И/му пративте порака - не реплицира (кој е следен чекор?)

• Креатор на темата Креатор на темата Amateur
  • Време на започнување Време на започнување
Не ти реплицирала, ама тоа не значи дека не размислува на пораката и нејзината содржина. Зошто нели, ако не сака ништо со тебе, може одма фино и лепо да ти одговори со "не замарај бе копук..."
Според мене, почекај.. дај и време да размисли (можеби таа сака да возврати, ама не знае како..) а ти до тогаш земи во предвид дека ништо нема да биде. Да се надеваш е глупаво, а да бидиш позитивно изненаден е благ оргазам.
Не ги сваќај сериозно сугестиите од другиве членови дека најпаметно било да ја баталиш... Од 100 обиди, 1 да е успешен - во ќар си.
Шо губиш со пораките? Кредит? Его? Цената ти паѓа за 0,1 денар? Ич не се замарај бе...

Ова со игнорирање највеќе ме нервира. Од општа култура и да не си заинтересиран за понатамошно дружење се праќа повратен одговор Затоа мој совет барај друга,не го троши залудно времето.
Се праќа, ама проблем е што тешко е да се објасниш со некого или некоја дека е тоа чисто пријателски одговор од бон тон.

Јас мислам дека само жени над 50 години отвараат СМС. Денес луѓето комуницираат или преку интернет или преку разговор на телефон. На СМС останаа уште наградинте игри и мањаци кои се пуштаат на постари жени. Зато батка или јави и се на телефон и речии “Сакам да те оплодам“ или прати и твоја гола фотка на ФБ (нормално на фотошоп ќе подздебелиш и подиздолжиш виталните репродуктивни органи.
Вака чупето веројатно мисли дека и стигна СМС од ОНЕ кај шо и нудат ЛЦД 42“ ако учествува во наградна игра

сега се осеќам како жена над 50 години или мањак што се пушта на постари жени :(

Постои мала шанса да не прочитала и/или нешто да се десило што не зимаш у предвид иако и јас се согласувам со горенаведеното од членовите кои сметаат дека намерно те игнорира..
Пробај или адни ја на фб/јави и' се, missed call не може да пропушти. Ако не иде ни вториот пат, батали ја.
Не вреди за твоето време и внимание.

Кога купив нов телефон цела недела немав одговорено на ниедна порака пошо никако не можев да се навикнам да ги погодам буквите. Ако не ти одговори по 1 недела сигурно не е до буквите.

Проблемот со денешниве пиЌиња е што може да не ти враќат на СМС/чат по 20-30-40дена и ако прекинеш да и се *ставаш* пошто нели не си благо ретардиран, уште имаат храброст да ти пишат ЛУТ ДА НЕ СИ МИ НЕШТО !?!?

Ем шуто, ем б оде.

Значи дефинитивно кога беше маршалот жив поубаво било
Му праќаш него честитка за роденден и долг живот на 25 мај и добиваш одговор на 27 мај.(со негов потпис се разбира)
А ова сега на што личи пратил а нема повратно(абе сега не смееш ни за лична карта да ја пуштиш сама внатре да се слика -разбра)
ние порано си праќавме нишани на љубената трак босилек по некој земљак кога ќе оди за село и со душа го чекавме да се врати,
а се враќаше секогаш со повратокот,парче пушеница завиткано во хартија од вреќа,троа ореви а понекогаш богами и плетени чорапи. па потоа си праќавме писма,натаму-наваму и никогаш ова не се десило да нема повраток,си знаеш кога свири трубата на поштарот,
трчаш на сред село,а обично е тоа кај селската чешма или бунар и го чекаш повратокот,а некогаш веднаш и го праќаш одговорот.
а и се испраќавме и дочекувавме пред и по возеви,црни долги со црвена петокрака напред,па и тие секогаш се враќаа , такво беше времето,поштено каде си застанал да испратиш-таму чекаш повраток,а тоа СМС,тоа беа испружените раце и вербата во живот.

Не ти реплицирала, ама тоа не значи дека не размислува на пораката и нејзината содржина. Зошто нели, ако не сака ништо со тебе, може одма фино и лепо да ти одговори со "не замарај бе копук..."
Според мене, почекај.. дај и време да размисли (можеби таа сака да возврати, ама не знае како..) а ти до тогаш земи во предвид дека ништо нема да биде. Да се надеваш е глупаво, а да бидиш позитивно изненаден е благ оргазам.
Не ги сваќај сериозно сугестиите од другиве членови дека најпаметно било да ја баталиш... Од 100 обиди, 1 да е успешен - во ќар си.
Шо губиш со пораките? Кредит? Его? Цената ти паѓа за 0,1 денар? Ич не се замарај бе...
Станува збор за непочит и некултура.
Некој собрал храброст да ти пише порака, а ти ни да не се потрудиш да вратиш најпристојно. Е за тоа се работи. Јас ги отпишувам таквите луѓе, затоа што сметам дека си играат играчки и дека навистина покажуваат непочитување и желба да бидат молени и да бидат центар на внимание, a не заслужуваат да го добијат. Барем јас таквите одма ги отпишувам.

Некој собрал храброст да ти пише порака, а ти ни да не се потрудиш да вратиш најпристојно. Е за тоа се работи. Јас ги отпишувам таквите луѓе, затоа што сметам дека си играат играчки и дека навистина покажуваат непочитување и желба да бидат молени и да бидат центар на внимание, кои не заслужуваат да го добијат. Барем јас таквите одма ги отпишувам.
Ти крејзи глеам си имаш изработено добра, здрава стратегија за зачувување и благосостојба на своето его :)

Некој собрал храброст да ти пише порака, а ти ни да не се потрудиш да вратиш најпристојно. Е за тоа се работи. Јас ги отпишувам таквите луѓе, затоа што сметам дека си играат играчки и дека навистина покажуваат непочитување и желба да бидат молени и да бидат центар на внимание, кои не заслужуваат да го добијат. Барем јас таквите одма ги отпишувам.

Сите сме различни Крејзи. Некој нема што друго да понуди освен да ја наведне главата и да проголта. Понекогаш целта ги оправдува средствата, ама некогаш плаќаме данок со камата. А почитта, културата и респектот се градат со тек на време. Тука годините се битни, а богами и опшеството во кое живееме.
Пример, јас би одговорил пристојно... извини зафатен сум, не сум заинтересиран... или други благи варијанти на корпа. Е сега некој би се чукал вгради, некој за инает не реплицира, друг пак станува крајно нападен и досаден... ама то го прајт животов интересен. Овде гомно, онде цвет.

Сите сме различни Крејзи. Некој нема што друго да понуди освен да ја наведне главата и да проголта. Понекогаш целта ги оправдува средствата, ама некогаш плаќаме данок со камата. А почитта, културата и респектот се градат со тек на време. Тука годините се битни, а богами и опшеството во кое живееме.
Пример, јас би одговорил пристојно... извини зафатен сум, не сум заинтересиран... или други благи варијанти на корпа. Е сега некој би се чукал вгради, некој за инает не реплицира, друг пак станува крајно нападен и досаден... ама то го прајт животов интересен. Овде гомно, онде цвет.
Точно, затоа јас си ја дадов мојата перспектива. Сосема легитимно и во ред е да не ти се допаѓа некој. И мене многумина не ми се допаѓале, но никогаш не сум ги игнорирала, едноставно ќе кажам дека не сум заинтересирана и тоа е тоа, а некого да игнорирам ми е крајно одвратно нешто и постапка која ја презирам. :)
Ти крејзи глеам си имаш изработено добра, здрава стратегија за зачувување и благосостојба на своето его :)
Не станува збор само за его. Едноставно има луѓе кои би излегле со мене, кои би знаеле да вратат на порака и кои нема да ми го губат времето. Просто е. Јас сакам да излегувам, да се забавувам, а не да проаѓам низ драми, шпански серии, на ти го- дај ми го моменти и слични детинести работи. Кога знам што сакам, знам што сакам и тоа е тоа. Кога нешто не сакам - не сакам и тоа истото ќе го кажам најискрено.
Ако сака да излеземе ок, ако нејќе - има и други. Нема да се потресувам што некој не ми вратил на порака, но апсолутно немам намера да го убедувам и да продолжам да се трудам. Тука губам интерес.
Покрај толку луѓе кои би сакале да излезат со мене, јас немам намера никого да молам. :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom