И/му пративте порака - не реплицира (кој е следен чекор?)

• Креатор на темата Креатор на темата Amateur
  • Време на започнување Време на започнување
За да видиш дали нешто има, стави слика со некоја женска (по можност другарка) и тагни ја нејзе на фб.
Со љубомора веднаш ќе упали, ако не упали одиш на друга
ahahaha ova mubetov ko sto citav nekoja sto barala i lajkovi na slikata da i stavaat za ljubomoren da bide nekoj decko tamu. a inace mozes i vtor profil da si otvoris drug telefon vo tvojot slucaj pa da i dises ko manjak vo 5 saat sabajle. :) i da cekas moze nekad ke ti pise. samo pazi da ne bide on nejziniot skiren profil ili telefon. nikad se nezna :) mala sala ne se ljuti.

А дали телефонски разговор помага?Онака директно муабет .

Ќе да е... пративте порака не враќа.... хмммм имаш мал милион причини зашто...
1. Замараш
2. Досаден си
3. Нема кредит
4. Ја казниле или го казниле од дома па телефонот е одземен.
5. Родителите не те сметаат за добро друштво на нивниот потомок.
6. Има ТЕСТ
7. Личноста била пијана па не ја прочитала пораката.
8. Пораката била компромитирачка па била избриша од службата за безбедност и личноста не ја прочитала.
9. Личноста е грабната од вонземјани и не е во можност да ти одговори.
10. Кучето го изгризало телефонот.
11. Ајварот бил украден од подрум и сега не знаат кај им е главата па до пораки е стигнато.
12. Уште полошо. Не направиле ајвар па депресијата си го прави своето.
13. Хибернација. Чекај до пролет.
14. Си пишувал со кратеници и не литературно, а личноста многу ја нервира тоа.
......

Шала на страна доста тролање. Јави се на личноста и кажи и да ти прати порака!!! Разоворот е сила, разговорот е моќ!

Не се согласувам, ако јас зборам со некого, и во дискусијата одлучам да почнам да зборувам на тема за која можеби тој/таа се осеќа непријатно, дали неговото прескокнување на одредени прашања, т.е. одговори треба да се смета за непочитување и некултура?

За мене нема никаква разлика од порака, и разговор во живо кога се работи за прашања за кои можеби едната страна се осеќа непријатно, за мене избегнување на одговор значи не.

Следен чекор е прoдолжуавање понатака :)
Едно е некој да ти пише/праша за фамилијарна ситуација, твоите како се по дома или некои интимни прашања, друго е некој да прати порака од типот: Еј убаво си поминав, како си, ајде да пиеме кафе или нешто слично и некој тотално да направи игнор на тоа.
Шала на страна доста тролање. Јави се на личноста и кажи и да ти прати порака!!! Разоворот е сила, разговорот е моќ!

Да бе, да и се јави за да му пратела порака.
Жити мајка, ако не и гулаб писмоносец и стројници да прати за да ја замоли да му прати порака.

Едно е некој да ти пише/праша за фамилијарна ситуација, твоите како се по дома или некои интимни прашања, друго е некој да прати порака од типот: Еј убаво си поминав, како си, ајде да пиеме кафе или нешто слично и некој тотално да направи игнор на тоа.[DOUBLEPOST=1393455484][/DOUBLEPOST]

Да бе, да и се јави за да му пратела порака.
Жити мајка, ако не и гулаб писмоносец и стројници да прати за да ја замоли да му прати порака.
big-bang-theory-sarcasm.jpg

Напиши и една порака: Пристојно е да се врати на порака, не за друго се чувствувам како идиот без потреба.
Не така, нека се направи малце на мутав.
Пристојно е да се врати на порака, не за друго се чувствувам како идиот пошто си мислам дека го згрешив бројот. Ако ништо друго ќе ја насмее, а тоа во глобала секогаш пали освен кога не пали:)

Пиши порака „ако не барем едно seen врати ми“ :(

ahahaha ova mubetov ko sto citav nekoja sto barala i lajkovi na slikata da i stavaat za ljubomoren da bide nekoj decko tamu. a inace mozes i vtor profil da si otvoris drug telefon vo tvojot slucaj pa da i dises ko manjak vo 5 saat sabajle. :) i da cekas moze nekad ke ti pise. samo pazi da ne bide on nejziniot skiren profil ili telefon. nikad se nezna :) mala sala ne se ljuti.
Ти ептен го направи холивудски филм, ако има нешто (а се прави риба) малку љубомора ќе упали, ако нема ништо барем си знаеш

Целиот концепт на игнорирање (и настрана од темата) на некој/а што ти посветил/а макар и 3 секунди внимание е сосема непотребен, се додека не почне некој интензивно да гњави.

Јас не гледам потреба некој да игнорира некого. Ако е разумен доволно човекот, нема да има потреба од игнорирање, туку фино човечки ќе си се разберат како разумни луѓе. Што и да е во прашање.

А во однос на темата што ја поставив, овие emotional games што често некои ги играат не знам зошто воопшто постојат како такви. Освен фиктивно некој да си ја крене цената.
Само непотребно се комплицира крајно едноставна работа.

Целиот концепт на игнорирање (и настрана од темата) на некој/а што ти посветил/а макар и 3 секунди внимание е сосема непотребен, се додека не почне некој интензивно да гњави.

Јас не гледам потреба некој да игнорира некого. Ако е разумен доволно човекот, нема да има потреба од игнорирање, туку фино човечки ќе си се разберат како разумни луѓе. Што и да е во прашање.

А во однос на темата што ја поставив, овие emotional games што често некои ги играат не знам зошто воопшто постојат како такви. Освен фиктивно некој да си ја крене цената.
Само непотребно се комплицира крајно едноставна работа.
А што ако еве рецимо у моментот кога лице Б има повеќе ангажираност и не може да му врати на лице А.
Лице А, погрешно го разбира знакот и почнува да напиња?
Разумност или не, никогаш не е човек 100% на чисто се` додека работата не пукне.

Една порака е сосем доволно,ако нема повратна немат појке шо замаранје!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom