Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе без средно не е синоним за неписмени. Има неписмени и со магистратура.

Ова кажи им го на оние погоре што луѓето без средно или без факултет ги сметаат за неписмени.

Бегајте... Што појќе бегате, толку појќе ќе остане за нас. :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Луѓе без средно не е синоним за неписмени. Има неписмени и со магистратура.
имаа и тоа бајаги дипл.идиоти
ic5v.jpg

Да иамше некој шверцер таква продажба одма ќе се расширеше и дознаеше.
Без навреда друже ама ти не си бил шпараџија.Ти си изгледа неизживеан па арчиш пари надополнувајќи за младоста или времето кога си бил без пари
Класичен ненаживеан Македонец. Со такви учев во основно, делумно некои и во средно. Кога можев да си дозволам со моите во странство секога година да летувам по морињата, тие немаа ни за во Претор да отидат. Сега потпораснаа малце и живнаа, ама пак со тој ум си се останати.
Додека ние ги трошиме парите да шетаме по светот, тие таквите сета заработка гледаш ја лупнале на смартфон од 500 евра и некоја крнтија од Бугарија довлечкале да возат. И целиот живот во тоа им се состои... да имаат поскап и поубав телефон и кола од останатите, за да се куропецајкаат.
Тие таквите нема никогаш ни да научат повеќе од тоа да уживаат.[DOUBLEPOST=1393236950][/DOUBLEPOST]
Pa u osnova da, nitu zimam tugo nitu davam svoe.
I btw moze i sam da probas, nikoj ne ti brani.
Ова е пример за човек со многу ниско развиена свест. За разлика од тебе, просечен Германец не размислува така. Затоа и државата им е толку моќна и стопати да ја разрушат до темел, пак ќе се издигни на истото ниво.
Не размислуваат тие само за себе и не се себични како тебе. За разлика, размислуваат колективно за да може да си обезбедат бесплатно здравство, пензиски фондови, даноци да платат за да се одржува сета таа инфраструктура што ја имаат и да можат бесплатно школство да имаат.
А ние си патиме ради што за жал, мнозинството Македонци се себични и со многу ниска свест како тебе. Си гледаат само за себе. Свест развиена на ниво на едно животно.[DOUBLEPOST=1393237149][/DOUBLEPOST]
А што мислите колку вреди диплома од уким на запад?
Ќе стигне ли за еднократно бришење на задникот?
Да, затоа го продолжив школувањето таму без никакви нострификации и малтретирања.
До сега, за се’ што сум поминал сум бил исто како и останати граѓани на ЕУ, освен што треба престојот да си го продолжувам. За ништо друго не ме деградирале или сум имал проблеми.
Ама секогаш ќе се најде некое Македонче што од пуста завист ќе те деградира без никаков основ.

Последно уредено:
Хихи, германец не бил себичен...
Себичноста е основа капитализмот - секој си гледа за себе - македонец , германец, тунгузиец - секој! Бајки не постојат[DOUBLEPOST=1393237401][/DOUBLEPOST]
Да, затоа го продолжив школувањето таму без никакви нострификации и малтретирања.
До сега, за се’ што сум поминал сум бил исто како и останати граѓани на ЕУ, освен што треба престојот да си го продолжувам. За ништо друго не ме деградирале или сум имал проблеми.
Ама секогаш ќе се најде некое Македонче што од пуста завист ќе те деградира без никаков основ.
Оди најди работа да те видам

А, да.... и најдобар пример за тоа колку огромно ни е егото и суетата како народ, е примеров од пред некое време низ муабет со еден пријател што го начекав сосема случајно во Македонија.
Ме прашува кај сум и што работам и јас му кажувам. Ми вика, го познавам тој и тој, работи во Ауди за Порше во Минхен. И јас целиот зачуден што сака да ми кажи човеков. :cautious:
Му викам, сега кажи кај работи... во Ауди, во Порше...? И каде точно, во Минхен ни едната, ни другата компанија не е стационирана. Му викам двете компании се комплетно различни, немаат врска една со друга. И едната седиштето и е во Инголштад, другата во Штутгарт.
Не! - ми вика. Во Ауди работи... за Порше. Абе човек, нешто немаш добро разбрано му викам, јас барем во таа област работам и сум бил и во двете компании лично повеќепати. А со Минхен па врска немаат....
Е истите тие можда и зад форумскиве никови да се кријат. Ти им кажуваш искуства што си ги поминал и ги живееш по светот, тие ти викаат: Не, не знаеш ти... јас знам како е. Иако никогаш во странство не сум живеел.
Не! Грешка си! - ми вика... Во Минхен е Ауди за Порше! :eek:
Добро! Така нека е... му викам. Налево круг и да ме нема. Што ќе правам фазла муабет си викам кога се’ си знае човекот. Нема што јас да се замарам да му објаснувам...

Немаш ти диплома од уким - директ после средно си фатил фитиљ?

Хихи, германец не бил себичен...
Себичноста е основа капитализмот - секој си гледа за себе - македонец , германец, тунгузиец - секој! Бајки не постојат[DOUBLEPOST=1393237401][/DOUBLEPOST]
Оди најди работа да те видам
Најдов, не се секирај ти. Ако тоа ти е маката....

Најдов, не се секирај ти. Ако тоа ти е маката....
Немаш диплома од уким...

Филмот со ауфидерзен статијава е демек нашиве доктори одма наоѓале работа во германија.
Јас велам таа мк диплома не вреди гзот да си го избришеш.
Вероватно и целата статија е политички инспирирана - манипулирање со народов

Македонски доктор во германија е квалификуван само вециња да чисти или такси да вози

Последно уредено:
Тебе нек ти биде урнебесно, ја ти кажувам дека реално има луѓе без средно што заработуваат повеќе од оние со факултети.али очигледно луѓето како тебе мислат дека дипломите заработуваат.
Тоа и во светот го има пријателе... ако си доволно интелигентен ќе заработуваш и напредуваш. Дипломата ти е само клучот да ти ги отвори вратите кон побрз напредок и успех.
Ама во Македонија неписмените и простата маса заработува повеќе од интелектуалната фела. Тука е целиот проблем. Дојдоа кљошарите, до вчера мрсулите по лице што им течеа и што си ги лижеа, тие да командаат, да одлучуваат и тие да заработуваат пари.
Ама за среќа тие никогаш нема да научат како да живеат. Ќе имаат милиони, ама цел живот скотски ќе го поминат, во дремење по кафани и частење. Тие и во Египет ќе појдат ама нема од хотел да излезат, оти пирамидите да ги видиш е глупост, губење време, кога можеш во all inclusive да седиш во базент и да локаш пиво на гага цел ден.
Се надевам оти си доволно паметен да ми ја сфатиш поентата.[DOUBLEPOST=1393238457][/DOUBLEPOST]
Немаш диплома од уким...

Филмот со ауфидерзен статијава е демек нашиве доктори одма наоѓале работа во германија.
Јас велам таа мк диплома не вреди гзот да си го избришеш
Добро бе, ти си знаеш се... исто како во примерон шо го опишав.
Нема зошто јас да ти објаснувам.
Ауфидерзен! (y)

Немаш диплома од уким...

Јас велам таа мк диплома не вреди гзот да си го избришеш.
Вероватно и целата статија е политички инспирирана - манипулирање со народов

Македонски доктор во германија е квалификуван само вециња да чисти или такси да вози
Veruvaj mi deka temava nema nikakva politicka pozadina, ja postaviv koga bev najocaen i koga mi ja namalija platata i dadov otkaz, vo period koga troskovite vo ambulantata vo selo, mi bea pogolemi od platata.

Veruvaj mi deka temava nema nikakva politicka pozadina, ja postaviv koga bev najocaen i koga mi ja namalija platata i dadov otkaz, vo period koga troskovite vo ambulantata vo selo, mi bea pogolemi od platata.
Ти верувам за тоа, но авторот на статијава имал таква намера.

Иритира тоа што со тоа се создава лажна слика за нашиве доктори демек со отворени раце ги чекаат таму додека вистината е сосема друга.[DOUBLEPOST=1393239990][/DOUBLEPOST]Инаку како е сега, имаш најдено работа?

Иритира тоа што со тоа се создава лажна слика за нашиве доктори демек со отворени раце ги чекаат таму додека вистината е сосема друга.[DOUBLEPOST=1393239990][/DOUBLEPOST]Инаку како е сега, имаш најдено работа?
Najdov rabota, sega vo ovoj moment nema nikoj vo biroto, navistina kolegite se site izbegani, kako otvoram po profili na fb, gi gledam 80 % od niv se slikani vo germanski kliniki, navistina neznam sto ke pravi ovde zdravstvoto, ne e dopolitika rabotata kako sto vikas, ova e problem koj se vlece 20 godini, ne e nitu do segasnava nitu predisnata vlast, nekoj trebalo da misli godini na nazad, bolnicite ostanuvaat bez specijalisti. najlesnata specijalizacija e 5 godini, a mnogu od specijalistite vo vnatresnosta se 2-3 godini pred penzija. koj kolku saka da komentira, kade e podobro, dali ovde, dali na zapad, sustinata na temava ne bese toa, sustinata e deka kvalitetot bega, istite kolegi moi sto gi merea ulicite niz gradov i ne gi bivase za nisto, sega se snaogaat isklucitelno brzo niz svetot,ne samo germanija. gi gledam slikive, navistina nema sporedba, ovde i tamu.[DOUBLEPOST=1393240610][/DOUBLEPOST]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom