мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.970
- Поени од реакции
- 25.071
А од каде знаеш дека сега е забрането. Има некој закон нешто.немаат бесплате превоз ни војската ни полицијата треба да си платат карта како и сите други граѓани тоа што полицајците го злоупотребуваат то си е друго а тоа што збориш ти било дозволено некогаш одамна
И збораме за градски превоз а не за меѓуградски.
А и јас бев во АРМ не во ЈНА така да не бев така оддамна и тоа правило си важеше. Му покажуваш воена книшка на кондуктерот и чао пријатно. Никој никогаш не ми направил проблем, баш напротив и старешините ни сугерираа да ја користиме таа опција со јавен превоз. По некоја логика чим важело за обичен војник и се над нив, зошто да не би важело за полиција.[DOUBLEPOST=1393635156][/DOUBLEPOST]
Е па многу лошо е да ги видиш кога крадиш или кршиш, уште полошо е тие да те видат а ти да не ги видишНе гледам причина зошто би имале бенифициран стаж.
Цело време дремат во ресторани кафани кафичи а можеш да ги видиш само кога треба да се наплони буџетот.

А зошто имаат бенефициран стаж сигурно има некоја причина. Зошто ти таа причина неможиш да ја видиш е сосем друга работа, но секако можеш да провериш па да се увериш зошто е тоа така.[DOUBLEPOST=1393635562][/DOUBLEPOST]
Добро чим ти така велиш. Нека им ги земат и пиштолите пошто секако не ги користат. Зошто да им тежат за џабе. Нема потреба ни од радиостаници, си имаат мобилни кои исто така им се бесплатни кога разговараат со други припадници на полицијата. Или нека им ги земат мобилните, си имаат радиостаници. Нека им го земат и пендрекот пошто многу боли кога маваат а и не е хумано.Ништо не е дозволено друже , така да храна и превоз си зимаат а ако е дозволено нека им ги укинат па слободно и да си јадат и возат секаде .
Ако се сетите на уште нешто слободно кажете, да споделиме.
Последно уредено: