Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
ВЕСТИ УКРАИНА ДЕН 14, 3.3.2014Г.

-Забележано големо трупање на руски воени возила на границата на Крим со Русија, во градот Керч.

-Претседателот на одбор на руската Дума за односи со јавноста го запрашува западот зошто го призна самоопределувањето на Косовските граѓани, а истото тоа да не го направи и со Крим.

-Јерема : Можно затворање на украинско руските граници и воведување построги мерки за руските државјани.

-Москва : Русија не сака војна со Украина

-Медведев : Јанукович е легитимен претседател.

-Нов шок за војската на Украина : Голем дел на офицерите на Украинските наоружени сили се префрлија на страната на Русите во Крим.

Украинската војска не е платена со месеци“ - Анонимен извор за РИА новости, пренесува Раша Тудеј.

-Карел Шварценберг (поранешен министер за НР на Чешка) : Путин делува како Хитлер!

-САД не размислува за спротиставување на руската воена сила на Крим, туку размислуваат за економска дипломатска и политичка подршка на република Украина.

Вестите се најнови, од 7ч по локално до сега.. Извор : курир-инфо.рс

//

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
So me napagas mene, ne sum gi napravil ja tie sliki. Ako rekov deka ima sliki ne znaci deka sakam podelba, zatoa i rekov "ako dojde do podelba".
A toa so nas, takvi sliki I statistiki gledame sekoj den po vesti, ako saka nekoj neka stavi i tuka neka stavi nekoj ako saka sliki ne mozam ja da mu go zabranam toa...

Sent from my Samsung Galaxy SIII
е де и тој што би ставил слика од МК со означени територии можи не сака поделба... онака колку за информација да се знае кој кај е....
ах бе....

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Ova sto se slucuva vo Ukrainata i okupacija na Ukrainska teritorija od strana na Rusija e golema bruka. Izgovorot deka treba da se zastiti Ruskoto naselenije od "fasisti i neo-nacisti" e samo izgovor, laga i propaganda. Nikoj ne gi cepka Rusite vo Ukraina i nacistite, koj gi ima, ne ja vodat drzavata. No so vakvi potezi Rusija bas toa saka da go ostvari, da dobijat nacionalistite na poeni za posle da moze da pokaze ete, bevme vo pravo. Od voen aspekt Rusija mnogu pametno ja sprovede ovaa akcija no da ne se laseme, Ukraina vo nikoj slucaj ne bi se obidela da gi sprece Rusite od vlagajne, ne se tolku vooruzeni. Rusija se odnesuva so Ukraina kako da im e smrten neprijatel, ne gledam sto bi izgubela Rusija so nova Ukrainska vlada, bas za Krimot i voenata baza ima dogovori i nikoja Ukrainska vlada ne bi gi prekrsile tie, znaeki sto moze da sledi. So ovie potezi stanuva jasno, oti Baltickite zemji i zemjite od porenesniot istocki blok odma baraa zastita od Rusija pod kapata na NATO, istoto sto i Ukraincite go baraat. Jasno e, deka kako vo Gruzija slucajot so Kosovo se vraka. Rusija gi koristi istite Argumenti kako NATO vo vremete za ovaa akcija i akcijata vo Gruzija.

