Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Од овие наведениве највеќе го пијам новото Дабче. Многу е убаво, и пивко.:)
Пред некое да ја видев темава, можеби ќе гласав за Скопско, ама тотално се упропасти пивото, го изгуби својот шмек, стана газирана вода и не личи на пивото што го пиевме поред 10на години.:( Гледам сега некои обиди со ретро амбалажа и етикети да се добие на маркетинг и да се зголеми продажбата, ама доколку не преземат нешто на план од аспект на квалитетот на пивото, ќе тонат уште појќе и ќе чекаат Пивофести и концерти да го продадат пивото.

Додека од странскиве, најубаво и најако пиво е Амстел, па Хајнекен, има и други, сеа да не набројувам, ама кога веќе пишуваме за пиво кое највеќе го пиеме, на нашиве простори голем дел од германските пива ги нема, ниту во супермаркети, така да остануваат Амстел и Хајнекен ко најквалитетни, и најубави пива.
Ех ни оревите не се тоа што беа, со еден удар се кршеа..... а сега..... :icon_lol:

Последно уредено:
@Igorcemk @gade

Јас ви правам конкуренција веднаш:
41BcOshIhkL._SY450_.jpg

Мислам дека ова нема конкуренција, али ќе се потрудам вашите предлози да ги најдам :)

@Igorcemk @gade

Прегледај го приврзокот 84995

Мислам дека ова нема конкуренција, али ќе се потрудам вашите предлози да ги најдам :)
Ова пиво е малку покисело за мој вкус од Ердингер или Пауланер (А можеби и ми се причинува). Абе омилени ми се баварските вајцен пива. :)

Ова пиво е малку покисело за мој вкус од Ердингер или Пауланер (А можеби и ми се причинува). Абе омилени ми се баварските вајцен пива. :)
Најн ти се причинува :)
Од Ердингер темното ми е убаво мене. Уствари нема лошо баварско :)

@Igorcemk @gade

Мислам дека ова е повеќе од солидна конкуренција :)
londonpridebottlemain.jpg

Би ти пратил во Германија, ама незнам како би го завиткал шишето да не се скрши. :confused:
Можно е да го има во поголемите супермаркети.Ако најдеш некој начин да пратиш пиво до Лондон, ќе ти дадам адреса по ПП. :D

Најн ти се причинува :)
Од Ердингер темното ми е убаво мене. Уствари нема лошо баварско :)
леандра, знам дека си у немачка, али не знам кој дел. ако си во баварија, минхен поточно, пробај го hofbrauhaus или слично се пишува, али еве и кирилично ХОФБРАУХАУС.
не сум пиваџија, али ова пиво ми има оставено ептен добар впечаток. и пивницата во минхен им е прекрасна, со мезе пола пиле и перек, мх мх мх, што би рекла алачки ;)[DOUBLEPOST=1393095593][/DOUBLEPOST]еве и слики најдов
OktoberfestBeerHallHofbrauhaus.jpg

HofbrauOriginal.jpg

hb-hofbrauhaus-munchen-dimpled-glass-beer-mug.jpg

Мислам дека ова е повеќе од солидна конкуренција :)
londonpridebottlemain.jpg

Би ти пратил во Германија, ама незнам како би го завиткал шишето да не се скрши. :confused:
Можно е да го има во поголемите супермаркети.Ако најдеш некој начин да пратиш пиво до Лондон, ќе ти дадам адреса по ПП. :D
Ептен педерски, типично за Лондон.

@Igorcemk @gade

Одличен избор е ова. Општо во Франконија има многу локални пивари и не су налетал досега на грдо пиво. :)

Го пробав ова чехов пред некој ден, го има во поголемите маркети у Скопје. Околу 50 денари е лименка од пола литро. За вкусот, досега е едно од повкусните што ги имам пробано кај нас со вкус што би се пласирал измеѓу светло и темно пиво. Дефинитивно пиво со највише музика за тие пари.

budvar.jpg

Кога бевме на екскурзија во Прага во еден клуб пиевме точено пиво,многу добро беше,на гладно срце испив 4+ кригли и ме фати,за Македонско пиво Скопско и Даб,а инаку имам пробано Будвајзер и Амстел во лименка,не се лоши.

^^
Толку било добро што не знаеш повеќе ни кое пиво си го пиел... ;)

Алал им вера на Скопско со новиве пакетчиња. Уште остана да го средат малце вкусот да го вратат на поранешниот вкус.

За Амстел ја и још шес душе смо гласале а? Епа живели дечки

Амстел ко пиво ми узбудуе пљунка у уста која ти лачи аптетит или дизна нема ручну и иде као подмачкано и лети и лепи се за непце уз добро мезе а и немора мрсно обилно, добољно е јака кикирика, некој мрсан чипз, уз некое летно зајдисонце и капка преливна виножитно р'жена и зајачменена по ладну чашу. Амстел е најјако,Скопско ми горчи, Хахникен ми киселко
A и порано Лига Шампиони беше поинтересна кд рекламе ги красеше амстелче а не ск овој зеленкасто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom