OK neli smetas deka toa e gresno ?тоа е лажна пропаганда, каде на жената и се дозволени сите права, а всушност жената е толку понижена и гледана како предмет. немора тоа да е ислам, врати се наназад во нашево општество и ќе видиш дека жената секад била под мажот.
Bingo... ti sega upotrebuas demokratijata na delo... javno i samostojno kritikuvas...toa sto isalmot i serijatot ne go dozvlovuaat.Znaci i ne taka losa taa demokratija?верата учи на толеранција и мир, а учи и на граници и разум. се што е дадено како закон и правило е за добро на човекот. иначе силување никаде не се одобрува а ни па јас одобрувам. глупи ми се тие желби зашто во ОВОЈ свет нема совршенство и нема да има. домократија има само на лист а е бетер од комунизам. затоа тие идеи на луѓе што живеат american dream ми се одбивни.
American dream nikoj ne zivee tuka ako bese taka site ke imaa pristoen zivot i religijata nemase da bide zastapena vo site mozni pori. Od pusta siromastija i neobrazovanie denesnite deca se polnat so verska omraza i nacionalizam. Toa e edna od celta na talibanecot. (mozis da se vratis nazad na temava i da procitas samiot deka toj gi branese talibancite koga ja ranija Malala , bese protiv dedo mraz i bilo kakvo cestituvanje na verski praznici)
E tuka si vo zabluda. Ako mislish deka "верата учи на толеранција и мир" togas bi trebalo da go ignoriras talibanecot. Toj javno iskazuva deka ne e za sozivot.Tvoite prvi postovi bea mnogu mnogu porazlicni.незнам кој за што е платен, ама талибанецот има поубав речник од многумина тука...........
Pozdrav i sekoe dobro.
. неможам да искочам и кажам мое мислење зашто одма ќе ме обележат и пак има да ме нема. сакаш да кажеш дека се живее слободно? дај не зезај. не. верата учи на толеранција ама тоа не значи да ти ги правиш работите што ги прават неверниците. во исламот ми се свиѓа тоа што на верниците им е дадена повеќе власт, повеќе сила. не е како во христијанството секогаш жртвени јагниња. на пример ние христијаните немаме закон, дедо мраз дедо мраз, празници се поместуваат, се поместуваат, никој ништо не знае а никој ништо не прави. тоа што има закон така и така и крај. а тоа што некој силувал, убивал, подржувал терористи се лични проблеми за кои ќе си одговараат. верата е јасна. во основата е мир. тоа е тоа што човек треба да го постигне.........