Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
B

Borg_Drone

Гостин
братко незнам како ја анализираш ситуацијава,али далеку си од реалноста и незнам зошто фураш цело време по западната пропагандна машинерија, каде треба реално да ги согледаш работите, а тоа се:
1. Русите се на Крим;
2. Народот е задоволен од тоа;
3. Русите и проруските Украинци се мнозинство (затоа и неуспеа договорот со Јанукович)
4. Мобилизација неуспева на моменталната влада;
5. Путин ако сакаше да војува и да окупира ке го нападнеше Киев и ке го срамнеше нешто како Грузија;
6. Кличко како спортист е невидена легенда, како човек гомно од човек;
Ова ако не ти е јасно би ти препорачал да не се занимаваш веќе со оваа тематика.
Абе се разбира дека голем дел од работиве што ги пишуваш се точни, ама не сите зошто има и друга приказна на работите не е само оваа тука.Така да тебе тоа ако не ти е јасно тогаш воопшто не пишувај на темава.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.511
Поени од реакции
27.327
Тоа не е така едноставно, тука беше докажано дека државата крадела од ЕУ.Што очекуваш ти, Американците да стават рака во оган за работа која веќе е докажана дека Грците се виновни?Американците знаат да играат на полето на дипломатијата, не се мутави они да стават рака во оган за некого кој е виновен.Нема тука никаква врска поради купувањето германски тенкови и американски Ф-16.
Како бе државата крадела, како краде тоа една држава де објасни. Краделе тие што се на чело на државата. А САД става рака во оган само кај што има пари, Грција ти е буре без дно, во Грција се дава пари, таа корумпирана власт што краде да остане. Така е уште од малата Хунта во 70тите години. Море така е и уште од пред тоа.

Убаво што ги спомна Атинските протести, тоа ти е типичен пример на двојни стандарди на Американците. И баш тука можеш да го видиш тоа што ние прорусите го проповедаме. Ова што се дешава не е до Украинскиот народ, туку е масло диригирано од надвор да направи јасна диференцијација на народот во Украина.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Неколку војничиња по потекло од западна Украина во украинските бази на Крим се репер за расположението на народот?!

Не сум про-руски настроен, туку сум само реален.

Кога може западот да ги брани човековите права на туѓи народи, зошто Русија да не смее да си ги штити своите Руси и русојазични Украинци во Украина?
Од што да ги штити?

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Најинтересно е кога на луѓе им ги наоѓате граматичките пропусти во реченицата. Не дека не сте сватиле што сака да каже, туку, „неам шо да му одг, ова ќе му напишам“.

Инаку, од утре се очекува неколку руски борбени авиони да се приземјат на војниот аеродром во Симферпол.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.511
Поени од реакции
27.327
Вака барем личи на нешто....
Пуно, јас еве тебе највеќе те разбирам зошто несакаш да ослаби САД. Ви дадоа све што може да добие еден народ на поклон. Само што слабеењето на САД би значело дека ќе стигне есапот.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Вака барем личи на нешто....
Мака ти е што Русија е суперсила?

Ќе биде интересно во иднина со ваква јака Русија. Со Јужен тек, руското влијание пристига и во Македонија и Србија.

Русија не го признава Косово како држава.

Последно уредено:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
@TheTrooper Зашто стално тргаш од претпоставка дека протестот што го направи пресвртот е дело на незадоволни украинци кој сакаат развој, просперитет на Украина? Или лошо сум перципирал туѓ став?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.511
Поени од реакции
27.327
@TheTrooper Зашто стално тргаш од претпоставка дека протестот што го направи пресвртот е дело на незадоволни украинци кој сакаат развој, просперитет на Украина? Или лошо сум перципирал туѓ став?
Тоа е догмата што ја имаат изградено и врз која се темели цела пропаганда.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Кинеската телевизија јавува дека протестантите во Киев барале Русите да го напуштат Крим
http://english.cntv.cn/01/index.shtml

Инаку Севастопол низ историјата е два пати освојуван
Првпат во септември 1855 го зазедоа Англичаните по една година опсада
http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Sevastopol_(1854–1855)
и вторпат во јули 1942 исто по 250 дена опсада го зазеде Хитлер
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Sevastopol

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не е онтопик, ама дали на украинци им треба виза за во Македонија?

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Во Доњецк и Харков веќе неколку дена масовно се протестира и се заземаа зградете на собранијата, сеа ме интересира дали Русија ќе удри да ги земе и тие делови или ќе остане на стратешката цел - Крим.
Инаку, за мене овој Аксанов има харизма за претседател на Крим.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Алудираш на бегалци?
Да имам другарчиња на кои родителите им се во Украина, па се мислев да им предложам во Македонија да одат додека се смират работите.

Kajgana Shop

На врв Bottom