Прашање за Христијанството III

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Јас имам директно прашање до сите верници. Зошто на секоја тема поврзана со религијата (иако се мнозинство) губите?
Дај и ја нешто да прашам. Битно е да се учествува.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Зошто на секоја тема поврзана со религијата (иако се мнозинство) губите?
За Христијаните ниту губат ниту победуваат барем не овде на фоеумов единствено што го прават верниците е тоа што ја сведочат вистината за својата вероисповест без разлика дали на некого му се допаѓа или пак не!
А уште помалку што тие истите што прашуваат не сакаат или пак не можат да разберат.

Пс:Навистина поставуваш глупави прашања!

Зошто на секоја тема поврзана со религијата (иако се мнозинство) губите?
Она што човекот го чусвува во душата го изнесува низ устата:)
Па своето себељуббњиво надмено мислење за себе не ти дозволува да сппознаеш што овде ти пишуваат!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
За Христијаните ниту губат ниту победуваат барем не овде на фоеумов единствено што го прават верниците е тоа што ја сведочат вистината за својата вероисповест без разлика дали на некого му се допаѓа или пак не!
А уште помалку што тие истите што прашуваат не сакаат или пак не можат да разберат.

Пс:Навистина поставуваш глупави прашања!

Она што човекот го чусвува во душата го изнесува низ устата:)
Па своето себељуббњиво надмено мислење за себе не ти дозволува да сппознаеш што овде ти пишуваат!
Точно, многу сум отворен. Дали би требало малку да се прошета низ светот и да се тргнат просторните граници во религиозен аспект? Или треба да се мудрува кога некој те напаѓа? Треба да се прани став, но не со навреди како што прават некој тука. Јас можам колку сакам да ја читам Библијата и да ги пронаоѓам одговорите кои ги барам во врска со Христијанството, но тука сме та согледуваме мислења и да дискутираме.;)
Дај и ја нешто да прашам. Битно е да се учествува.
Битно е да се учествува! Добро гледам, имаш одличен религиозен став и мислење, но мислам дека до некаде не си во право.
Инаку слободно прашај, чим и понатаму дискутирам со Фландерс, кој со мои навидум прости прашања неколку наврати тргна во бунт и индиректни навреди, тогаш би можел и со тебе да дискутирам, покрај тоа не ни навредуваш.;)
„Божјо Слово„, со големо „с„, Е самиот Христос.

Општо, поимот „божјо слово„ не значи дека сам Бог го напишал Писмото, оти на Бога не Му е потребен запис покрај Неговото сезнаење, односно записот е наменет за луѓето а не за Бога, туку значи дека Светото Писмо е пишувано од достојни поединци (пророци и Апостоли), кои, битисувајќи Богоугоден живот, исполнети со благодатната енергија Божја, а воедно максимално очистени од гревови, стануваат трезвеноумни и достојни запишувачи на вистините, кои сам Бог им ги објавил на таквите угодници.[DOUBLEPOST=1393361570][/DOUBLEPOST]

Dumbledore,

е ајде де, дај покажи ја својата неограниченост...
Мојата неограниченост! Веќе неколку ја прикажуваат својата, секако и јас би ја прикажал својата, но во поволен момент.
Мислам дека секој момент кога сме свесни е поволен, а јас сега сум максимално посветен и свесен околу оваа точка, како и околу оваа дискусија.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Битно е да се учествува! Добро гледам, имаш одличен религиозен став и мислење, но мислам дека до некаде не си во право.
Инаку слободно прашај, чим и понатаму дискутирам со Фландерс, кој со мои навидум прости прашања неколку наврати тргна во бунт и индиректни навреди, тогаш би можел и со тебе да дискутирам, покрај тоа не ни навредуваш.;)
Зошто во анафората свештеникот не се обраќа на Христос?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мислам дека секој момент кога сме свесни е поволен, а јас сега сум максимално посветен и свесен околу оваа точка, како и околу оваа дискусија.
И?...:unsure:

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Точно, многу сум отворен. Дали би требало малку да се прошета низ светот и да се тргнат просторните граници во религиозен аспект?
Не треба да се прошета светот за се тргнат границите од религиозен аспект зошто елигијата и Бог нема да го надеме во светот туку внатре во нас!

Или треба да се мудрува кога некој те напаѓа?
Ако Религиознте ставови кон Атеистите,неверницитемсектите,паганите.....е навредлив навистина не е религиозеб проблем туку тие истите имаат проблем сами со себе.да ја прифатат спасоносната религија и цела на своето постоење.

Треба да се прани став, но не со навреди како што прават некој тука.
Тука се сложувам со тебе луѓе кој паѓаат во дискусија и нивното озлобие кон веросиповеста го покажува нивното вистинско лице со навреди .

Јас можам колку сакам да ја читам Библијата и да ги пронаоѓам одговорите кои ги барам во врска со Христијанството, но тука сме та согледуваме мислења и да дискутираме.;)
Алилуја(y)

П.с.Основата на изучувањето на Христијанството е токму послушанието!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мислеше на мојата метафора кон младиот господин или на некое повторување кое искрено јас не го приметувам!
И што „и„?[DOUBLEPOST=1393367235][/DOUBLEPOST]
Не треба да се прошета светот за се тргнат границите од религиозен аспект зошто елигијата и Бог нема да го надеме во светот туку внатре во нас!

Ако Религиознте ставови кон Атеистите,неверницитемсектите,паганите.....е навредлив навистина не е религиозеб проблем туку тие истите имаат проблем сами со себе.да ја прифатат спасоносната религија и цела на своето постоење.

Тука се сложувам со тебе луѓе кој паѓаат во дискусија и нивното озлобие кон веросиповеста го покажува нивното вистинско лице со навреди .

Алилуја(y)

П.с.Основата на изучувањето на Христијанството е токму послушанието!
Па да. Навредите одат директно кон мојот карактер, а не кон мојот став.
Ако ве нервираат различните мислења, би требало темава да ја запечатиме.;)
И ако искрените зборови потекнуваат од срцето, а Бог е во вашето срце, тогаш од кај произлегуваат навредите? Не од твоја страна секако.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Мислеше на мојата метафора кон младиот господин или на некое повторување кое искрено јас не го приметувам!

И што „и„?[DOUBLEPOST=1393367235][/DOUBLEPOST]
Па да. Навредите одат директно кон мојот карактер, а не кон мојот став.
Ако ве нервираат различните мислења, би требало темава да ја запечатиме.;)
И ако искрените зборови потекнуваат од срцето, а Бог е во вашето срце, тогаш од кај произлегуваат навредите? Не од твоја страна секако.
Хм а кој е навреден сега нечистивиот или самиот ти?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Хм а кој е навреден сега нечистивиот или самиот ти?
Тие навреди не допираат до мене, но суштината му беше од каде произлегуваат?
Добро бидејќи поставувам глупави прашања, ќе поставам уште едно глупаво.
Каков е вашиот став за оние кои даруваат органи? Некои црковни лица го сметаат за самоубиство, други за спасување живот. Мислам на живите донатори, секако.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Мислам дека треба да се прашаат евреите во врска со тоа. Од таму доаѓа и вашата анафора ( αναφορα ) нели...?

Ми се допаѓа тоа што има ἐπίκλησις во овој ритуал :)

Последно уредено:
Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Тие навреди не допираат до мене, но суштината му беше од каде произлегуваат?
Добро бидејќи поставувам глупави прашања, ќе поставам уште едно глупаво.
Си праша си доби одговор! кој си го бара ќе си го најде што плачеш сега?
а јас уште не добив одговор кој е навреден?
Дуббледоре секој може да ти земе но не може со сила да ти даде.
Сваќаш? или пак ќе кажеш навреден сум?

Каков е вашиот став за оние кои даруваат органи? Некои црковни лица го сметаат за самоубиство, други за спасување живот. Мислам на живите донатори, секако.
Зошто би било самоубиство? никое дело или научно достигнување не постанува без Божјо допуштање.
Нема поголемо добро дело од давање на нашиот живот за нашиот ближен?
Замисли самиот Бог го даде својот на земјата за нас!
За размената на човечки органи до сега не сум сретнал став од црквата ако некој знае повеќе нека ти одгоори!

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
...(y)...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Си праша си доби одговор! кој си го бара ќе си го најде што плачеш сега?
а јас уште не добив одговор кој е навреден?
Дуббледоре секој може да ти земе но не може со сила да ти даде.
Сваќаш? или пак ќе кажеш навреден сум?

Зошто би било самоубиство? никое дело или научно достигнување не постанува без Божјо допуштање.
За размената на човечки органи до сега не сум сретнал став од црквата ако некој знае повеќе нека ти одгоори!
Не плачам воопшто. Јас мислам дека одговорив дека јас сум навреден, што е логички, но ти и одговорив и од кого и од каде потекнува таа навреда, но не можам да ти кажам зошто бев навреден.
Со вториот дел од твојот коментар се сложувам со твојот став, но има неколку црни овци во округот на црквата, во кои спаѓа и самиот папа кои мислат спротивно.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Јас имам директно прашање до сите верници. Зошто на секоја тема поврзана со религијата (иако се мнозинство) губите?
не губиме. имаме различни интереси, не се согласуваме и крај. вие докази ние вера. никој не губи.

Kajgana Shop

На врв Bottom