Брак без секс

• Креатор на темата Креатор на темата Cybersex
  • Време на започнување Време на започнување
најблиску до ова е ситуацијата на колешка една моја. во брак беа 9 години од кои 5 без секс. таа беше убедена дека нема никави здравствени проблеми, нема други во животот, нема дрога, беше беспрекорно се! заеднички одмори, искачања, дружења, смеења... кога еднаш случајно му најде кондоми по џебовите...па и малку дрога...па излезе дека имал друга жена.
не ми е јасно само ако стварно има друга зошто сите ги измачува, и тебе и другата а и сам себе си.

п.с. најважното, дефинирај подолг временски период!

Абе не забегувајте, де навратете се на првиот пост... "Во брак сум веќе 7 години и подолг врменски период немаме никаков физички контакт."
Па и да не се седум години и да е релативниов подолг временски период, сигурно се месеци во прашање. Примеров на коцка кажува се.[DOUBLEPOST=1393258604][/DOUBLEPOST]
Да не речам 100%, ама сум сигурна дека нема друга. Човеков има некој проблем , ама несака да каже што е. Му предложив да одиме кај некое стручно лице, психјатар, советник што знам што, да видиме кај е проблемот. Не сака , одбива. Ако е од здравствни прични да превземеме мерки да се лечи. Стварно веќе незнам што да правам:place:
Тоа е тоа г-ѓо (y)Чим одбива дефинитивно ти крие нешто, не е толку невин.

Па и да не се седум години и да е релативниов подолг временски период, сигурно се месеци во прашање. Примеров на коцка кажува се.

Аха, се е штуро некако. Па и јас се дрзнав, се раскуцав за седумте години па се навратив да прочитам пак и пишман. Згора над се тоа пишано па корисничкото име, САЈБЕРСЕКС, па да га ебу сега други идеи ми навираат во глава и не знам дали да поставам прашање или одговор или да земам да се зезам.

Овде на форумов г-ѓо @Cybersex си го добивте тоа што го баравте...секс у здрав мозок. :coffee:

Инаку не кажа деца дали имате...ако немате...тогаш јасно дај му до знаење дека неможеш ти поради неговите психо-филмови да не си го оставриш животниот сон...т.е да бидеш мајка.

Очигледно је да става своју зечину у туџу печину. Али кој го врти, дојди ти кај мене, али прво да видам слика, не инфаркт.

Последно уредено:
Инсистирај на разговор, ако не сака, предложи му да појдете некаде заедно кај психолог, социолог... ако и то не сака, законот ти дава право да се разведеш ради отсуство на интимни односи, има и член во закон кој така вели, ако подолго време нема секс меѓу сопружќниците - н атаа основа може да се разведете, па нек бира или нек те ебе ил не те разведе.
Еве кој се брачни должности
II . ПРАВА И ДОЛЖНОСТИ НА БРАЧНИТЕ ДРУГАРИ
Член 31
При склучувањето на бракот, брачните другари можат да се спогодат
да го земат за презиме презимето на едниот или на другиот брачен другар
или секој да го задржи своето презиме или секој од нив на своето презиме
да го додаде презимето на другиот брачен другар или едниот брачен другар да го земе презимето на другиот брачен другар и на тоа презиме да му го
додаде своето презиме.
Член 32
Секој брачен другар е независен во изборот на работата и
занимањето.
Брачните другари спогодбено одлучуваат за местото на заедничкото
живеење и за водење на заедничкото домаќинство.
Член 33
Брачните другари секој според своите способности се грижат за
задоволување на потребите на семејството.
Член 33-а
Се забранува секаков вид на насилство во бракот и семејството.
http://www.mtsp.gov.mk/WBStorage/Files/zakon_semejstvo_osnoven.pdf

Да не речам 100%, ама сум сигурна дека нема друга. Човеков има некој проблем , ама несака да каже што е. Му предложив да одиме кај некое стручно лице, психјатар, советник што знам што, да видиме кај е проблемот. Не сака , одбива. Ако е од здравствни прични да превземеме мерки да се лечи. Стварно веќе незнам што да правам:place:

Могуче Асексуален станал човекот поради некоја причина(побарај објаснување за тоа по интернетов). Го приметил тоа и паднал во депресија од страв и срам и се оддалечил од тебе. На машките тешко им паѓа кога поради некоја причина неможат сексуално да се изразат.
Може и средовечна криза го фатила кога сфаќа дека ова е тоа уште малку ќе поживеам и ќе умрам и ништо нема да сменам на светов, може депресија некоја го стегнала.

Незнам какво му е секојдневното однесување на човекот дали се променило за разлика од порано оти ти само сексот го спомна, дали сте имале некоја потресна дешавка..

Тука само нагаѓања и сеир ќе добиеш.

Само стручна помош помага тука. Пробај натерај го двајцата да идете на психолог. Ако не иди само ти збори со некој стручен.

Многу ебачи тука бе! :) Човек да не западне во невоља, веднаш се нудат, а во реалноста едвај 10 мин. издржуваат.
Сајбер, душо, разведи се. Животот е премногу краток за да го трошиш на нешто кое не те прави среќна. За танго се потребни двајца, ако на едниот не му се игра...

Во брак сум веќе 7 години и подолг врменски период немаме никаков физички контакт. Секогаш кога ќе иницирам, има оправдувања, дека е уморен, незрвозен.......некоку пати сум пробала и разговараме на таа тема, ама на крај илегува дека јас не го разбирам него , дека ма проблми итн....веќе и престанав. Се претворивме во странци.
Чек чек 7години откако сте во брак сте немале секс или јас не разбрав добро?
Стварно неможам да разберам шо мажина се да не му се сака ако не секој ден барем 2-3 пати неделно, а и какви женски да се маткате со таквите. Оди побарај вијагра или циалис и дај му ги да ги испие има и цела зграда да ве натрти :D

Вака сега, гледам многу од вас на зезање ја свртеа работава, со непристојни предлози. Значи темава ја отворив не да ми кажувате непристојности, туку евентуално да ми дадете совет или дали имате слично искуство ваше или ваши блиски. Затоа ве молам ако немате нешто конструктивно да кажете, отворете тема за зезање па таму ќе се зезаме, ок?
Нема што да се даде совет не правиме тука муабет за мали деца. Седни го на сериозен муабет и притисни го додека не признае што е проблемот.

Ете дадоа веќе неколку предлози кои се причините ...

1.Друга жена/маж
2.Здравствени причини
3.Те варал па се заразил со нешто
4.Нешто друго

Една од причините беше дека не си му веќе убава и ова е опција, но ако не те свиѓал физички не гледам причина зошто би те женел освен при некои екстремни случаи како несакана бременост.

Инаку да не го тупам изврши му притисок и дознај што е работата. Пробај прво на само колку што можеш извлечи ако не успееш викни ги твоите родители или неговите и притиснете го да се исповеда иако реално до вториов дел не би требало да стигне работата сепак се работи за две возрасни личности.

П.С Друга жена на твое место чим толку време не се решил проблемот или би се ебела на страна или би се развела.

П.С2 Се надевам дека не тролаш сепак ова е сериозна тема и ако е така не е воопшто смешно

Јас незнам зашто тука бараш совет. Пола и повеќе од што искоментирале погоре, или се ебачи(цицка не виделе да не е интернет), или се стручњаци. Тие што читам што викаат разведи се... Лесно е да кажете за туѓ живот да го направи тоа, ама пред се гледај те си ги вашите. Мое мислење ако човекот има некој физички проблем или проблем што мава на психата, тоа ќе се одрази и во други работи од секојдневието. Погоре прочитав, дека некој пишал доколку немате деца, да му кажеш дека сакаш да имаш деца. Тоа може да упали за да се отвори што е работата. А самата велиш дека си 100% сигурна дека нема друга. Тоа неможеш никогаш да го знаеш. Така да најубав совет, отиди си ти на психијатар/психолог, некој кој што е стручен да помогне во овие работи, зашто тука тешко да добиеш паметен совет.
Поздрав и со среќа!

првпат регистрирана и името Сајберсекс .. и вика 7 години без ебење,ми пукна филмо.. сомнително..на повеќето ќе им пукне после месец дена..

Има мажи бе шо ќе си завршат работа па он пак нека нејќе..ич да не му ја мислиш невесто !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom