da de jasno mie spored vas gospod ne e eden.
ZOTE напиша:
↑
Па господ е тројство,
господ не е еден како што сака сатаната да ги излаже верниците.sakas da kazis deka i isus e bog i otecot e bog , znaci ne e eden tuku dvojca i dvajcata pomaznici ke sedele odlevo i odesno ,a tretiot sevisniot vo sredina znaci spored vas hristijanstvoto ne e monoteisticka religija. koja e ralizkata spored vas sto dvajcata bogovi od levo i odesno podolu od tretiot vo sredina sevisniot, sto go pravi po sevisen od drugite dvajca bogovi?
Значи си слушнал за архангел Михаил кој е врховен ангел на војската на господ? Неговото име што значи во превод? "Оној што е како Бог" Значи севишниот има ангели кои ја извршуваат неговата воља насекаде, и така архангел Михаил е еднаков на Бог и затоа ја победува сатанта, затоа што само Господ не губи.
Така и Господ Исус Христос е створен внатре во самиот Господ додека сеуште бил енергија, додека ништо не било створено, ниту универзумот ниту светот.
КНИГА НА ПРОРОК ЗАХАРИЈА
Глава 4
1 Ангелот, кој зборуваше со мене, се врати тогаш и ме разбуди како човек кој се буди од сон.
2 „Што гледаш?” праша. Јас одговорив: „Еве, гледам светилник, сиот од злато со чаша за масло врз него; и на светилникот се седум светилки, со седум чашки за седумте светилки што се на него.
3 Две маслинови стебла се покрај него, едното оддесно, другото одлево.”
4 Му се обратив на ангелот кој зборуваше со мене и го прашав: „Што е тоа Господару?
7 ангели на Господ
12 Пак проговорив и го прашав: „Што се оние две маслинови гранчиња што низ две златни цевки дотуруваат масло?”
13 Тој ми одговори: „Зар не знаеш што е тоа?” Одговорив: „Не, господару.”
14 Тој рече: „Тоа се два помазаника кои стојат пред Господарот на целата земја.”
Едниот помазаник е Господ Исус Христос, другиот според мое мислење е Мухамед.