Денешните мажи...

Па да, се разбира... Зошто таа улога ја дале на мајките?
Затоа што е тешко да воспиташ едно дете. Најчесто мажите бегаат од вакви одговорности, а жените ги носат на грб овие обврски. Веројатно и поради фактот што жената го раѓа детето. А и вие мажите не сте така добри во грижа за друго суштество, некогаш и за вас не се грижите доволно, а не па за некој друг.

Па да, се разбира... Зошто таа улога ја дале на мајките?

Во кое време од историјата жити се, татковците ја преземале улогата тие да ги воспитуваат децата? Па да ја предадат? Никогаш.
И сигурно не го правеле тоа зашто се папучари, туку зашто тие носеле леб дома, а жените си биле за по дома.
Бидејќи денес се сменети некои работи, за да се носи леб дома по можност треба и двајцата да работат, па така и двајцата би требало да си го воспитуваат детето. Не е ништо папучарско во тоа да си го гледаш сопственото дете. И да го воспитуваш, доколку сакаш. Финтата е што некои уште живеат во тоа времето погоре, па мислат дека не треба ич да се замараат за воспитување на детето.

Во кое време од историјата жити се, татковците ја преземале улогата тие да ги воспитуваат децата? Па да ја предадат? Никогаш.
И сигурно не го правеле тоа зашто се папучари, туку зашто тие носеле леб дома, а жените си биле за по дома.
Бидејќи денес се сменети некои работи, за да се носи леб дома по можност треба и двајцата да работат, па така и двајцата би требало да си го воспитуваат детето. Не е ништо папучарско во тоа да си го гледаш сопственото дете. И да го воспитуваш, доколку сакаш. Финтата е што некои уште живеат во тоа времето погоре, па мислат дека не треба ич да се замараат за воспитување на детето.

Епа добро тогаш, ај кажи ми, зошто толку многу сега се исфеминизирани за разлика од порано?
Порано кој го имал последниот збор?

Ќе имаат муда кога вие ќе престанете да чепите уста и да зборите нормално све тоа вољни да изигравате јаки пички.И кога ќе престанете да крештите у друштво кога ќе ви пријде некој и ќе праша - здраво,може ли да се запознаеме. И кога ќе престанете мажот да го гледате само како објект што ќе ги задоволи вашите болни потреби за шопинг,гардероба,искачање и курназење.
80% немаат пари за да ги испунат вашите каприци за јака пичка затоа и тешко се осудуваат да пуштат корак. Тие останатите 20 што имаат пари се или кретени или недоквакани у памет.

Никој не ги тера машкиве да ги регистрираат тие што се прават јаки пички.
Тоа е една работа.
Друга работа е тоа што јаките пички глумат јаки, ради тоа што вие го дозволувате тоа. Ко што реков, да не ги регистрирате и тие ќе си легнат на брашното.
Така тоа иде се во круг, машките се визуелни суштества, па мора да се глуми нели, зашто вие секако би одбрале некоја со цвикери во библиотека што нема да ве цица ко крлеж, наместо јака спонзоруша со минич до пич.

Тоа е индивидуално за секоја. Секоја девојка ќе почуствува кога прераснала, за да може да се нарече себе си жена. Со бројка не се изразува тоа.
Точно така со бројка не се изразува и е различно кај сите, но се изразува со акт и тоа е исто кај сите;).
Па сега уште сте девојки или станавте жени ??

Се изместија вредностите
стајлингот на мажите станува пропедерски
(маживе имаат фрузирки како пунџици и носат тесни фармерки што им ги сечат тестисите и се ужас),
жениве се слободоумни и раскалашени,слободни и лесни пленови
директни кон изјавување желба за секс(а има и такви машки на кои тоа им е невкусно па и обратно)
немаштијата е битен фактор(се сака ама се нема услови каде,пари,и сл).

Епа добро тогаш, ај кажи ми, зошто толку многу сега се исфеминизирани за разлика од порано?
Порано кој го имал последниот збор?

Ти машко си? Ако си, ваљда повеќе ги разбираш мажите од мене, па ти одговори си на прашањето.

Никој не ги тера машкиве да ги регистрираат тие што се прават јаки пички.
Тоа е една работа.
Друга работа е тоа што јаките пички глумат јаки, ради тоа што вие го дозволувате тоа. Ко што реков, да не ги регистрирате и тие ќе си легнат на брашното.
Така тоа иде се во круг, машките се визуелни суштества, па мора да се глуми нели, зашто вие секако би одбрале некоја со цвикери во библиотека што нема да ве цица ко крлеж, наместо јака спонзоруша со минич до пич.

Тоа де.И ако се резимира на крај испаѓа дека колку што се мажите катастрофа толку се и жените.
Пошто сон на еден просечен маж е да стане богат,познат и да има добра пичка,така и сонот на една просечна жена е биде добра пичка и да биде материјално обезбедена од партнерот по можност да е он фаца (познат).
Сума сумарум тоа ти е затворен круг,колку што поимот маж е станато дно, истото важи и за женските вредности - дно...нели основните (мајка,воспитувач,темел на домот итн.)

Ти машко си? Ако си, ваљда повеќе ги разбираш мажите од мене, па ти одговори си на прашањето.
Уф... Знаеш што би одговорил, може ќе звучи многу конзервативно и сељачки, ама гајле ми е... Ако тргне некој по паметот на жена дефинитивно ја наебал... Затоа и такви се денешните мажи... Што ги плукате...

Тоа де.И ако се резимира на крај испаѓа дека колку што се мажите катастрофа толку се и жените.
Пошто сон на еден просечен маж е да стане богат,познат и да има добра пичка,така и сонот на една просечна жена е биде добра пичка и да биде материјално обезбедена од партнерот по можност да е он фаца (познат).
Сума сумарум тоа ти е затворен круг,колку што поимот маж е станато дно, истото важи и за женските вредности - дно...нели основните (мајка,воспитувач,темел на домот итн.)

Ок, се согласуваме.
Темава не е за жените, туку за мажите, затоа во темава нив ги плукаме.[DOUBLEPOST=1393720290][/DOUBLEPOST]
Уф... Знаеш што би одговорил, може ќе звучи многу конзервативно и сељачки, ама гајле ми е... Ако тргне некој по паметот на жена дефинитивно ја наебал... Затоа и такви се денешните мажи...

:pos:

Сакаш да кажеш дека жените ги тераат мажите да се депилираат, чупаат и остало?
Можда си во право, во темата за депилирани мажи ретко која нема пишано дека не и смета влакна на гради и грб. :pos:

Се изместија вредностите
стајлингот на мажите станува пропедерски
(маживе имаат фрузирки како пунџици и носат тесни фармерки што им ги сечат тестисите и се ужас),
жениве се слободоумни и раскалашени,слободни и лесни пленови
директни кон изјавување желба за секс(а има и такви машки на кои тоа им е невкусно па и обратно)
немаштијата е битен фактор(се сака ама се нема услови каде,пари,и сл).

Стајлингот е пролазна ствар. Доаѓа и си оди, не е во тоа проблемот. Проблемот е во начинот на размислување. Мене ми е малце алармантно тоа што денешниве млади генерации скара во природа не знаат да распалат, на пример. Не знаат какви дрва да донесат, не знаат оганот да го одржат, не знаат што е пафтање...
Страшно ми е исто кога ќе видам маж што цел излет ќе го помине мање-више плачејќи затоа што му се намокриле чорапите. Страшно ми е кога ми бараат лабело на заем, кога имаат 4 видови креми за раце понесено со нив на искачање.
Истиве овие работи ми се страшни и за девојки, колку да е јасно. Ни едните ни другите не би требало да изиграваат размазени принцези, лигаво е и мучно за гледање.

Делот за жените. Промискуитетни девојки постоеле од памтивек, не е тоа измислица на новово време и заради тоа не го гледам како изместена, тука како констатна вредност на одреден дел од општата женска популација. Не можам да тврдам со сигурност дека вакви разлигавени мажи исто не постоеле од памтивек, али од друга страна - смеа ме фаќа ако го замислам татко ми или било кој негов другар како буричка низ ташна за да најде баш хидратанта крема за раце :pos:

Точно така со бројка не се изразува и е различно кај сите, но се изразува со акт и тоа е исто кај сите;).
Па сега уште сте девојки или станавте жени ??
Ако ме прашуваш мене лично, ќе ти одговорам. Другите нека си кажат за себе. Јас сеуште се чувствувам како девојка. Може да кажам дека веќе почнав да го чуствувам тој премин кон создавањето на жената во мене, ама тек уште мислам дека е на сам почеток, ќе помине уште многу време додека да станам вистинска жена. ;)

Ако ме прашуваш мене лично, ќе ти одговорам. Другите нека си кажат за себе. Јас сеуште се чувствувам како девојка. Може да кажам дека веќе почнав да го чуствувам тој премин кон создавањето на жената во мене, ама тек уште мислам дека е на сам почеток, ќе помине уште многу време додека да станам вистинска жена. ;)
Не те прашувам лично нити тоа би требало мене да ме интересира, туку само онака да се направи разлика од девојка, жена, сопруга и мајка.
Инаку имаше еден добар виц за тоа само ај да речиме сакав да слушнам ваше мислење кое иако беше добро дипломатски спаковано сепак беше разочарувачко.
Инаку за вицот:
Девојката станува жена кога длабоко во себе ке осети ЦВРСТА причина за тоа;)

разликата на денешните мажи е во то шо одма пичица си бараме бе!

Немаат муда. Добри 80% бар од нив.
Ваљда за украс им се, поарно обетки да си направат од нив.

Не знаат да и признаат на девојка дека им се допаѓа, или да ја поканат на состанок баш со тие зборови. Не знаат што сакаат, т.е дали те сакаат или не. Ваљда не знаат ни дали да останат во врска со тебе и немаат муда да прекинат, иако не оди. Али после раскинување, имаат муда да јадат гомна, иако ти за нив не ги јадеш истите. Пички во душа. Мажи, тоа само во лична карта.
Наместо да ти кажат - едноставно не ми се допаѓаш, или не сакам да се гледаме веќе - тие те игнорираат, чекаат сама да си сфатиш.
Да не почнам со тоа што секој втор е феминизиран.
Обликувани веѓи, депилирање нозе и раце.
На 25 години се уште деца, и ваљда тие истите ако не пораснат дотогаш и мама и тато секоја работа им ја завршуваат, или дада и бато, никогаш и нема да пораснат.

Една од добрите работи во другиве земји, САД пример, е што после колеџ (ако оди), а и за време, скоро секое машко нешто подработува и не е зависен од неговите. Тука има примери каде типот е 27-8 години, уште 2 испита има и ги влечка тие истите 2 години, притоа живее со неговите кои уште му даваат пари за пиво со другари.
Не викам дека нема и девојки/жени кои на тие години чекаат се од некој друг, али машко бе, ко демек глава на куќа. Бегам од такви кои не се замараат за да придонесат било како за некоја егзистенција.

Убаво си кажа Маја.

Една од добрите работи во Македонија е што може да живее со родителите до 70 години. Исто така добра работа за мажите во Македонија е што на 40 и кусур години има образ да рече дај тато 50 денари за цигари. Маж и половина накај два.

И некој ќе рече мажот требало да биде столб во семејството. Дали вие би земале ваков столб дома?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom