Издувување

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Луѓе има денови кога има еден куп работи кои треба да ги обавиш и на крајот од денот си мртов уморен и имаш тежок дефицит на енергија.
Но има и денови кога се има суфицит на енергија.
Па луѓе како се ослободувате од овој суфицит на енергија?
Јас на пример во лето и вака и онак коге убаво времето си трчам на кеј а некогаш и добра тура со точак ми доаѓа.

Спортувам, играм фудбал, баскет, пинг-понг, трчам надвор... Ако не е тоа, тогаш сигурно ќе се закарам со некого, така да - преферирам спорт (ако и таму се карам..) :-)

Со возење велосипед неможеш да го постигнеш истиот ефект на „издувување” како со некој експлозивен спорт, како фудбалот.

Некоја тешка физичка активност,спорт некој,фудбал,баскет и не толку,теретана обавезно и то

Go cekam prviot pogoden a i ne pogoden sto ke mi zaleta da mu se izduvam(iznavikam) ke se ispokaram i ke mi pomine. Taka e izmislena igrata "produzi dalje" posle on neka si najde zrtva za da i vrati. :)

Ништо од спортски работи ... во такви денови со вишок енергија малтретирам луѓе, играм, пеам, се кршам од смеење, не одам дома после работа (шетам по кафиња) и до касно гледам филмови. Не сум обожавател на физички активности, што да правам:icon_lol:

У таков случај кога имам вишок енергија,одма зимам да работам некоја заебана физичка работа за побрзо да ми помине.

Никогаш немам вишеток:( секогаш ми фали.Деновите ми се испланирани и искористени до даска така да немам вишок време.

Штом имам вишок енергија излегувам на прошетка се смеам многу идам играм пикадо и пак се вракам дома ништо посебно не праам

Дркам, дркам како неарен, дркам како болен, понекогаш ебам. Или накурчувам некој друг. Или се расправам на чувашки форуми. Или возам мотор. Али главно дркам.

Се истурам на гитарата,ко ќе ја згмечам легнуем доле на земја, шфрљам по неа.. праам фонии и ствари....:je:

Или идам на стрелиште или си ја тепам вреќата или рушам рекорди со кола на Водно.

Mad Maxx напиша:
Или идам на стрелиште или си ја тепам вреќата или рушам рекорди со кола на Водно.

....посебно кога метата ја визуелизирам во фаца на некоја „преслатка„ личност на која со задоволство и ги истурам цревата...:pishtoldz
Инаку многу често страда мојот велосипед кој е секогаш тука да ми ја извади наталожената енергија.

Кога е времето убаво, си истрчува 2-2,5 км низ улиците каде што живеам, со кучето или без него, а кога не е времето добро....хмммм....лоша работа, некој ќе го наебе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom