Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Очигледно имаш проблем со разбирање.

Самиот си напиша ЗАбрането.

Болдот значи Ако е забрането тогаш мора да е грев,Капираш сега?
И јас мислам дека имаме проблем со разбирањето.
Грев ли ако некој од таква работа си го вади лебот за семејството?
Како ќе преживеат ако никој дома нема работа? Ќе крадат!? Повторно грев. Ќе просат? Ќе лажат по врати демек имат болни деца? Повторно грев. Ќе се занимаваат со проституција? Повторно грев.....

Како ќе преживеат ако никој дома нема работа? Ќе крадат!? Повторно грев. Ќе просат? Ќе лажат по врати демек имат болни деца? Повторно грев. Ќе се занимаваат со проституција? Повторно грев.....

Еве те прашувам бе пријател работат за да преживеат значи за пари?
Од каде им доаѓа тоа знаење на нив го учат на факултет?

Значи ти си Иван исцелител?

А гледачите,гатачите и вражнаците од каде ја гледаат судбината и комуницирале со духови според уставот на една држава?

Кој Педофил свештеник останал на својата позиција се читаш ли што пишуваш.

Не знам!
Не сум јас Иван исцелител.
Не, според уставот имаат право да работат се што е дозволено во рамките на законот, а таа работа е дозволена.
10.000 педофили во Ватикан. Сеуште не се разрешени, прочитај на верски вести.

Не сум јас Иван исцелител.
Не, според уставот имаат право да работат се што е дозволено во рамките на законот, а таа работа е дозволена.
10.000 педофили во Ватикан. Сеуште не се разрешени, прочитај на верски вести.

Мојот извор на учење и Црква е Православно Христијанство.
Ватикан е одамна отпадната црква од Православието која се стреми кон земното и го заборавила Небесното!
Ватикан на своите свештеници не им дозволува да се женат и основаат семејство за разлика од Православните.

:facepalm:[DOUBLEPOST=1393513071][/DOUBLEPOST]
Да беше само тоа измислено арно, многу нешта се измислени во новиот завет.
јас би рекол дека многу работи се прикажани поинаку. Имено работите околу Исус неговото дело и смрт, било познато, не можело едноставно да се смени но можело да се објасни поинаку од релноста, пример Исус го убиле Римјани - то е факт, но е прикажано (наивно) дека у ствари Римјаните не сакале да го убијат туку под притисок на лошите евреи!? Секој што ја знае историјата на рим и јудеја, тоа е смешно, се собрале 5000 души в гора и барале Исус да му биде цар, тоа е обид за бунт против Римската власт во време на окупација кога скоро секој ден имало отпори и убиства, кога често се кревале востанија и воделе крвави битки - заминување на толку иљади народ во планина со некој кој се нарекува и го нарекуваат цар - беше повод за војна. Имаше еден случај кога еден самозван пророк повел група ходочасници за да го најдат гробот на Мојсеј, Римјаните ги стигнале и убиле сите.Да шеташ низ јудеја со жени кои не ти се сопруги или блиски роднини - бил голем престап, да превртуваш тезги на трговци и му истураш пазарот на земја без да јадеш ќотек од нив или да те уапси римската или еврејската стража која била во и околу храмот - не беше возможно... значи се случиле работи, историски но се после преработени и обработени да дадат ново светло на настаните и ликовите. Но ако се следи и споредува со историски факти, лесно се доаѓа до заклучок што се случило навистина.

Еве те прашувам бе пријател работат за да преживеат значи за пари?
Од каде им доаѓа тоа знаење на нив го учат на факултет?
Да.
Им доаѓа од тоа дека со средното образование ќе мораат да перат коли и да бидат шнајдери цел живот, а со факултет ќе можат да работат до некаде подобра и поудобна работа.
А што се однесува до оние деца кои сакаат да учат факултет, а нивните родители немаат пари да им обезбедат! Ќе земат кредит и тој ќе мораат да го враќаат. Има и тука многу аномалии.
Ако не работат, како ќе го вратат? Мораат ли да го почитуваат црковниот законик при барање на истата иако им се отвори можност за работа на некоја од забранетите човекови дејности?
Мојот извор на учење и Црква е Православно Христијанство.
Ватикан е одамна отпадната црква од Православието која се стреми кон земното и го заборавила Небесното!
Ватикан на своите свештеници не им дозволува да се женат и основаат семејство за разлика од Православните.
Дали господ ги тера луѓето да си оставаат свои потомци или пак им задава правила другите да ги советуваат за истото, а самите се лишани од тоа барање или правило?

Да.
Им доаѓа од тоа дека со средното образование ќе мораат да перат коли и да бидат шнајдери цел живот, а со факултет ќе можат да работат до некаде подобра и поудобна работа.
А што се однесува до оние деца кои сакаат да учат факултет, а нивните родители немаат пари да им обезбедат! Ќе земат кредит и тој ќе мораат да го враќаат. Има и тука многу аномалии.
Ако не работат, како ќе го вратат? Мораат ли да го почитуваат црковниот законик при барање на истата иако им се отвори можност за работа на некоја од забранетите човекови дејности?