Inace Ukraincite sosema se vo pravo so toa sto si ja prezedoa sudbinata vo svoj race i go izbrkaa Janukowitsch. Si zaminal cojkot so 500m Dolari vo kesh vo kuferi a palatata negova imala zlatni cesmi, a na druga strana narodot strada, pa kako ne ke go izbrkaat?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Си читам вака си читам и просто си се чудам колку глупости се изначитав:facepalm:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.253
Поени од реакции
13.770
Си читам вака си читам и просто си се чудам колку глупости се изначитав:facepalm:
Има и добри постови од постарите членови. Братот, Инглориус, Јамјка и уште 3-4 ца.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Ми смрди на 3та светска војна.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Картите што беа од Русите направени, а се смеев пред неколку години почнувам да ги земам за сериозни мајке ми... Последната е за темава посебно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Има и добри постови од постарите членови. Братот, Инглориус, Јамјка и уште 3-4 ца.
Има не велам дека нема, но грото се тешки глупости, посебно кога си го мерат со Американците и Русите или пак нешто во типот словенски браќа, па православието и незнам што. Никако да се научи дека меѓународната политика и дипломатија се сведува само на чист интерес и ништо друго.
А и друга работа кој многу често се запоставува е дека СИЛА БОГА НЕМОЛИ.
Конкретно во кратки црти за Украина може да се каже вака.
Украина внатре е каша попара, нема внатрешна кохезија. Ако гледаме што се случува во војската тогаш како што реков и претходно, ловџиска група ке ја разоружа, пошто оружјето не пука, пукаат луѓето. Кој луѓе ке пукаат по кој е сосем друга работа , пошто е на сам раб на граѓанска војна.
Е сега малце за Американците , европејците и Русите тука.
Заклучивме дека Украинците моментално не се воено способни за ништо и дека ако некој треба да им ја брани сувереноста тоа би требало да бидат странски војски, и тоа под случај да има воено сценарио. Арно ама кој ке биди желен да оди да војува. Русите се веќе таму и како што изгледа имаат желба и средста да војуваат. За европејците воопшто и да не правиме муабет,остај некој евробирократ што кажува, тие се гола вода моментално. Значи прашањето е дали Американците ке сакаат да војуваат и како. Ако планираат да џафкаат од страна а Украинците да се борат, тогаш пиши пропало. А дека ке влезат воено чисто се сомневам.
Додуша ова нема ни да се заврши со класична војна како на филмовите туку најверојатно сценарио според мене би било Русите ке бидат повикани да воспостават ред и мир во и така нестабилната Украина од просуското население па и легалната влада, ке си донесат проруски настроена влада и тоа би било тоа. Секако владата во Киев може да побара вмешување на Американците воено, но чисто се сомневам дека освем тапкање по рамо и морална поддршка овие ке направат нешто конкретно. И кога сето тоа ке се стави на кантар можеме да заклучиме дека епилогот би бил Украина цела и под руска свера на влијание.
И не заборавајте дека Русија не е било кој, не е Сирија, не е Либија нити некој таму безвезе играч туку светска сила која е постојана членка на советот за безбедност со право на вето.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ova sto se slucuva vo Ukrainata i okupacija na Ukrainska teritorija od strana na Rusija e golema bruka. Izgovorot deka treba da se zastiti Ruskoto naselenije od "fasisti i neo-nacisti" e samo izgovor, laga i propaganda. Nikoj ne gi cepka Rusite vo Ukraina i nacistite, koj gi ima, ne ja vodat drzavata. No so vakvi potezi Rusija bas toa saka da go ostvari, da dobijat nacionalistite na poeni za posle da moze da pokaze ete, bevme vo pravo. Od voen aspekt Rusija mnogu pametno ja sprovede ovaa akcija no da ne se laseme, Ukraina vo nikoj slucaj ne bi se obidela da gi sprece Rusite od vlagajne, ne se tolku vooruzeni. Rusija se odnesuva so Ukraina kako da im e smrten neprijatel, ne gledam sto bi izgubela Rusija so nova Ukrainska vlada, bas za Krimot i voenata baza ima dogovori i nikoja Ukrainska vlada ne bi gi prekrsile tie, znaeki sto moze da sledi. So ovie potezi stanuva jasno, oti Baltickite zemji i zemjite od porenesniot istocki blok odma baraa zastita od Rusija pod kapata na NATO, istoto sto i Ukraincite go baraat. Jasno e, deka kako vo Gruzija slucajot so Kosovo se vraka. Rusija gi koristi istite Argumenti kako NATO vo vremete za ovaa akcija i akcijata vo Gruzija.

Inace Ukraincite sosema se vo pravo so toa sto si ja prezedoa sudbinata vo svoj race i go izbrkaa Janukowitsch. Si zaminal cojkot so 500m Dolari vo kesh vo kuferi a palatata negova imala zlatni cesmi, a na druga strana narodot strada, pa kako ne ke go izbrkaat?
Сашко Биљиј (Александар Музичко) - претставник од Евромајдан - борец за правата на украинскиот народ..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Gi ispotepaa Rusite vo Krim, nema sto.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.253
Поени од реакции
13.770

Велат подобро да спречиш отколку да лечиш.
Во меѓувреме цената на гасот го достигна максимумот за последните 2,5 години.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Evrejskata zaednica bega od Kiev i od zapadniot del na Ukraina. Znam deka imase vesti za toa i linkovi postaveni na temata, no ne znam na koja strana se. Ako moze nekoj da gi stavi, odnapred blagodaram.

Druga rabota-tocno deka neonacistite se marginalna grupa, no sepak imaat pridones so ucestvo vo odzimanje na oruzjata od kasarnite i nivno dodeluvanje na sekoj podgotven da puka kon policijata.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Лет 3 нека скрола побрзо за да не се објаснуваме на долго и на широко...

Kajgana Shop

На врв Bottom