Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
a ustvari pogolemi teroristi od niv nema.што не е јасно американците секогаш подржавале терористи за сопствени интереси
Kade sto stapnale,se zaebale.
a ustvari pogolemi teroristi od niv nema.што не е јасно американците секогаш подржавале терористи за сопствени интереси
Абе се разбира дека голем дел од работиве што ги пишуваш се точни, ама не сите зошто има и друга приказна на работите не е само оваа тука.Така да тебе тоа ако не ти е јасно тогаш воопшто не пишувај на темава.братко незнам како ја анализираш ситуацијава,али далеку си од реалноста и незнам зошто фураш цело време по западната пропагандна машинерија, каде треба реално да ги согледаш работите, а тоа се:
1. Русите се на Крим;
2. Народот е задоволен од тоа;
3. Русите и проруските Украинци се мнозинство (затоа и неуспеа договорот со Јанукович)
4. Мобилизација неуспева на моменталната влада;
5. Путин ако сакаше да војува и да окупира ке го нападнеше Киев и ке го срамнеше нешто како Грузија;
6. Кличко како спортист е невидена легенда, како човек гомно од човек;
Ова ако не ти е јасно би ти препорачал да не се занимаваш веќе со оваа тематика.
Како бе државата крадела, како краде тоа една држава де објасни. Краделе тие што се на чело на државата. А САД става рака во оган само кај што има пари, Грција ти е буре без дно, во Грција се дава пари, таа корумпирана власт што краде да остане. Така е уште од малата Хунта во 70тите години. Море така е и уште од пред тоа.Тоа не е така едноставно, тука беше докажано дека државата крадела од ЕУ.Што очекуваш ти, Американците да стават рака во оган за работа која веќе е докажана дека Грците се виновни?Американците знаат да играат на полето на дипломатијата, не се мутави они да стават рака во оган за некого кој е виновен.Нема тука никаква врска поради купувањето германски тенкови и американски Ф-16.
Вака барем личи на нешто....Али затоа им се наклонија потенциални економски гиганти попут Кина, Индија, Бразил, Иран, Венецуела....
Од што да ги штити?Неколку војничиња по потекло од западна Украина во украинските бази на Крим се репер за расположението на народот?!
Не сум про-руски настроен, туку сум само реален.
Кога може западот да ги брани човековите права на туѓи народи, зошто Русија да не смее да си ги штити своите Руси и русојазични Украинци во Украина?
Пуно, јас еве тебе највеќе те разбирам зошто несакаш да ослаби САД. Ви дадоа све што може да добие еден народ на поклон. Само што слабеењето на САД би значело дека ќе стигне есапот.Вака барем личи на нешто....
Мака ти е што Русија е суперсила?Вака барем личи на нешто....
Тоа е догмата што ја имаат изградено и врз која се темели цела пропаганда.@TheTrooper Зашто стално тргаш од претпоставка дека протестот што го направи пресвртот е дело на незадоволни украинци кој сакаат развој, просперитет на Украина? Или лошо сум перципирал туѓ став?
Алудираш на бегалци?Не е онтопик, ама дали на украинци им треба виза за во Македонија?
Да имам другарчиња на кои родителите им се во Украина, па се мислев да им предложам во Македонија да одат додека се смират работите.Алудираш на бегалци?