Колекционери на стари пари

Член од
23 ноември 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
mislam deka neee e para...
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 22:05 ---
Mislam deka ne e para,eve kako izgleda Picture 022.jpg

Член од
28 март 2013
Мислења
14
Поени од реакции
3
Дали некој знај кај можам да најдам албум за монети,пошто во Битола нема

Ф

Флеш

Гостин
Колку чини да се купи стара монета од Антички Период или Среден век ?! ... :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Колку чини да се купи стара монета од Антички Период или Среден век ?! ... :)
Зависи од состојба и колку се ретки. Ако толку сакаш барем една, скролај наназад имаше едни Византиски шо не беа и многу скапи.

Ф

Флеш

Гостин
Зависи од состојба и колку се ретки. Ако толку сакаш барем една, скролај наназад имаше едни Византиски шо не беа и многу скапи.
Да да, било каква да е, некоја добра да е, сакам за себе,колку од мерак да имам,затоа прашувам една монета сакам да прашам и да земам за чување,иначе би сакал шо постаро да е,поинтересно е,може и од Античка Македонија ерата :D

MIX

Член од
6 април 2012
Мислења
21
Поени од реакции
1
moneta.jpg moneta1.jpg

Не се многу разбирам во вредност и од кој период се монетите па би замолил некој ако знае да ми пиши овде или преку порака од кој период е монетава и колкава е нивната вредност, ке бидам многу благодарен :)

Член од
20 февруари 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ако може помош околу вредноста и потеклото на овие монети , ако некој знае нешто нека пиши тука или во порака. Фала однапред.

IMAG1839.jpg IMAG1845.jpg IMAG1834.jpg

Член од
22 јануари 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
zdr na site.. sega pocnav da sobiram stari banknoti... imam nesto jugoslovenski stari.. ako moze nekoj da mi pomogne da soberam, na nekoj sto ne mu trebat.. odnapred blagodaram.. pozz

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ако може помош околу вредноста и потеклото на овие монети , ако некој знае нешто нека пиши тука или во порака. Фала однапред.

Прегледај го приврзокот 85079 Прегледај го приврзокот 85081 Прегледај го приврзокот 85080
сликај ги наредени една до друга прво аверс па реверс сите поставени во ист правес - идентично

Kajgana Shop

На врв Bottom