Кој ја цензурира Библијата?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Доказот е дека кога читаш Библија се просветлуваш, ја осеќаш таа света енергија.
Просветлувањето се добива на многу начини. Има и подобри и полоши. Таа еврејската книга е меѓу полошите за таа намена.[DOUBLEPOST=1393005825][/DOUBLEPOST]
prv zakon vo pisana forma daden na lugjeto
poslem hamurabieviot zakonik
so cel
poharmonicno opstestvo
sloga
zakon
opstestvo
ima i toa golema uloga biblijata ne e samo obicna kniga
Не ќе да е прв, закони имало и пред тоа и подобри и пофункционални.
Библијата е само лоша нивна копија.

Просветлувањето се добива на многу начини. Има и подобри и полоши. Таа еврејската книга е меѓу полошите за таа намена.[DOUBLEPOST=1393005825][/DOUBLEPOST]
Не ќе да е прв, закони имало и пред тоа и подобри и пофункционални.

rekov Hamurabi
dali si ja procital biblijata cela star i nov zavet ??

rekov Hamurabi
dali si ja procital biblijata cela star i nov zavet ??
Каков Хамураби имало по него, а пред библијата, па дури пред и по талмудот.
Јок но ти си ја прочитал.

Каков Хамураби имало по него, а пред библијата, па дури пред и по талмудот.
Јок но ти си ја прочитал.

prvo procita ja
i sekoj eden stih sto ce go citas analiziraj go togas ce ja svatis nejzinata vistina
a bogami ima dosta vistina vo nea

prvo procita ja
i sekoj eden stih sto ce go citas analiziraj go togas ce ja svatis nejzinata vistina
Јас одамна сум ја прочитал и тоа повеќепати, ти да ја прочиташ за промена. “Вистина“ има и пред библијата. Да прочиташ малку.
а и ова можеш да го погледаш
http://www.dailymail.co.uk/news/art...eceived-Ten-Commandments-claims-academic.html

П.С. @Сталкерот, погледај линков.

Последно уредено:
@Let 3

Ерих фон Деникен се вика човекот :), иако тој не оди многу длабоко во таа проблематика.
Да бе, одамна го немам помислено, Ерик е, Карл беше Маркс

prvo procita ja
Нештото што е за тебе е вистина, за некого е бесмислица.
Читни ги ти приказните/книгите за Јехова, Буда, Алах, индијанските митови, приказните на абориџините и ќе ја приметиш нивната вистина.
Секој си верува во она што сака, како и секое верување си има своја вистина, тајна, предности и недостатоци, за измислици да не правиме празни муабети затоа што нема да отидат далеку.
Дали ги знаеш тие карактеристики на Библијата? Контрадикциите во Библијата е еден од неколкуте невистини/измислици што се кријат во сеилката, но кога ќе падне ситниот песок, ќе останат само камењата!

prvo procita ja
Aј дај анализа и вистината на овој стих:

11 Кога се тепаат меѓусебе двајцата мажи, и жената на едниот од нив се приближи за да го отргне мажот свој од оној што го бие, и, откога ќе ја испружи раката своја, го фати за слабините,
12 пресечи и ја раката: да не ја пожали окото твое.

Aј дај анализа и вистината на овој стих:

11 Кога се тепаат меѓусебе двајцата мажи, и жената на едниот од нив се приближи за да го отргне мажот свој од оној што го бие, и, откога ќе ја испружи раката своја, го фати за слабините,
12 пресечи и ја раката: да не ја пожали окото твое.

http://www.jesus-is-savior.com/Bible/hidden_codes_in_bible.htm

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom