A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
ne da se apasi najgolemi se.
dogovor sklucen na tv digitalna+3 analogna mi ja gasat analognata i te ucenuva da im platis za drug resiver na smetka +150 denari ako sakas ako ne toa e mi vika taa drugo care nema.

neznam dali se zalel nekoj negde i dali imal nekoj pozitiven odgovor.

uste 4 meseci i delete neka si ucenuvaat oni drugi .

Момци, наводно пуштени се 100 мегабита за премиум пакетите, но не сум сигурен дали ова важи само за новите договори, или и за постоечките корисници, иако во нивната најава за промена, стои дека сите корисници ќе добијат брзини од 100 мегабитни во секунда.

Е сега, јас тестирав, и кај мене не иде над 45 - 50 мегабита, исто како порано, дали некој кој е постоечки корисник добил 100 мегабита?

Едит,

Повторно имаме одличен почеток на годината, овозможувајќи им поволности на сите корисници - нови и постоечки. Отсега пакетот „Премиум" во кој вклучивме неверојатни 100 Mbps и кој е најдобрата комбинација на три услуги на пазарот, корисниците можат да го добијат со 50 % попуст. Исто така, ги слушнавме желбите на нашите постоечки корисници и овозможивме надградба на интернет-пакетите со дополнителна брзина", изјави Искра Секуловска, директор на маркетинг во „Близу".
Од операторот најавија зголемени активности во претстојниот пролетен период, кои

Решив да ја отворам темава баш за оваа вест, ја прочитав пред 5 минути на ФБ. И мене ме интересира истото што и тебе, дали е за нови, или за сите.
Мерев сеа и мерењата ми се исти како и твоите. Се случи некоја промена кај тебе деновиве откако си мерел, или се е исто?

Утре ќе ја платам сметкава, па ќе прашам за ова.

Решив да ја отворам темава баш за оваа вест, ја прочитав пред 5 минути на ФБ. И мене ме интересира истото што и тебе, дали е за нови, или за сите.
Мерев сеа и мерењата ми се исти како и твоите. Се случи некоја промена кај тебе деновиве откако си мерел, или се е исто?

Утре ќе ја платам сметкава, па ќе прашам за ова.

Епа за жал, не е за сите. Aма се средува релативно лесно.

Nа пример имам јас уште 1 година и 7 месеци договор, за да добијам 100 мегабита, мора да го поништам тој и да направам нов на 2 години што значи плус 4 месеци. Стартниот период од договрот ќе плаќам само 50% од сумата, и воедно ќе доплаќам само 100 денари + на месец за 100 мегабитн, наместо сегашните 50. Ова е според мене многу добра опција, и не вреди да се размислува воопшто. Да, не е добро како кога би го добиле сите без нов договор но сепак е одлична понуда :)

Од 1-ви се пребацувам на 100 мегабитна :)

Мене ми завршува на 1 мај, размислував да го продолжам затоа што не сум имал онакви проблеми како што имаат/ле другите. 3-4 пати има проблеми годишно, кои ги снемува за 2-3 дена максимум, освен ако не се работи за нешто ептен „виша“ сила па да трае подолго.

Ќе видиме што како ќе биде, па најверојатно ќе се иде на продолжување.

како цело скопје нема интернет од кај 18 h,шо е работава[DOUBLEPOST=1393278959][/DOUBLEPOST]како цело скопје нема интернет од кај 18 h,шо е работава

како цело скопје нема интернет од кај 18 h,шо е работава[DOUBLEPOST=1393278959][/DOUBLEPOST]како цело скопје нема интернет од кај 18 h,шо е работава
Јас сум на близу и цел ден имам, од кај е информацијава?

Јас сум на близу и цел ден имам, од кај е информацијава?
неам од кај 18h коа вртам на инфо ги кажува скоро сите населби дека имаат технички проблем со нетот и таа на инфо исто ми кажа дека цело скопје нема

Речиси цело Скопје и Куманово вчера од 18 немаат нет, а тв и телефонот си работи. Приметив дека го влегував во рутер пишува дека е конектирано али IP адреса, Subnet Mask,DNS Server немаше никакви адреси зададенo-празните беа местата. Чудно а во другите градови има, дали тоа значи дека само Скопје и Куманово поголемиот дел е Docsis, а Тетово,Штип,Велес,Прилеп се лан или грешка сум?

Па тоа и јас мислам цело време, сите што сте на лан сте имале нет, а ние на docsis -немавме. Читав на нет дека целиот систем позади Лан и Docsis меѓусебно се разликува.

неам од кај 18h коа вртам на инфо ги кажува скоро сите населби дека имаат технички проблем со нетот и таа на инфо исто ми кажа дека цело скопје нема

И ти со сиот памет им веруваш...? Да немаше цело Скопје интернет, досега од Близу ќе останеше само името :icon_lol:

Си го продолжив договорот и се префрлив на 100-ката. Пакетот се активираше, ама изгледа дека имам проблем, но не со интернетот.
Имам TP-Link WR740n рутер. Мерев брзината, и повеќе од 50mbps на спидтест не крена. Се „мачеше“, ама не успеа. Можно е рутерот да не ја поддржува таа брзина, па дајде некоја идеја за рутер да го сменам и да можам да си ја користам 100-ката. Кој се разбира, нека понуди некој рутер што би ја издржал брзинава.

Ќе мерам после преку модем, па ќе проверам дали ќе отиде. „Зафатен“ е интернетот сега.

Си го продолжив договорот и се префрлив на 100-ката. Пакетот се активираше, ама изгледа дека имам проблем, но не со интернетот.
Имам TP-Link WR740n рутер. Мерев брзината, и повеќе од 50mbps на спидтест не крена. Се „мачеше“, ама не успеа. Можно е рутерот да не ја поддржува таа брзина, па дајде некоја идеја за рутер да го сменам и да можам да си ја користам 100-ката. Кој се разбира, нека понуди некој рутер што би ја издржал брзинава.

Ќе мерам после преку модем, па ќе проверам дали ќе отиде. „Зафатен“ е интернетот сега.
А ништо чудно и да ти речат нешто од типот „Дечко, кај тебе во влез немаме опција за 100. Да беше во вториот влез друг муабет, таму ок е.“
Преку модем или директ кабелот во компјутер. Без тоа не купувај ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom