- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.670
- Поени од реакции
- 1.533
Луѓе без средно не е синоним за неписмени. Има неписмени и со магистратура.
Ова кажи им го на оние погоре што луѓето без средно или без факултет ги сметаат за неписмени.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луѓе без средно не е синоним за неписмени. Има неписмени и со магистратура.
хахаххаааааааа, што тоа ќе остане за вас ?!Бегајте... Што појќе бегате, толку појќе ќе остане за нас.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Долговите за спомениците и качените пензии и плати на администрацијатахахаххаааааааа, што тоа ќе остане за вас ?!![]()
имаа и тоа бајаги дипл.идиотиЛуѓе без средно не е синоним за неписмени. Има неписмени и со магистратура.
Класичен ненаживеан Македонец. Со такви учев во основно, делумно некои и во средно. Кога можев да си дозволам со моите во странство секога година да летувам по морињата, тие немаа ни за во Претор да отидат. Сега потпораснаа малце и живнаа, ама пак со тој ум си се останати.Да иамше некој шверцер таква продажба одма ќе се расширеше и дознаеше.
Без навреда друже ама ти не си бил шпараџија.Ти си изгледа неизживеан па арчиш пари надополнувајќи за младоста или времето кога си бил без пари
Ова е пример за човек со многу ниско развиена свест. За разлика од тебе, просечен Германец не размислува така. Затоа и државата им е толку моќна и стопати да ја разрушат до темел, пак ќе се издигни на истото ниво.Pa u osnova da, nitu zimam tugo nitu davam svoe.
I btw moze i sam da probas, nikoj ne ti brani.
Да, затоа го продолжив школувањето таму без никакви нострификации и малтретирања.А што мислите колку вреди диплома од уким на запад?
Ќе стигне ли за еднократно бришење на задникот?
Оди најди работа да те видамДа, затоа го продолжив школувањето таму без никакви нострификации и малтретирања.
До сега, за се’ што сум поминал сум бил исто како и останати граѓани на ЕУ, освен што треба престојот да си го продолжувам. За ништо друго не ме деградирале или сум имал проблеми.
Ама секогаш ќе се најде некое Македонче што од пуста завист ќе те деградира без никаков основ.
Најдов, не се секирај ти. Ако тоа ти е маката....Хихи, германец не бил себичен...
Себичноста е основа капитализмот - секој си гледа за себе - македонец , германец, тунгузиец - секој! Бајки не постојат[DOUBLEPOST=1393237401][/DOUBLEPOST]
Оди најди работа да те видам
Немаш диплома од уким...Најдов, не се секирај ти. Ако тоа ти е маката....
Тоа и во светот го има пријателе... ако си доволно интелигентен ќе заработуваш и напредуваш. Дипломата ти е само клучот да ти ги отвори вратите кон побрз напредок и успех.Тебе нек ти биде урнебесно, ја ти кажувам дека реално има луѓе без средно што заработуваат повеќе од оние со факултети.али очигледно луѓето како тебе мислат дека дипломите заработуваат.
Добро бе, ти си знаеш се... исто како во примерон шо го опишав.Немаш диплома од уким...
Филмот со ауфидерзен статијава е демек нашиве доктори одма наоѓале работа во германија.
Јас велам таа мк диплома не вреди гзот да си го избришеш
Veruvaj mi deka temava nema nikakva politicka pozadina, ja postaviv koga bev najocaen i koga mi ja namalija platata i dadov otkaz, vo period koga troskovite vo ambulantata vo selo, mi bea pogolemi od platata.Немаш диплома од уким...
Филмот со ауфидерзен статијава е демек нашиве доктори одма наоѓале работа во германија.
Јас велам таа мк диплома не вреди гзот да си го избришеш.
Вероватно и целата статија е политички инспирирана - манипулирање со народов
Македонски доктор во германија е квалификуван само вециња да чисти или такси да вози
Ти верувам за тоа, но авторот на статијава имал таква намера.Veruvaj mi deka temava nema nikakva politicka pozadina, ja postaviv koga bev najocaen i koga mi ja namalija platata i dadov otkaz, vo period koga troskovite vo ambulantata vo selo, mi bea pogolemi od platata.
Najdov rabota, sega vo ovoj moment nema nikoj vo biroto, navistina kolegite se site izbegani, kako otvoram po profili na fb, gi gledam 80 % od niv se slikani vo germanski kliniki, navistina neznam sto ke pravi ovde zdravstvoto, ne e dopolitika rabotata kako sto vikas, ova e problem koj se vlece 20 godini, ne e nitu do segasnava nitu predisnata vlast, nekoj trebalo da misli godini na nazad, bolnicite ostanuvaat bez specijalisti. najlesnata specijalizacija e 5 godini, a mnogu od specijalistite vo vnatresnosta se 2-3 godini pred penzija. koj kolku saka da komentira, kade e podobro, dali ovde, dali na zapad, sustinata na temava ne bese toa, sustinata e deka kvalitetot bega, istite kolegi moi sto gi merea ulicite niz gradov i ne gi bivase za nisto, sega se snaogaat isklucitelno brzo niz svetot,ne samo germanija. gi gledam slikive, navistina nema sporedba, ovde i tamu.[DOUBLEPOST=1393240610][/DOUBLEPOST]Ти верувам за тоа, но авторот на статијава имал таква намера.
Иритира тоа што со тоа се создава лажна слика за нашиве доктори демек со отворени раце ги чекаат таму додека вистината е сосема друга.[DOUBLEPOST=1393239990][/DOUBLEPOST]Инаку како е сега, имаш најдено работа?
Ти верувам за тоа, но авторот на статијава имал таква намера.