Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Dilemata e dali chovek moze da bide bog?
Dali Budizmot e najdobra religija?
Dali ateizmot e najdobro reshenie za choveka?
Dali Islamot e najdobra religija?
Dali Hristijanstvoto e najdobra religija?

Можеш за сите да прашаш? Се кладиме дека не можеш.... :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ako ti prechi kazi.
Jas samo trazam odgovori.
Не бе не ми пречи, баш си интересен.
Само до одговорот треба сам да дојдеш. Секој за своето гледиште ќе каже дека е најдобро.

Ќе го цитирам Гаутама Буда
“Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Не бе не ми пречи, баш си интересен.
Само до одговорот треба сам да дојдеш. Секој за своето гледиште ќе каже дека е најдобро.

Ќе го цитирам Гаутама Буда
“Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”
Ti dojde do odgovorot?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
убаво ти вика човекот, за да ја знаеш вистината, треба да ја знаеш и лагата. како инаку ќе знаеш дека тоа нешто е вистина?
тоа е исто ко што ипси цело време на темата за христијаните прашува како може некој да одговара за своите дела (адам и ева) ако не го знаат концептот на злото

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Знаеш тикви. Се лажеш само себе си, а ништо не знаеш.
Ne rekov deka ja znam, rekov deka ja baram.
Gledam egoizam vo tvoite postovi, dali e toa laga ili vistina?[DOUBLEPOST=1393247633][/DOUBLEPOST]
убаво ти вика човекот, за да ја знаеш вистината, треба да ја знаеш и лагата. како инаку ќе знаеш дека тоа нешто е вистина?
тоа е исто ко што ипси цело време на темата за христијаните прашува како може некој да одговара за своите дела (адам и ева) ако не го знаат концептот на злото
Zarem trebe nekoj da mi ja objasnuva vistinata?
Se shto gledaat moite ochi za mene e vistina.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Gledam egoizam vo tvoite postovi, dali e toa laga ili vistina?
Ништо ти не гледаш. Еден пост мој не си прочитал.

Каде јас тоа сум твдел нешто.
“Cherish those who seek the truth but beware of those who find it.”

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Gledam egoizam vo tvoite postovi, dali e toa laga ili vistina?[DOUBLEPOST=1393247633][/DOUBLEPOST]
Zarem trebe nekoj da mi ja objasnuva vistinata?
Se shto gledaat moite ochi za mene e vistina
.
за тоа дали треба некој да ти објаснува, тоа е дискутабилно. на пример за мене секогаш е добродојдена размената на мислења, а дали тоа спаѓа во категоријата дека некој ми објаснува или не, тоа зависи од тебе. за мене НЕ спаѓа.
а за тоа што твоите очи гледаат, ...... хмммм, двосмислено е ова. порано не се гледале атомите, сега ДА. или пак магионичарот, гледаш ама не гледаш, нели? така да не секогаш можеш да се потпреш на тоа “своите очи“ него треба и да размислиш дали е тоа тоа

Kajgana Shop

На врв Bottom