Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Како ќе ја поврзеш слободата со најавите за страшниот суд?Заради слободата, сети се дека читаш Битие, поврзи.
Како ќе ја поврзеш слободата со најавите за страшниот суд?Заради слободата, сети се дека читаш Битие, поврзи.
Твое старо прашање.Како ќе ја поврзеш слободата со најавите за страшниот суд?
Која слобода? Од самиот почеток е предвиден суд, а како причина за тој суд е грешката на луѓето, грешка (грев) која е наследна и која се базира на аргументот за кој немате одговор! Дека луѓето биле создадени без сознание за добро и зло и дека и покрај тоа се товарат за одоговорност!Твое старо прашање.
Како поинку освен. слободно.
Да,за христијаните дефинитивно најдобра.Dali Hristijanstvoto e najdobra religija?
Па, на пример како твојава, која не го прифаќа Бог.Која слобода?
Ти размисли како ќе го оправдаш неверувањето.
што се нема да се прочита само за да се оправда верувањето на замисленото другарче
на кого да му се правдам?Па, на пример како твојава, која не го прифаќа Бог.
Самите твои прашања по однос на св. Писмо и став, се демант на она што го тврдиш т.е. дека нема слобода.[DOUBLEPOST=1393262263][/DOUBLEPOST]
Ти размисли како ќе го оправдаш неверувањето.
Погрешен заклучок. Јас барам да ми објасниш очигледна контрадикторност и фаличност во пораките за кој ти тврдиш и веруваш дека се божји. И не ти оди баш најдобро.Па, на пример како твојава, која не го прифаќа Бог.
Самите твои прашања по однос на св. Писмо и став, се демант на она што го тврдиш т.е. дека нема слобода
На себе си, на кој друг?!на кого да му се правдам?
веќе сум оправданНа себе си, на кој друг?!
Контрадикторноста е во твоето толкување, а христијанското неможеш, несакаш да го разбереш. Тоа е тоа.[DOUBLEPOST=1393263598][/DOUBLEPOST]Погрешен заклучок. Јас барам да ми објасниш очигледна контрадикторност и фаличност во пораките за кој ти тврдиш и веруваш дека се божји. И не ти оди баш најдобро.
Навидум ти е јасно, самодоволен.веќе сум оправдан![]()
Дали страшниот суд е метафора или конкретен настан на кој ќе се бара одговорност од луѓето?Контрадикторноста е во твоето толкување, а христијанското неможеш, несакаш да го разбереш. Тоа е тоа.
Настан, кој ќе ги дефинира оние кои сакале и оние кои несакале живот со Бог.Дали страшниот суд е метафора или конкретен настан на кој ќе се бара одговорност од луѓето?
Да па после да се буниш зошто нема грешки, значи мора да верувам, не сум слободен...се’ е јасно, грешки во библијата колку сакаш. очигледно дека човек ја напишал.
да ја напишал навистина тој бог, кој е семоќен, сезнаен и соврен, сигурно немало да напише такви глупости
па тоа би било добар аргумент!!! затоа што нема да имам контра, нели? тоа е исто ко сега да ја земеме гравитацијата, нема тука сакал/неќел, ако скокнеш од 71 кат, со лежиче ќе те собираатДа па после да се буниш зошто нема грешки, значи мора да верувам, не сум слободен...