Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам колку би ми завршиле работа,ама и дечкиве ме премислија,не ми се исплати да инвестирам до негде во Собим точак XD

Бато деловите коштаат.Дали ќе ги ставиш на Скот или на Собим скапи си се.
Јас мислам дека добра идеја сепак да му ставиш делови и да го возиш.И собимот ќе го утепаш од возење.Само му требаат добри делови и готово.Имам другар кој купи connect кинески велосипед за 4500 од кај пластичарите.Го возеше и кога почна да се расипува си смени делови.Му стави убави делови касетни осовини.убави главини и еве сега со него го искачува водно.
Сакам да кажам дека има потенцијал собимот ако ставиш квалитетни делови.
Башка и да не ти се допадне во иднина можеш во секое време да ги извадиш истите.Така да не е за фрлање како што изгледа.
Незнам за која намена е велосипедот,но и за по град да е пак вреди да се инвестира до кај 50 евра во него.Барем знаеш дека утре нема да те остави некаде.
Ако се одлучиш пробај да најдеш понуди како Стр дим што ти понуди погоре.Има луѓе кои купуваат појаки класи на делови,а старите им стојат,па можеш да поминеш многу поевтино.Другарот ако не се лажам за 4000 денари го направи неговиот топ велосипед.

Не знам колку би ми завршиле работа,ама и дечкиве ме премислија,не ми се исплати да инвестирам до негде во Собим точак XD
ubavo ti pisal kastro, sobim sobim, ne e vazno sto pisuva, ok ne se isti ama moze da go napravis mn dobar.
eve zemi go mojot primer jas imam RAM HT1, bugarski proizvod znaci daleku na ime pozadi ovie zvucnive iminja, ama so opremata sto ja imam iskoristeno na nego navistina e na zavidno nivo.
Ne e najdobroto nesto sto mozes da go najdes ama mozes da uzivas vo vozenjeto :-)

Sent from my Nokia 3310

Некој да ги користел?
None_2012_2111_None_IXS_Black_Xc-X1Fingerless_MtbGloves_0--150a3-L.jpg
Ако не се лажам, овие ги продаваа во Бајкстоп, така ?? Или не ??
Не мислев на опрема за велосипедот,туку опрема за него.Кацига,дрес,виндстопер,бициклистички итн.;)
Хаха, не сме се разбрале, тоа е веќе друга работа. :)

Ако не се лажам, овие ги продаваа во Бајкстоп, така ?? Или не ??

Незнам за бајкстоп, ама во xMkd ги има. Веќе ги добив и доста солидни ми изгледаат.

Незнам за бајкстоп, ама во xMkd ги има. Веќе ги добив и доста солидни ми изгледаат.
Одличен бренд е, во DH многу се користат нивните производи. И така веќе си ги купил па ќе споделиш искуство. Убаво и долго да те служат. :)

Одличен бренд е, во DH многу се користат нивните производи. И така веќе си ги купил па ќе споделиш искуство. Убаво и долго да те служат. :)
Знам дека се користат многу за DH, најчесто како штитници и кациги. Од нигде никаде ми испаднаа, другиот викенд ќе идам да ги испробам.

Сега уште педаљи и поквалитетни надворешни гуми да земам, неможам со овие основниве, премногу трнови ми закачуваат и на секое возење мора да се дупне гума. Нешто моментално да има некој попуст или да ми понудите надворешни гуми и педаљи? :)

Знам дека се користат многу за DH, најчесто како штитници и кациги. Од нигде никаде ми испаднаа, другиот викенд ќе идам да ги испробам.

Сега уште педаљи и поквалитетни надворешни гуми да земам, неможам со овие основниве, премногу трнови ми закачуваат и на секое возење мора да се дупне гума. Нешто моментално да има некој попуст или да ми понудите надворешни гуми и педаљи? :)
Гуми возам од Maxxis и сум ептен задоволен, во Пробајк ги има. За педали зависи колку сакаш да вложиш. Цените ти се движат од кај 700-800 ден. за no name па нагоре за брендирани. :)

Гуми возам од Maxxis и сум ептен задоволен, во Пробајк ги има. За педали зависи колку сакаш да вложиш. Цените ти се движат од кај 700-800 ден. за no name па нагоре за брендирани. :)
Maxxis знам дека се поскапи. Јас планирам да земам до 1200, +/- нешто. Педаљи само да бидат алуминиумски, во Вучко пред неколку месеци видов такви за 400 денари.

Maxxis знам дека се поскапи. Јас планирам да земам до 1200, +/- нешто. Педаљи само да бидат алуминиумски, во Вучко пред неколку месеци видов такви за 400 денари.
Гуми евтини ако сакаш земи си Keda kadre мислам дека се околу 600 денари и за тие пари се одлични. Педаљи за offroad не се гледаат дали се алумински туку каков грип имаат. На пример добра педаља ти е оваа
2012-specialized-downhill-dh-pro-flat-pedal01.jpg

Или во Бајкмаркет да ѕирнеш Continental, или во Проспорт Speciаlized гуми. Во твој ценовен ранг се. :)[DOUBLEPOST=1393762858][/DOUBLEPOST]
Гуми евтини ако сакаш земи си Keda kadre мислам дека се околу 600 денари и за тие пари се одлични. Педаљи за offroad не се гледаат дали се алумински туку каков грип имаат. На пример добра педаља ти е оваа
2012-specialized-downhill-dh-pro-flat-pedal01.jpg
Ова е DH педала и тежи пола кило (двете) и плус цената нема да им биде подоле од 70 - 80 ЕУР. Инаку топ ствар, смрт нема ова ако правилно се одржува.

Последно уредено:
Или во Бајкмаркет да ѕирнеш Continental, или во Проспорт Speciаlized гуми. Во твој ценовен ранг се. :)[DOUBLEPOST=1393762858][/DOUBLEPOST]
Ова е DH педала и тежи пола кило (двете) и плус цената нема да им биде подоле од 70 - 80 ЕУР. Инаку топ ствар, смрт нема ова ако правилно се одржува.
На google ми улета педаљава инаку има и лесни со пинови педаљи.

Помини во пробајк или работилница ти ги пратив линкови претходно имаш слична педала на овие алуминиум не мн тешка за 350-400 денари за планина се одлични супер грип имаат, единствена разлика од овие што јас ги возам им е што пиновите не им се променливи.
Јас имам земено едни нонаме што се викаа планетбике или така нешто беше брендов уште 2008 коа го земав велосипедчето и од тогаш само пинови им менувам, мн се нервирам што неможам да најдам пак такви педали за ефтини пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom