Денешните мажи...

Немаат муда. Добри 80% бар од нив.
Ваљда за украс им се, поарно обетки да си направат од нив.

Не знаат да и признаат на девојка дека им се допаѓа, или да ја поканат на состанок баш со тие зборови. Не знаат што сакаат, т.е дали те сакаат или не. Ваљда не знаат ни дали да останат во врска со тебе и немаат муда да прекинат, иако не оди. Али после раскинување, имаат муда да јадат гомна, иако ти за нив не ги јадеш истите. Пички во душа. Мажи, тоа само во лична карта.
Наместо да ти кажат - едноставно не ми се допаѓаш, или не сакам да се гледаме веќе - тие те игнорираат, чекаат сама да си сфатиш.
Да не почнам со тоа што секој втор е феминизиран.
Обликувани веѓи, депилирање нозе и раце.
На 25 години се уште деца, и ваљда тие истите ако не пораснат дотогаш и мама и тато секоја работа им ја завршуваат, или дада и бато, никогаш и нема да пораснат.

Една од добрите работи во другиве земји, САД пример, е што после колеџ (ако оди), а и за време, скоро секое машко нешто подработува и не е зависен од неговите. Тука има примери каде типот е 27-8 години, уште 2 испита има и ги влечка тие истите 2 години, притоа живее со неговите кои уште му даваат пари за пиво со другари.
Не викам дека нема и девојки/жени кои на тие години чекаат се од некој друг, али машко бе, ко демек глава на куќа. Бегам од такви кои не се замараат за да придонесат било како за некоја егзистенција.

Сето ова убаво го кажа... Претпоставувам зборуваш за "мамини синови", меѓутоа зашто станале такви, кој го има последниот збор во бракот, кој ги воспитал така?

Сето ова убаво го кажа... Претпоставувам зборуваш за "мамини синови", меѓутоа зашто станале такви, кој го има последниот збор во бракот, кој ги воспитал така?

Реално, мајките на мамините синчиња имаат поголема вина што станале такви од нивните татковци. Ок е, се сложувам и јас со тоа, како ќе си го воспиташ детето, такво ќе ти биде.

Онака колку да се вмешам.
А кога девојката станува жена?

Врска неам кога девојката станува жена, јас не се чувствувам ни малце ко тоа, некоја повозрасна/поискусна од мене нека сподели мислење.

Реално, мајките на мамините синчиња имаат поголема вина што станале такви од нивните татковци. Ок е, се сложувам и јас со тоа, како ќе си го воспиташ детето, такво ќе ти биде.

Прашањето е, зошто нивните татковци станале такви? Папучари ваљда би бил соодветниот збор....[DOUBLEPOST=1393718651][/DOUBLEPOST]
Е не, ти знаеш.

Добро е да знаеш што сакаш (y)

Онака колку да се вмешам.
А кога девојката станува жена?
Тоа е индивидуално за секоја. Секоја девојка ќе почуствува кога прераснала, за да може да се нарече себе си жена. Со бројка не се изразува тоа.

Прашањето е, зошто нивните татковци станале такви? Папучари ваљда би бил соодветниот збор....[DOUBLEPOST=1393718651][/DOUBLEPOST]

Мислиш зошто татковците им ја предале улогата на воспитувач на дете на мајките? А кога тие ја имале таа улога?

Мислиш зошто татковците им ја предале улогата на воспитувач на дете на мајките? А кога тие ја имале таа улога?
Па да, се разбира... Зошто таа улога ја дале на мајките?

Д'ншњи мужи, такозвани а у новокомпоновани, као демек компјанија нова леј
Су сфи сс НА стомаци и умбер смислу за кладење, работа дома,жена а у нешто се породила или не
или па киде на ручак куде њојњи , или сфе нешто сс некога побратима ке ломи у кафану...
а устфари он е муж, и дома га чека она, а мене никој не ме чека, и па лому сс било кога макар и не е побрарим, кладу се, иду куде њојњи, НЕАМ пифски стомак, а и не сам компанија, а и не сам муж

Немаат муда. Добри 80% бар од нив.
Ваљда за украс им се, поарно обетки да си направат од нив.

Ќе имаат муда кога вие ќе престанете да чепите уста и да зборите нормално све тоа вољни да изигравате јаки пички.И кога ќе престанете да крештите у друштво кога ќе ви пријде некој и ќе праша - здраво,може ли да се запознаеме. И кога ќе престанете мажот да го гледате само како објект што ќе ги задоволи вашите болни потреби за шопинг,гардероба,искачање и курназење.
80% немаат пари за да ги испунат вашите каприци за јака пичка затоа и тешко се осудуваат да пуштат корак. Тие останатите 20 што имаат пари се или кретени или недоквакани у памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom