- Член од
- 11 ноември 2011
- Мислења
- 555
- Поени од реакции
- 48
Што значи т.е. дали можи и што можи да се претицува на полна/испрекината линија кога испрекинатaта е од наше лево?
Јас колку шо знам од "наше десно" е само во Англија, а може да се претицуваат секакви видови возила, од бугати вајрон до запрежни...Што значи т.е. дали можи и што можи да се претицува на полна/испрекината линија кога испрекинатaта е од наше лево?
А што е тоа претицување?!Што значи т.е. дали можи и што можи да се претицува на полна/испрекината линија кога испрекинатaта е од наше лево?
Да поминеш некој покрај возило со кое возите по иста линија, но мора задожително да намали брзинаА што е тоа претицување?!
Кој да намали брзина? Јас колку што знам возилото кое го претекнуваш/престигнуваш треба да си ја држи константно истат брзина.Да поминеш некој покрај возило со кое возите по иста линија, но мора задожително да намали брзина
Не пишав убо,од моб сум цело време набрзина беше,мислам тој шо е поминуван,да намали брзина ...Кој да намали брзина? Јас колку што знам возилото кое го претекнуваш/престигнуваш треба да си ја држи константно истат брзина.
П.С Strider за претицање мислам дека мисли на правописот, не сум сигурен
Нема потреба тој што е поминуван да намали брзина. Целта на престигнувањето е тој што престигнува да вози побрзо, а не другиот да намали брзина. До намалување на брзина може да дојде само кога ќе има некој камион или доста поспоро возило пред него. Ова често знае да се случи на автопат.Не пишав убо,од моб сум цело време набрзина беше,мислам тој шо е поминуван,да намали брзина ...