Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
23 декември 2007
Мислења
330
Поени од реакции
159
Сигурно поради бегалците да не ги пуштаат да избегат накај членките на европската унија. Сепак се 45 милиони украинците па 1 милион да сакаат да пребегаат кој ќе сака да ги прифате .

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сигурно поради бегалците да не ги пуштаат да избегат накај членките на европската унија. Сепак се 45 милиони украинците па 1 милион да сакаат да пребегаат кој ќе сака да ги прифате .
Нормално не се глупи како нас бегалци да прфаќаат и кампови да им прават.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Истото важи и за Киев, дали некој ги тепаше и убиваше кога се собраа? Како тоа одеднаш банда која не е ниту 1% од целолупна Украина реши да менува власт по насилен пат, затоа што легално избраната власт потпишала договор со Русија за намалување на цената на гасот на 1/3.
Toa e vnatresen problem i nema sto majka da bara
A начинот на 70 % од украинското население што даде поддршка на проруската опција на демократски и фер избори да биде бутнат од 10 % фашисти со државен удар дали е прифатлив и не е цинички и кукавички !??!?!
Site sto protestiraat protiv Rusija se fashisti isto kako site tie sto protestiraat protiv Erdogan se Ateisti neli? A cekaj dali bese toa drzaven udar nad Rusija?

А

Атомската мравка

Гостин
@Vanlok, @Bateman, @Dimitar171
Особено кога од устата на еден докажан непријател на Израел како Џон Кери ќе излезат вакви изјави, повеќе од јасно е дека човештвото не си има работа само со обични измамници, туку со психопати.
Кога сме веќе кај психопатите..

Ама ако еден ден се ќе им се врати со голема камата ;)

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198

За жал на ваквите психопати никогаш не им се враќа, повеќе плаќаат недолжните луѓе него злобниците. Тоа е нема правдина во светот :(

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
2001 г. сојузник на САД (Албанците) и друг сојузник на САД (Македонците) се "караат". Доаѓа САД, ги седнува на маса, ги договара. Избегната е поширока и крвава војна. Македонија не губи територија, си останува независна. Грците, во меѓувреме, тураа масло во огнот.
Класичен булшит. Македонците и Албанците не се скараа, туку Албанците им се скараа на Македонците, а сето тоа беше режирано од САД. Уште пред војната американците ни испратија луѓе да ни ја "реформираат" армијата (МПРИ), а потоа се' беше нивно сценарио. Нашата армија добиваше лажни иформации од теренот (од америте и британците), нивни луѓе ги подготвуваа и снабдуваа терористите, нивни луѓе им дишеа во врат на нашите генерали кои не смееа да направат акција без да ги прашаат.

Поголема глупост немам прочитано. Македонија имаше армија за да се справи со терористичкиот џган и територијата не беше ставена под знак прашалник, така да не знам од каде е ова „Македонија не губи територија“. Извинете за оф-топик, ама ова не можев да го заобиколам.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Оваа вест ме изненади
Во Москва, пред министерството за одбрана се одржани демострации на кој е барано Русија да ги заштити жителите на Крим и Источна Украина од анти-руските националисти од Киев
Јавува ПрессТВ од
http://www.presstv.com/detail/2014/03/03/352989/rival-rallies-in-moscow-on-russias-troop-deployment-in-crimea/

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Toa e vnatresen problem i nema sto majka da bara
Истата мајка што ја бараше и САД да се меша во внатрешната работа на Србија, со таа разлика што тука станува збор за превентивна заштита на Руско население, од гласните најави на ликови попут Музичко дека ќе колат Руси.[DOUBLEPOST=1393828772][/DOUBLEPOST]
Site sto protestiraat protiv Rusija se fashisti isto kako site tie sto protestiraat protiv Erdogan se Ateisti neli? A cekaj dali bese toa drzaven udar nad Rusija?
А дали беа загрозени САД или амерички граѓани на Косово?

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.120
Поени од реакции
12.702

И да не заборавиме - истата оваа психопатка е фаворит на демократите за кандидат за претседател на САД на наредните редовни претседателски избори кои треба да се одржат во 2016 година.

Уште нејзе да ја изберат американците за претседател на САД и слободно ќе можеме да ги отпишеме од листата на народи со здрав ум и разум во главите.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Па им текна за Македонија, сигурно и на Палестина ќе им дојде редот....
За да и дојде ред на Палестина, Израел мора да падне. А за Израел да падне, САД мора да падне. Ниту САД ниту Израел не даваат било каква поддршка за палестинска држава. Тие се противат и на тоа Палестина да добие статус на набљудувач во ОН (кој сепак го доби).

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ima na cnn mislam mnogu dobri sliki za toa na kolkava teritorija od Ukraina se zbori ruski jazik, vo kolku regioni kolku e zastapeno ruskoto malcinstvo I vo koi regioni kolku e glasano za janukovic. Spored niv pola Ukraina otide jabana, ako veke dojde do podelba na drzavata. Ne mozam sea od telefon da gi stavam slikite ama koga ke dojdam doma ke se potrudam da gi najdam I da gi stavam.

Sent from my Samsung Galaxy SIII

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ima na cnn mislam mnogu dobri sliki za toa na kolkava teritorija od Ukraina se zbori ruski jazik, vo kolku regioni kolku e zastapeno ruskoto malcinstvo I vo koi regioni kolku e glasano za janukovic. Spored niv pola Ukraina otide jabana, ako veke dojde do podelba na drzavata. Ne mozam sea od telefon da gi stavam slikite ama koga ke dojdam doma ke se potrudam da gi najdam I da gi stavam.

A ако некој стави слика од МК (не мора преку телефон) кај се гледа во колкав регион се зборува на албански јазик и колку имаат гласано за албански преставници и се повика на руско сценарио за украина.... убо ќе ти биде?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Mene mi e samo zal za ukraincive sto stradaat a amerive I rusive si gi merat na tuga smetka.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
A ако некој стави слика од МК (не мора преку телефон) кај се гледа во колкав регион се зборува на албански јазик и колку имаат гласано за албански преставници и се повика на руско сценарио за украина.... убо ќе ти биде?
So me napagas mene, ne sum gi napravil ja tie sliki. Ako rekov deka ima sliki ne znaci deka sakam podelba, zatoa i rekov "ako dojde do podelba".
A toa so nas, takvi sliki I statistiki gledame sekoj den po vesti, ako saka nekoj neka stavi i tuka neka stavi nekoj ako saka sliki ne mozam ja da mu go zabranam toa...

Kajgana Shop

На врв Bottom