не ги земаат неверниците за заштитници наместо верниците. Сторителот на тоа нема ништо кај Аллах. Направете го тоа само ако се плашите од нив. Аллах ве опоменува за Себе и свратилиштето е кон Него.

Лага измислуваат оние кои, навистина, не веруваат во знаменијата Аллахови. Оние се, токму, лашковци!
اللَّهِ زُلْفَىٰ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ
Аллах, секако, не ги упатува лашковците и неверниците! ez zumer.

1. Нека пропаднат лашковците,
  2. الَّذِينَ هُمْ فِي غَمْرَةٍ سَاهُونَ

кои се вглавени во незнаење, и уште рамнодушни!
    Ез-Заријат
Дали тој што носи некого во заблуда е лажго?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Дали тој што носи некого во заблуда е лажго?
10 пати го поставуваш истото прашање,и истиот одговор го добиваш,свесен си дека нема да го прочиташ одговорот што тебе ти се допаѓа????[DOUBLEPOST=1393535990][/DOUBLEPOST]Пууу бе... ниеден христијанин нема на форумов :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
10 пати го поставуваш истото прашање,и истиот одговор го добиваш,свесен си дека нема да го прочиташ одговорот што тебе ти се допаѓа????
Кој е тој одговор? Десет пати добивам одговор, дека имало одоговор.......а одговорот, никаде го нема!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
da de jasno mie spored vas gospod ne e eden.
ZOTE напиша:
Па господ е тројство, господ не е еден како што сака сатаната да ги излаже верниците.sakas da kazis deka i isus e bog i otecot e bog , znaci ne e eden tuku dvojca i dvajcata pomaznici ke sedele odlevo i odesno ,a tretiot sevisniot vo sredina znaci spored vas hristijanstvoto ne e monoteisticka religija. koja e ralizkata spored vas sto dvajcata bogovi od levo i odesno podolu od tretiot vo sredina sevisniot, sto go pravi po sevisen od drugite dvajca bogovi?
Значи си слушнал за архангел Михаил кој е врховен ангел на војската на господ? Неговото име што значи во превод? "Оној што е како Бог" Значи севишниот има ангели кои ја извршуваат неговата воља насекаде, и така архангел Михаил е еднаков на Бог и затоа ја победува сатанта, затоа што само Господ не губи.

Така и Господ Исус Христос е створен внатре во самиот Господ додека сеуште бил енергија, додека ништо не било створено, ниту универзумот ниту светот.

КНИГА НА ПРОРОК ЗАХАРИЈА
Глава 4

1 Ангелот, кој зборуваше со мене, се врати тогаш и ме разбуди како човек кој се буди од сон.
2 „Што гледаш?” праша. Јас одговорив: „Еве, гледам светилник, сиот од злато со чаша за масло врз него; и на светилникот се седум светилки, со седум чашки за седумте светилки што се на него.

3 Две маслинови стебла се покрај него, едното оддесно, другото одлево.”

4 Му се обратив на ангелот кој зборуваше со мене и го прашав: „Што е тоа Господару?

7 ангели на Господ

12 Пак проговорив и го прашав: „Што се оние две маслинови гранчиња што низ две златни цевки дотуруваат масло?”

13 Тој ми одговори: „Зар не знаеш што е тоа?” Одговорив: „Не, господару.”

14 Тој рече: „Тоа се два помазаника кои стојат пред Господарот на целата земја.”

Едниот помазаник е Господ Исус Христос, другиот според мое мислење е Мухамед.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Кои се прописите за Рамазан? како се клања, кога се јаде, што смее, што несмее?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
odgovorot MOJ e jeste da
me iskara da ama ne mu kazuvaj deka sum ti pisal ok? :D cccccccc
Тоа "да" се однесува на моето прашање во врска со заблудата и дали таа е лага, или се однесува на Хатаб?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Тоа "да" се однесува на моето прашање во врска со заблудата и дали таа е лага, или се однесува на Хатаб?
на прашањето. тој што НАМЕРНО некого носи во заблуда е лажго истовремено, зашто со вистина неможе некого да заблудиш. според мене, немој исламот да е крив ради моето мислење :eek:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
на прашањето. тој што НАМЕРНО некого носи во заблуда е лажго истовремено, зашто со вистина неможе некого да заблудиш. според мене, немој исламот да е крив ради моето мислење :eek:
Ти рече дека го следиш исламот кој е во куранот, а не исламот на некоја држава, нација и слично. Епа еве што пишува во куранот:

Сура 16:
93. Аллах да сакаше, сигурно, ќе ве направеше една заедница, но Аллах скршнува во заблуда кого сака и упатува кого сака. Да, вие ќе бидете прашани за она што го работевте!

Објасни ми, која е смислата некого намерно да одведеш во заблуда и потоа да го повикуваш на одговорност?
Хатаб тврди дека било одговорено многу пати на ова, но јас не сум видел одговор никаде!

Kajgana Shop

На врв Bottom