Прашања до Атеистите II

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Според вас, колкав е процентот на атеисти во Македонија? Дали во иднина тој ќе биде во пораст или ќе опадне?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Науката никогаш однапред нема цел или замисла што треба да открие, што не! Што значи, глупо е да сметаш дека таа сакала да докаже непостоење на Бог! Плус, безброј пати е нагласувано дека непостоење - негација не се докажува! Туку обратно....

Ти што мислиш, кога некого го сметаш за грешник, неверник, неморален и слично, тоа не пречи? Не е мешање?
Нема цел и замисла што треба да открие?:eek:? демек дејствува бесцелно, хаотично. Дали сакала или не , одговорот може да биде слободно размислување(какво што дадов), освен ако ти не си претставник на науката тогаш може да дадеш конечен одговор.
Личното мислење е неограничено, како бе ти човеку мислиш дека нечиво лично мислење може да биде мешање????????? Што мислам јас за другите припадници на религиите сум кажал доволно пати, би требало да ти е јасно.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Според вас, колкав е процентот на атеисти во Македонија? Дали во иднина тој ќе биде во пораст или ќе опадне?
Соодветен со тој од пред 150-200години у западна европа и америка:(

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Па добро и тоа е нешто.
Подобро да просцвета еден цвет отколку ниту еден!
И тоа е точно.
Али 21век сме а државата троши пари верски објекти место за наука.
Или ако е за наука тогаш е за испитување на тоа колку е стара некој верски објект.

А од друга страна Америте го финансираат МИТ како и секое поголемо научно истражување.
Исто е и у западна европа.

Па сега види ти дали ни е крив Цацко или ние самите за ситуацијата у која се наогаме.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Нема цел и замисла што треба да открие?:eek:? демек дејствува бесцелно, хаотично. Дали сакала или не , одговорот може да биде слободно размислување(какво што дадов), освен ако ти не си претставник на науката тогаш може да дадеш конечен одговор.
Личното мислење е неограничено, како бе ти човеку мислиш дека нечиво лично мислење може да биде мешање????????? Што мислам јас за другите припадници на религиите сум кажал доволно пати, би требало да ти е јасно.
:facepalm: Поентата е дека науката има за цел да дојде до откритие, кое или какво ќе биде тоа откритие за науката е тотално небитно! Тоа не е бесцелно или хаотично делување, туку објективно! Научен пристап во кој се елиминираат сите претпоставки, очекувања и предрасуди - (субјективноста), и крајниот резултат се зема како објективна - непристрасна - научна вистина.

П.С. Да, преставник на науката сум - имам диплома, или можеби мислиш дека треба нешто во стилот на крштевање или сунет, за да добиеш титула - "преставник на науката"?:tapp:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да, никогаш нема за цел што треба да открие! Има за цел да открива, ама нема однапред зацртано што смее а што не смее да биде откритието. Тоа се вика објективност! Што не ти е јасно?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Да, никогаш нема за цел што треба да открие! Има за цел да открива, ама нема однапред зацртано што смее а што не смее да биде откритието. Тоа се вика објективност! Што не ти е јасно?
Аха демек открива онака, па како дојде. Како бе си чул ли ти за научен метод -набљудение измерување,експеримент,ХИПОТЕЗА,хипотеза значи(размисли малку) анализа, заклучок.http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method [DOUBLEPOST=1393518000][/DOUBLEPOST]
:place:А ти им се стрча напомош.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Аха демек открива онака, па како дојде. Како бе си чул ли ти за научен подход, експеримент, анализ, заклучок. Како ќе се прави експеримент без да се зане за што?
Море човек...ти си легенда жими се! :tapp:
Ти имаш ли завршено средно? Што е објективност? Можеш да ми дадеш дефиниција? И ај распрашај се дали постои било каде во светот и воопшто во историјата на науката, научен метод кој не ја вклучува објективноста! Како може да истражуваш, правиш анализи, експерименти и слично, ако однапред одлучиш што смее а што не смее да биде резултатот?!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Аха демек открива онака, па како дојде. Како бе си чул ли ти за научен подход, експеримент, анализ, заклучок. Како ќе се прави експеримент без да се зане за што?
Za da se napravi experiment na nesto prvin treba da se otkrie!
:place:А ти им се стрча напомош.
Nah....Cekam da vidam kako bozjata sila ke ti pomogne!

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Za da se napravi experiment na nesto prvin treba da se otkrie!
Не мислам дека е потребен коментар, На нешто што е откиено експеримент:tapp:

Nah....Cekam da vidam kako bozjata sila ke ti pomogne!
Не мислам дека е потребен коментар, На нешто што е откиено експеримент:tapp:[DOUBLEPOST=1393518940][/DOUBLEPOST]
Море човек...ти си легенда жими се! :tapp:
Ти имаш ли завршено средно? Што е објективност? Можеш да ми дадеш дефиниција? И ај распрашај се дали постои било каде во светот и воопшто во историјата на науката, научен метод кој не ја вклучува објективноста! Како може да истражуваш, правиш анализи, експерименти и слично, ако однапред одлучиш што смее а што не смее да биде резултатот?!
Хипотеза пишав погоре пред малку, немав предвид јас за објективноста ама изгледа ти цело време натаму си ја водел дискусијата, имав предвид дека тргнува со ЦЕЛ ДА ОТТКРИЕ нешто(хипотеза) а тие еднаш без цел после со цел да открива... Се надевам дека ти стана појсно.
Имам доста повеќе од средно. А ти?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom