- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Ова го рекол Мухамед а.с.
помеѓу сите луѓе на овој и на идниот свет јас сум најблизок на иса, а.с. синот мерјем. Присиутните рекле, алахов пејкамберу, како тоа? На тоа одговорил;
Пејкамберите се браќа по вера, мајките им се различни а нивната вера е идентична, а помеѓу мене и иса нема пејкабер (муслим)
Зашто ова никој не го почитува и не се учат муслиманите на ова да се почитуваат христијаните, ако мухамед рекол дека е исто со исус христос тоа значи дека христијаните и муслиманите се браќа по вера.
помеѓу сите луѓе на овој и на идниот свет јас сум најблизок на иса, а.с. синот мерјем. Присиутните рекле, алахов пејкамберу, како тоа? На тоа одговорил;
Пејкамберите се браќа по вера, мајките им се различни а нивната вера е идентична, а помеѓу мене и иса нема пејкабер (муслим)
Зашто ова никој не го почитува и не се учат муслиманите на ова да се почитуваат христијаните, ако мухамед рекол дека е исто со исус христос тоа значи дека христијаните и муслиманите се браќа по вера.
[DOUBLEPOST=1393413920][/DOUBLEPOST]
. неможам да искочам и кажам мое мислење зашто одма ќе ме обележат и пак има да ме нема. сакаш да кажеш дека се живее слободно? дај не зезај. не. верата учи на толеранција ама тоа не значи да ти ги правиш работите што ги прават неверниците. во исламот ми се свиѓа тоа што на верниците им е дадена повеќе власт, повеќе сила. не е како во христијанството секогаш жртвени јагниња. на пример