Прашање за Христијанството III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Твое старо прашање.
Како поинку освен. слободно.
Која слобода? Од самиот почеток е предвиден суд, а како причина за тој суд е грешката на луѓето, грешка (грев) која е наследна и која се базира на аргументот за кој немате одговор! Дека луѓето биле создадени без сознание за добро и зло и дека и покрај тоа се товарат за одоговорност!

П.С. Каде е смислата во тоа Бог кој е семоќен и сезнаен да најавува суд и да и суди на својата сопствена креација?! Сезнајноста му дава можност да го знае секој исход а семоќноста способност да влијае на секој исход! Тогаш која е поентата од судење?! Зар не си суди себеси со еден таков чин?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Која слобода?
Па, на пример како твојава, која не го прифаќа Бог.
Самите твои прашања по однос на св. Писмо и став, се демант на она што го тврдиш т.е. дека нема слобода.[DOUBLEPOST=1393262263][/DOUBLEPOST]
:pos:
што се нема да се прочита само за да се оправда верувањето на замисленото другарче
Ти размисли како ќе го оправдаш неверувањето.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Самите твои прашања по однос на св. Писмо и став, се демант на она што го тврдиш т.е. дека нема слобода.[DOUBLEPOST=1393262263][/DOUBLEPOST]
Ти размисли како ќе го оправдаш неверувањето.
на кого да му се правдам?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Самите твои прашања по однос на св. Писмо и став, се демант на она што го тврдиш т.е. дека нема слобода
Погрешен заклучок. Јас барам да ми објасниш очигледна контрадикторност и фаличност во пораките за кој ти тврдиш и веруваш дека се божји. И не ти оди баш најдобро.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Погрешен заклучок. Јас барам да ми објасниш очигледна контрадикторност и фаличност во пораките за кој ти тврдиш и веруваш дека се божји. И не ти оди баш најдобро.
Контрадикторноста е во твоето толкување, а христијанското неможеш, несакаш да го разбереш. Тоа е тоа.[DOUBLEPOST=1393263598][/DOUBLEPOST]
веќе сум оправдан:D
Навидум ти е јасно, самодоволен.;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Контрадикторноста е во твоето толкување, а христијанското неможеш, несакаш да го разбереш. Тоа е тоа.
Дали страшниот суд е метафора или конкретен настан на кој ќе се бара одговорност од луѓето?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Дали страшниот суд е метафора или конкретен настан на кој ќе се бара одговорност од луѓето?
Настан, кој ќе ги дефинира оние кои сакале и оние кои несакале живот со Бог.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
се’ е јасно, грешки во библијата колку сакаш. очигледно дека човек ја напишал.
да ја напишал навистина тој бог, кој е семоќен, сезнаен и соврен, сигурно немало да напише такви глупости

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
се’ е јасно, грешки во библијата колку сакаш. очигледно дека човек ја напишал.
да ја напишал навистина тој бог, кој е семоќен, сезнаен и соврен, сигурно немало да напише такви глупости
Да па после да се буниш зошто нема грешки, значи мора да верувам, не сум слободен...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да па после да се буниш зошто нема грешки, значи мора да верувам, не сум слободен...
па тоа би било добар аргумент!!! затоа што нема да имам контра, нели? тоа е исто ко сега да ја земеме гравитацијата, нема тука сакал/неќел, ако скокнеш од 71 кат, со лежиче ќе те собираат

Kajgana Shop

На врв Bottom