Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки колку кошта да се смени цел пренос? САМО ЅВЕЗДИЦИТЕ. без машинка и ланец и шифтер :D

Прегледај го приврзокот 85497

опиши поточно што бараш!Дали мислиш на sвездите напред кај педалите?Тоа е пренос или chain whell
Исто така пиши дали ти треба за обичен (мтб) или тркачки(road).Најубаво сликни го твојот пренос и ќе ти најдеме решение некое

да,напред кај педалите и позади ѕвездите,двете ми се од коа ми е купен точакот и се излижани и криви малце па ако е евтино да ги сменам,иначе точакот е собим обичен :D
опиши поточно што бараш!Дали мислиш на sвездите напред кај педалите?Тоа е пренос или chain whell
Исто така пиши дали ти треба за обичен (мтб) или тркачки(road).Најубаво сликни го твојот пренос и ќе ти најдеме решение некое

да,напред кај педалите и позади ѕвездите,двете ми се од коа ми е купен точакот и се излижани и криви малце па ако е евтино да ги сменам,иначе точакот е собим обичен :D
Кога менуваш пренос и касета се менува и ланец, зошто стариот е крив и ќе ги оштети новите.[DOUBLEPOST=1393666628][/DOUBLEPOST]
Си можел тие +- 150 евра да ги дадеш за добра опрема.и ем да имаш поубав велосипед ама ај да не те пишманам веќе!Како и да е и твоево точаче за мали пари може да се среди.Вози го некое време и дај ни искуство со новиов промакс како се покажал
Дека за 150 ЕУР ќе ја надградиш опремата, "мало сутра". Еве по твое, што би ставил ти за тие пари подобро од што е сега, а да се осеќа разлика ??

Последно уредено:
и колку кошта тоа,нешто најевтино а да не биде чкарт?
Кога менуваш пренос и касета се менува и ланец, зошто стариот е крив и ќе ги оштети новите.[DOUBLEPOST=1393666628][/DOUBLEPOST]
Дека за 150 ЕУР ќе ја надградиш опремата, "мало сутра". Еве по твое, што би ставил ти за тие пари подобро од што е сега, а да се осеќа разлика ??

okolu 40-50 evra, ne bi trebalo da e poveke
poftin lanec so zadovolitelwn kvalitet e 500-600
kaseta za pozadi 650-750
prenos napred 1500
pred nekoj den gledav za mene pa od toa sto go vidov probuvam od pamet da odzemam nekoa sum za priblizno da ti dolovam kolku ke te kosta

ps @zocc nikade nemozam da najdam zadna 8 deore i lanec deore a kamo li nesto podobro. bar najdov prenos napred kako sto kaza, samo sto po presmetkive kolku ke mi ispadne za da smenam se da bide klasa deore pocnav da razmisluvam da ne frlam tolku pari samo za edna sezona

Sent from my Nokia 3310

А од кое место да земам/барам?
okolu 40-50 evra, ne bi trebalo da e poveke
poftin lanec so zadovolitelwn kvalitet e 500-600
kaseta za pozadi 650-750
prenos napred 1500
pred nekoj den gledav za mene pa od toa sto go vidov probuvam od pamet da odzemam nekoa sum za priblizno da ti dolovam kolku ke te kosta

ps @zocc nikade nemozam da najdam zadna 8 deore i lanec deore a kamo li nesto podobro. bar najdov prenos napred kako sto kaza, samo sto po presmetkive kolku ke mi ispadne za da smenam se da bide klasa deore pocnav da razmisluvam da ne frlam tolku pari samo za edna sezona

Sent from my Nokia 3310
Околу 50 евра некаде ќе те фати комплет со се ланец.

Некој да ги користел?
None_2012_2111_None_IXS_Black_Xc-X1Fingerless_MtbGloves_0--150a3-L.jpg

Sent from my Nokia 3310
Нема ни да најдеш, евентуално нешто од Alivio класата или нешто постаро кое не се продало и останало по рафтовите во продавнициве, сега новиве делови од средна класа се минимум 9-ки па нагоре.[DOUBLEPOST=1393710199][/DOUBLEPOST]
Мислам дека ќе те чини повеќе или исто од вредноста на Sobim-от. Не знам колку ти се исплати.

Јас имам речиси невозени!Извадени од велосипед поради промена со Deore XT.Користен само 15 дена.додека да ми стигнат Деоре xt то.
Пренос и касетна осовина!Цена 1000 денари.Исто така имам и ланец за него,како и осмо фазна касета.шимано.Извадени ми се од Specialized велосипед.Доколку си заинтересиран ќе се договориме и нив за цена
SCW020.jpg

Во право е зоцц!Се менува и ланец.

Не мислев на опрема за велосипедот,туку опрема за него.Кацига,дрес,виндстопер,бициклистички итн.;)

Покрај овие што ти ги наброја @wiksa пробај уште во bikestop.com.mk и во Вучко зад Универзална или во Аеродром (некогаш знаат да изненадат пријатно со цените на постарата роба).
Цените знаат да варираат и тоа побаеги, пример задната осовина ја купив од кај Лари во бајкмаркет за 930 ден., додека истата беше во outdoor.mk кај мајка Тереза за 1270, затоа пред да купиш разврти еден круг со точакот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom