Фан Клуб: Фиорентина

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200
Мислам дека уште сега ќе се подготвуваме за ЛЕ дуелот :pipi:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Тоа беше јасно и пред овие натпревари....Добар гол на Матри денес,убава акција и убава асистенција од Фернандез

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
До кога? Додека не си дојдат работите на место...додека тимовите што требаат да одат во Европа не им се зацементира местото на табелата

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Не ми е јасно како да се смирам, помирам... ИГРАВМЕ ВРХУНСКИ ФУДБАЛ ЦЕЛО ПРВО ПОЛУВРЕМЕ ЕДНО ОД НАЈДОБРИТЕ ДО СЕГА... и
Дијаките за 2 најобични фаули на центар (таканаречени тактички фаули) доби 2 жолти( а ниеден од нив не беше ни за жолт), Хоакин ќе му ја скршеа ногата си директен старт врз него(нормално едвај фаул досуди), Томович направил наводно пенал а нема воопшто контакт со бијабјани, а Мунари доби црвен картон зошто се тепаше со Квадрадо во зоната за жив ѕид, доби само 1 НАТПРЕВАР СУСПЕНЗИЈА, а Валеро дојде да ја разтргне турканицата а притоа немаше никаков контакт со противнички играч за разлика од мунари, и доби директен ЦРВЕН КАРТОН И 4 НАТПРЕВАРИ СУСПЕНЗИЈА ?!
И на крај ВРВ е суспензија за Монтела кој најприсебно со пристап дојде до говедото криминалистичко таканаречен судија и бараше оправдувања зошто овие неправди за нас, и нормално доби 1 натпревал суспензија !!!!

Јас да бев на местото на монтела овој више сега ќе му пеевме 3-ти ден... СРАМОТА, БРУКА, КРАЖБА, КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА...

КАЈ ТРЕБА ДА СЕ РЕАГИРА ВЕЌЕ ?!?!!?!?!?! ВО 3/4 УТАКМИЦИ ДИРЕКНО ГУБИМЕ БОДОВИ ОД СУДИИТЕ ПРОТИВ ЏЕНОВА, ИНТЕР И СЕГА СО ПАРМА... не знам шо да кажам, или на кој начин да го оправдувам она ШО ДРУГИ НИ ГО РЕЖИРААТ ?!?!?!!?[DOUBLEPOST=1393379549][/DOUBLEPOST]

За нецела недела се менуваат правилата во фудбалот ?! Очигледно дека со Томович нема контакт -> пенал, а стратот над Иличич со директен удар во глава -> не е пенал.... да не спомнувам за голот од офсајд на Икарди, или оние моменти со џенова...[DOUBLEPOST=1393380149][/DOUBLEPOST]

Е ова е реалната сликата за ова смрдливо мочано жабарско првентство !!!

Последно уредено:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
На Борха му прекурчи кога виде дека на Пароло не му даде ни жолт картон за стартот над Жоакин. Тоа беше за директен црвен картон, а он не доби ништо. ОК е пеналот на Томович, нека се смета како праведен, ама два жолти на Диаките,а ништо за Пароло??? Срамота. Се огласи цела Италија, Абете прецедателот на Италијанскиот Фудбалски сојуз каќа дека ова било катастрофален викенд за судиите. И нормално Борха е суспендиран на 4 натпревари за да не настапи против Јувентус и Наполи

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
очигледно е дека на некого му смета силна Фиорентина,и ги боде у очи кога ќе ја видат табелата
и покрај сите сопки,судиски ебавања пак колку-толку се држиме у игра за ЛШ

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
sekogas bilo taka, bar ja od koa gleam seria a uvek imalo sranja. Pa moze mn lesno da se zakluci na kogo mu smeta jaka fiorentina, So 3 ekipi fiorentina ili barem gazdite ne se vo dobri odnosi odnosno imaat nekoja kavga ili zamerka. Za Juventus ne treba posebno objasnuvanje, nastrana sportskoto rivalstvo Della Valle i Elkann vodat vistinka biznis i mediumska vojna, ponatamu odnosite so Inter, tuka misam na Morati se dosta zaladeni, na Morati a i ne samo nego ne mu se dopadna koga Della Valle se pobuni protiv distribucijata na TV pravata a kako odmazda fiorentina bese vmesana vo Calcopoli tokmu od Morati, tuka se i Milan i Berluskoni ovde pak borbata e poveke politicka sekako so biznisot na um.
Znaci mn poveke od samo fudbalski, sportski nadigruvanja se vo prasanje, vo prasanje se sueti, pari, vlijanie, interesni, istorija na ovie bogati italijanski familii. Site ovie nekogas pocnale kako prijateli, nekoj na nekogo mu pomognal, sorabotuvale pomegu sebe, ama ako im bodes oko, ona sto prethodno go nabrojav sekogas ke im bide vo prv plan, pa posle pijatelstva i fer plej.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Ma чудно еве и новинарите почнаа да се бунат за неправдите над Фиорентина (дирекно ќе го посочам Енцо Балдини од Скај)и го советуваат Дела Вале да реагира веќе во крајни цели за судиите и Браски на чело со нив...
Лани премолчевме, ни украдоа 30 тина милиони и лига на шампиони, а оваа година е бетер и се иде од крајности во крајности... не ни воопшто дозволуваа да го правиме она за што и го следиме фудбалот, најбитното: ДА СЕ НАТПРЕВАРУВАМЕ !
Или ајде и сега да се ќути пак, Валеро нека иде на Ибица 1 месец ради некои гомна корумпирани кои дозволија Серија А од најдобро фудбалско првенство години наназад, да стигне до нивото Француското па и Холандското првенство на нивно рамниште... АМА АКО ИМ Е !!!
И ТИЕ 3 МЕСТА ВО ЛШ НЕКА ИМ ГИ ЗЕМАТ, САМО ЕДНО НЕКА ИМ ОСТАВАТ И ОНОЈ КОЈ ЌЕ БИДЕ ПРВАК НЕКА ИГРА КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЛШ И ТАМУ РАДИ СУДИСКИ ГРЕШКИ ДА НЕ МОЖАТ ДА ВЛЕЗАТ !!!

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Варгас наместо Жоакин и Иличич наместо Амброзини,и да ја вртиме утакицава,ептен ни е потребна победа вечерва
Форца

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Јбг тоа е тоа... Пак да си ќутиме, нека не газат, и да не се чудите зошто ваква игра.
Не знам од што ама и монтела падна психички, со кој памет оној Амброзини го играше... Мораше и Гомез од прва минута, заедно со Андерсон, ама ништо не напраивме...
Квадрадо па дете тебе очигледно веќе не ти се игра фудбал... А Гонзало ?! најлоша утакмица до сега...
Не знам дали сите се психички паднати, ама ова нигде не води... ништо ама баш ништо не изигравме, премногу зависиме од Борха и Пизаро.
Ама штом АДВ нишо не презема, ОФИЦИЈНО да се опростиме од ЛШ за догодина...
Ама како и да е ама ФИОРЕНТИНА СЕКОГАШ СУМ СО ТЕБЕ И ВО ДОБРО И ВО ЗЛО !!!

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Па ало бе и онака ЛШ нема шанси, ни земаа 6-7 бода судиите, а денес бевме катастрофа. Средниот ред со Пизаро и Борха е Барселона за овој денес. Едино Мати Фернандез се трудеше, Амброзини дрво, Андерсон уште треба да се адаптира, Аквилани така-така на неприродна позиција. Се надевам дека догодина Амброзини,Пасквал,Матри и Компер ќе бидат дел од друг тим... Премногу фали Роси, Гомез не е тип на напаѓач да се снаоѓа сам, му треба некој да повлече. Али Волски ќе биде играчиште, во него гледам нов Валеро, можда и многу повеќе. Детето има некој X-фактор :D

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Рафал тие минути шо ги изигра детето до сега цела сезона, покажа (бар за мене) дека е одличен играч... Мора да му се даде многу поголема шанса, пошто некако ме потсеќа на Ван Дер Варт на млади години...
Баш јас искрено како размислувам е тоа дека ни фали некој AMF играч преку кој преку средина и пред шеснаесетник би се ширела играта, и напред, и дупли пас(кој искрено за жал не го видов веќе 2 месеци од повредата на роси) и преку средина до крилата...
Пошто играта моментално ние додавања од одбраната до 40 метра на средината, и нареден потег се или игра по крила или враќање назад на кај одбраната... А да има некој внатре на 25 метри од голот, (во стилот на Меси) полесно ќе комуницира и Гомез а и другите играчи, како тоа шо до лани го правеше Јоветич или Љајич... а требаше да продолжи и Роси кој за жал цела сезона играше шпиц, на тотално неприродна позиција иако изигра како шо велат американците MVP сезона.
Искрено мора да се постави таму некој играч, и нека биде макар и Волски(ако му се даде поголема шанса) или Иличич, пошто неиграње на АMF играч како што овој месец играме со Гомез или Матри прави голема леснотија на противници полесно да ги маркираа по крилните позиции, како што најчесто 90% од нападите ни завршуваат, а напаѓачите делуваа безкорисно...
Напоменав дека фалат Борха и Пизаро ама и со нив се осеќа дека таму фали играч највеќе за дупли пас, она што лани не красеше цела сезона.
Ако ме разбирате на што мислам...

Kajgana Shop

На врв Bottom