Дали господ ги тера луѓето да си оставаат свои потомци или пак им задава правила другите да ги советуваат за истото, а самите се лишани од тоа барање или правило?

Не ја извртувај дискусијата праша за Гатачите и за тоа добиваш одговор.
и јас те прашав од каде им доаѓа таа моќ на Гатачите?

За Останатото крадењето,проституцијата и останатите гревови потекнуваат од расипаноста на ѓаволот и не е морално ниту човечки а уште помалку религиозно.

Не ја извртувај дискусијата праша за Гатачите и за тоа добиваш одговор.
и јас те прашав од каде им доаѓа таа моќ на Гатачите?

За Останатото крадењето,проституцијата и останатите гревови потекнуваат од расипаноста на ѓаволот и не е морално ниту човечки а уште помалку религиозно.
Јас мислам дека нема никаква моќ туку само финти или пак некои тепки. Кој може да знае каква ќе биде иднината?
Но ако зборуваме за животниот пат на еден човек, самите со нашите смели или избрзани одлуки си ја градиме нашата иднина. Нема тука никакво натприродно помагало.

Зошто Господ не го уништил ѓаволот досега, штом тој е причината за се што нечини во светот?
Ако одговорот ти е за да види дали ќе се покае, тогаш што е со неговата сезнајност?
Како може да бидете слепи за толку прости и фундаментални логички аргументи....? Неверојатно, навистина.

Зошто Господ не го уништил ѓаволот досега, штом тој е причината за се што нечини во светот?
Ако одговорот ти е за да види дали ќе се покае, тогаш што е со неговата сезнајност?
Како може да бидете слепи за толку прости и фундаментални логички аргументи....? Неверојатно, навистина.

Тоа ти е исто како да прашаш кога ќе дојде крајот на светот или ова постоење(Час,датум,време).Зошто за Бог еден ден е како наши 1000000000 одини.
Бог ни дал слово за спас од ѓаволот.Кога ќе дојде тој ден кој го знае само Бог ќе се случи. за човекот не ниту познато ниту има потреба да знае зошто тоа не е наша задача.

[DOUBLEPOST=1393515284][/DOUBLEPOST]
Јас мислам дека нема никаква моќ туку само финти или пак некои тепки. Кој може да знае каква ќе биде иднината?
Но ако зборуваме за животниот пат на еден човек, самите со нашите смели или избрзани одлуки си ја градиме нашата иднина. Нема тука никакво натприродно помагало.

Добро мислиш!

Добро. Дали може да стигнеме до моето последно прашање, сега за сега?
Како ќе се реши прашањето со христијанското население, кое трпи тортура на одреден дел од Балканот? Има ли црквата некој трик во ракавот или верниците ќе останат на милост и немилост на идиотите кои ја водат државата и народот!?

Тоа ти е исто како да прашаш кога ќе дојде крајот на светот или ова постоење(Час,датум,време).Зошто за Бог еден ден е како наши 1000000000 одини.
Бог ни дал слово за спас од ѓаволот.Кога ќе дојде тој ден кој го знае само Бог ќе се случи. за човекот не ниту познато ниту има потреба да знае зошто тоа не е наша задача.
Ако ти сметаш дека не е твоја задача да знаеш и дека нема потреба да знаеш, како ќе бидеш сигурен дека тоа слово не е од ѓаволот?

Ако ти сметаш дека не е твоја задача да знаеш и дека нема потреба да знаеш, како ќе бидеш сигурен дека тоа слово не е од ѓаволот?

Тоа слово е врвот на совршеноста и добрината и човекољубивоста на творецот.

Од кој ѓаволот има сосема спроотивности кој е лазлив и гнасен кој сака да го погуби човекот во грев за да загине со него.
Ти тоа најдобро го знаеш.

Тоа слово е врвот на совршеноста и добрината и човекољубивоста на творецот.

Од кој ѓаволот има сосема спроотивности кој е лазлив и гнасен кој сака да го погуби човекот во грев за да загине со него.
Ти тоа најдобро го знаеш.
Не ми одговори, како ќе знаеш? Ако ти сметаш дека не е твоја задача да знаеш, како ќе знаеш?
Добрината и човекољубивоста не сметаат дека убивањето на новороденчиња и бебиња може да се смета за воспитна мерка! Да те потсетам дека пред некое време, ти даде таков одговор на прашањето како гледаш на заповедта да се уништи цел народ со се деца, бебиња, камили и овци!

Не ми одговори, како ќе знаеш? Ако ти сметаш дека не е твоја задача да знаеш, како ќе знаеш?

Бидејки сметам дека не е моја задача ДА, знам, нема да знам.

Добрината и човекољубивоста не сметаат дека убивањето на новороденчиња и бебиња може да се смета за воспитна мерка! Да те потсетам дека пред некое време, ти даде таков одговор на прашањето како гледаш на заповедта да се уништи цел народ со се деца, бебиња, камили и овци!

Веќе се изјаснив околу тоа прашање и не мислам да се повторувам.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom