Фан клуб:Вардар!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.379
Поени од реакции
5.474
Тренер нас ни е Благој Печалов веќе 3-4 сезони негде, од кога се распадна екипата откако се тргна Свислион тогаш тренер ни беше србинот Миќиќ, па после него дојде Лазовски, па после Лазовски до ден денес е Печале! :D
Многу нервозен тип, а воедно и слаб тренер, тој си мисли со овие кошаркари со кој располага Пелистер сака да играат како Оклахома :pos: Често кога одам на кошарка стално си седам зад клупата на Пелистер и ја слушам комуникацијата на играчите и тренерот за време на тајм аут.
Печале е вистинската фигура во клубот :icon_lol: За време на утакмица сигурно пие по 2 литри вода од нервоза, само се дери по играчите, особено му вика стално на Захариевски :pos: и онака е тој најслаб и го трпи цел гнев од Печале :ROFLMAO: Нешто ќе цитирам вака на памет шо ми иди од него: "Ајдеее бе играјте малку подобро", " Даниел СКОКАЈЈЈЈЈ - ова се однесва за Захариевски :pos: "Дај ваму тајм аут У ПИЧКУ МАТЕР ДА ФАТИТЕ" Ова се само дел од бисерите кога во салата паѓаат мајтапи од него ! За 2 минути 300 пати ќе се смени чоекот, ќе се смири ќе седни на клупа, одма рипа па нервозен е комедија е се кај нас :)
А за тој со наочарите стариот незнам и јас кој е, нешто е во клубот, ама го имам заприметено неговата улога е само да ја бриши таблата на која се кажва тактиката на тајм аут, друго да прај нешто го немам видено, само со сунѓерчето во рака е :D
А за играчот со дресот Штурановиќ не се рабори за тој играч, затоа што Штурановиќ не го повикаја за остатоткот од сезоната па остана во Србија. Незнам за кој играч се работи, откако дојде клубот на ова ниво да неможиме да составиме петорка за на утакмица, нема пари во клубот и откако си заминаја србите јас сум во БОЈКОТ за кошарката, така до крајот на сезоната не мислам да одам да ги гледам :)
Па така после овај пораз можам да си запеам 2 лига ле але але :cool:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Ги опиша и двајцата со соодветните зборови :D
Особено типот со цвикерите. Само ја држеше таблата и ја бришеше со сунѓерче :pos:
И му ги додаваше шишињата со вода на тренеров...
Дури ни лекар не носевте, па во една ситуација кога се приповреди Вукасовиќ, мораше да интервенира лекарската екипа на Вардар.
Иначе приметив дека не ви се точни дресовите, бидејќи според нив и Калањ го имавте во екипа, а знам дека он си замина во Лирија.

Инаку уште не се знае кога ќе биде мечот со Карпош Соколи, ниту каде ќе се игра.
Карпош играат утре во Струмица, па не ми се верува со нас да играат за само два дена во сабота.
За викендов воопшто Борис Трајковски е зафатена како сала. Играат и МЗТ во сабота и Металург во недела.
Претпоставувам дека ќе ја стават во понеделник или па ќе ја стават во малата Борис.
Се ми личи дека од Соколи ќе забранат влез на гостинска публика. Која комедија човече, нема шанси да оствариш гостување во лигава. Па дури и како обичен гледач да дојдеш, може нема да те пуштат ебате :tapp:

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
Абе Вардар Апаве и Пелистер шампиони се, ако се слаби и на долна половина на табела. Него пред неколку дена прашав но никој не ми одговори, кој е легален наследник на клубот Вардар или Апаве и дали само од 2013 (од кога се фузираше) па до денес му се важат резултатите.
Поздрав :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Абе Вардар Апаве и Пелистер шампиони се, ако се слаби и на долна половина на табела. Него пред неколку дена прашав но никој не ми одговори, кој е легален наследник на клубот Вардар или Апаве и дали само од 2013 (од кога се фузираше) па до денес му се важат резултатите.
Поздрав :)
Комплициран е одговорот на ова прашање :pos:
Правеа некои мучки, КК Вардар требаше да продолжи во втора лига, ама федерацијата не дозволи поради неправилности при фузија. На крај Вардар Апаве продолжува како наследник на сите резултати на КК Вардар:icon_mrgr:

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
Комплициран е одговорот на ова прашање :pos:
Правеа некои мучки, КК Вардар требаше да продолжи во втора лига, ама федерацијата не дозволи поради неправилности при фузија. На крај Вардар Апаве продолжува како наследник на сите резултати на КК Вардар:icon_mrgr:
Значи Апаве како клуб се шутнати ако Вардар е легален наследник :pos:
Ама како нов клуб се важи поради фузијата или демек и овој од 47 па навака е? :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Се е од 47-ма па наваму, со сменети 1000 имиња :icon_mrgr:

Иначе официјално од Соколи не дозволуваат да има организирана гостинска навивачка група во сала...
Да ти ебам лигата, нигде не смее да се гостува, жимити некои што си договараат гостување по пријателски контакти меѓу водачите на групите иначе кур мој што ќе гостуваш негде.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Изгубивме како магариња...
Соколи-Вардар 67-50...
По втор пат сезонава не знаеме што не снајде против Карпош Соколи.
Ееее екипата што секој ја победува по 30 разлика (не дека ние сме поарни), што со пресврт во последна минута го доби Пелистер, два пати рутински ни го зема скалпот.
Не се нервирам што изгубивме, се нервирам што два пати губиме дуел и тоа на убедлив начин со директен конкурент кој исто така спаѓа во групата на параолимписки екипи.
И ОДНОВО ПАВЛОВСКИ...
Ееее Павловски да ти делува како Шекил треба да се убиеш. Одново не утепаа со кошеви од втора шанса, со ЕДНА ИСТА АКЦИЈА, со блок од Павловски, и после растурање на нашата одбрана, поради тоа што нашите центри не следат ништо. Мислам дека имаме убедливо најслаба одбрана во лигата, веројатно и Ангели од втора лига имаат подобра одбрана.
Керкез мизерија денес, а и тренерот уште поголема мизерија, што цело второ полувреме играше БЕЗ ЦЕНТАР: Се крши резултатот он го оставил Трифуновски да го чува Павловски кој 100 коша ни даде...
Со ЕДНА постава не победија.
Тренеров на Вардар не ми е јасен. Само менува играчи, сите добиваат шанса, не знам која му е целта.
Го форсира тој Лазаревски.
Дечкото е изгубен во свемирот, прави некои влезови што сигурно нема да завршат со кош, во одбрана цело време пробува да изнуди фаул во напад, а противникот дава кош и добива плус слободно...
И некој ќе рече требало Македонските млади кошаркари да ги форсираат во лигава, да немало странци?
Па сте дошле ли да гледате некогаш, да видите дека младински репрезентативци, не знаат сами пред кош да положат, дека од троја да ги оставиш сами не можат 2 дена да погодат? Овие со закон треба да им се забрани да играат бре...
Паметно си направиле Соколи, една квалитетна петорка имаат од искусни играчи, Шарпер и србинот Јовановиќ, а другите само колку да пополнат место, на самото загревање се гледа дека неможат да дофрлат до кош. Стефче си го пуштил син му да игра. Пустиот не знае правилно да шутира, три бунари направи од три шута на ЗАГРЕВАЊЕ.
И после ќе рече некој Македонските играчи требало да играат.
Море избркај се тоа :tapp: Којзнае колку дремеле во кафана вчера. Отвори им профили на Фб, само слики од кафани имаат, ти ебам куртоните. Па јас да бев тренер, ќе ја повечев екипата бе, и од лига нека ме избркаат ебате.
Керкез човече, Павловски го дупеше како мало дете. Го УБИ!
А што направи само во една ситуација. Резултатот беше +5 за Соколи, овој беше сам пред кош и ПРОМАШИ КУЦАЊЕ. Е ова одамна не сум видел. Некој да проба да закуца од пред кош, И ДА ПРОМАШИ :ROFLMAO:
Ми идеше ласта да се фрлам доле на терен.
А убаво го почнавме мечот, поведовме со 6-0 по што Соколи побараа тајм аут.
По тајмаутот, може 5 минути немавме кош дадено. Среќа и Соколи беа хаварија. Павловски беше труп на почетокот, но Шарпер душата ни ја извади. Колку е подообар од Гајовиќ. Ќе го измести со некоја финта и бап тројка. Или асистира одлично. Гајовиќ во живот нема подадено, под итно да се избрка од тимот. Ќе ги помине сите и ќе утне, што ќар од таков кошаркар :tapp:
Сите себични, одат на влезови без да додаваат. И Кочов, и Гајовиќ, и Трифуновски...
Ќе тргне некој на влез, ќе се заплетка, вади на тројка, овој на тројка дреме сам, место да шутне, чека да го излета противникот, трга на влез и се посрамотува. ПАРАОЛИМПИЈЦИ...
Тренеров го заборави Кралевски кој ги реши Пелистер пред некој ден. Шарпер почна да не делка, но сепак не беше толку голема рзликата на полувреме. Во втора четвртина одвај 9 коша дадовме, а мислам дека за 6 минути имавме само 2 дадени.
Е во трета четвртина тренерот доби фантастична замисла да играме без центар. По што Павловски не уби. Се разигра и Јовановиќ. Почнаа да набиваат разлика. А за воља на вистината и огромна среќа имаа. Од кај и да шутнеа, ќе мавне негде топката и ќе влезе педерски. Шарпер во мртов напад, од нигде погоди тројка, па следен напад Јоваовиќ ги однесе на поголема разлика од 10 поени...
И тука веќе беше готово. До крај само пробувавме да намалиме, ама сега Јовановиќ не утепа, па и Георгиевски неколку пати ги натскока нашите играчи и поентираше со фаул и кош. Еднаш дојдовме до -9 а 4-5 минути до крај и толку...

Позитивно е што најдобар кај нас и единствена светла точка беше новото засилување Фриско Сендик (ваљда вака се чита?). Иако и он солираше неколку пати, одма се гледа разлика бе бате. Школуван шут, смисол за акција, единствен што се поставуваше добро во одбрана...
Другиот црнец беше на клупа. Се надевам во иднина ќе го заземе местото на Гајовиќ и до крај да се крстиме во него и во Фриско...
Имаме сеуште шанса, долга е сезоната, но ова беше болен пораз.

Карпош Соколи посебна приказна. Цепам пат од Пржино до Борис за да ми речат НЕМАШ КАРТА. И уште тој на врата се прави наудрен, демек јас само кинам карти, не знам од кај ги купиле. Кур мој што ќе влезеш во Кале наредна утакмица ти ебам копитото. А кај нас никој не им правеше проблем. Има со катанец врата да им затворам. Стефче поделил карти на некои основци со родители, плус неговото обезбедување и за ОСТАТОКОТ КАРТИ НЕМА.
Но, се снајдовме, а се снајдоа и дечките од Комбат.
После една четвртина се групираа на трибина и до крај му дадоа добра поддршка на Вардар.
На крај иако не заслужено играчите беа отпоздравени и одново се пееше заеднички. Ова играчиве само тоа чекаат, а да им текне некогаш да не израдуваат со победа НЕМА ДА БИДЕ ЛОШО!

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
Изгубивме како магариња...
Соколи-Вардар 67-50...
По втор пат сезонава не знаеме што не снајде против Карпош Соколи.
Ееее екипата што секој ја победува по 30 разлика (не дека ние сме поарни), што со пресврт во последна минута го доби Пелистер, два пати рутински ни го зема скалпот.
Не се нервирам што изгубивме, се нервирам што два пати губиме дуел и тоа на убедлив начин со директен конкурент кој исто така спаѓа во групата на параолимписки екипи.
И ОДНОВО ПАВЛОВСКИ...
Ееее Павловски да ти делува како Шекил треба да се убиеш. Одново не утепаа со кошеви од втора шанса, со ЕДНА ИСТА АКЦИЈА, со блок од Павловски, и после растурање на нашата одбрана, поради тоа што нашите центри не следат ништо. Мислам дека имаме убедливо најслаба одбрана во лигата, веројатно и Ангели од втора лига имаат подобра одбрана.
Керкез мизерија денес, а и тренерот уште поголема мизерија, што цело второ полувреме играше БЕЗ ЦЕНТАР: Се крши резултатот он го оставил Трифуновски да го чува Павловски кој 100 коша ни даде...
Со ЕДНА постава не победија.
Тренеров на Вардар не ми е јасен. Само менува играчи, сите добиваат шанса, не знам која му е целта.
Го форсира тој Лазаревски.
Дечкото е изгубен во свемирот, прави некои влезови што сигурно нема да завршат со кош, во одбрана цело време пробува да изнуди фаул во напад, а противникот дава кош и добива плус слободно...
И некој ќе рече требало Македонските млади кошаркари да ги форсираат во лигава, да немало странци?
Па сте дошле ли да гледате некогаш, да видите дека младински репрезентативци, не знаат сами пред кош да положат, дека од троја да ги оставиш сами не можат 2 дена да погодат? Овие со закон треба да им се забрани да играат бре...
Паметно си направиле Соколи, една квалитетна петорка имаат од искусни играчи, Шарпер и србинот Јовановиќ, а другите само колку да пополнат место, на самото загревање се гледа дека неможат да дофрлат до кош. Стефче си го пуштил син му да игра. Пустиот не знае правилно да шутира, три бунари направи од три шута на ЗАГРЕВАЊЕ.
И после ќе рече некој Македонските играчи требало да играат.
Море избркај се тоа :tapp: Којзнае колку дремеле во кафана вчера. Отвори им профили на Фб, само слики од кафани имаат, ти ебам куртоните. Па јас да бев тренер, ќе ја повечев екипата бе, и од лига нека ме избркаат ебате.
Керкез човече, Павловски го дупеше како мало дете. Го УБИ!
А што направи само во една ситуација. Резултатот беше +5 за Соколи, овој беше сам пред кош и ПРОМАШИ КУЦАЊЕ. Е ова одамна не сум видел. Некој да проба да закуца од пред кош, И ДА ПРОМАШИ :ROFLMAO:
Ми идеше ласта да се фрлам доле на терен.
А убаво го почнавме мечот, поведовме со 6-0 по што Соколи побараа тајм аут.
По тајмаутот, може 5 минути немавме кош дадено. Среќа и Соколи беа хаварија. Павловски беше труп на почетокот, но Шарпер душата ни ја извади. Колку е подообар од Гајовиќ. Ќе го измести со некоја финта и бап тројка. Или асистира одлично. Гајовиќ во живот нема подадено, под итно да се избрка од тимот. Ќе ги помине сите и ќе утне, што ќар од таков кошаркар :tapp:
Сите себични, одат на влезови без да додаваат. И Кочов, и Гајовиќ, и Трифуновски...
Ќе тргне некој на влез, ќе се заплетка, вади на тројка, овој на тројка дреме сам, место да шутне, чека да го излета противникот, трга на влез и се посрамотува. ПАРАОЛИМПИЈЦИ...
Тренеров го заборави Кралевски кој ги реши Пелистер пред некој ден. Шарпер почна да не делка, но сепак не беше толку голема рзликата на полувреме. Во втора четвртина одвај 9 коша дадовме, а мислам дека за 6 минути имавме само 2 дадени.
Е во трета четвртина тренерот доби фантастична замисла да играме без центар. По што Павловски не уби. Се разигра и Јовановиќ. Почнаа да набиваат разлика. А за воља на вистината и огромна среќа имаа. Од кај и да шутнеа, ќе мавне негде топката и ќе влезе педерски. Шарпер во мртов напад, од нигде погоди тројка, па следен напад Јоваовиќ ги однесе на поголема разлика од 10 поени...
И тука веќе беше готово. До крај само пробувавме да намалиме, ама сега Јовановиќ не утепа, па и Георгиевски неколку пати ги натскока нашите играчи и поентираше со фаул и кош. Еднаш дојдовме до -9 а 4-5 минути до крај и толку...

Позитивно е што најдобар кај нас и единствена светла точка беше новото засилување Фриско Сендик (ваљда вака се чита?). Иако и он солираше неколку пати, одма се гледа разлика бе бате. Школуван шут, смисол за акција, единствен што се поставуваше добро во одбрана...
Другиот црнец беше на клупа. Се надевам во иднина ќе го заземе местото на Гајовиќ и до крај да се крстиме во него и во Фриско...
Имаме сеуште шанса, долга е сезоната, но ова беше болен пораз.

Карпош Соколи посебна приказна. Цепам пат од Пржино до Борис за да ми речат НЕМАШ КАРТА. И уште тој на врата се прави наудрен, демек јас само кинам карти, не знам од кај ги купиле. Кур мој што ќе влезеш во Кале наредна утакмица ти ебам копитото. А кај нас никој не им правеше проблем. Има со катанец врата да им затворам. Стефче поделил карти на некои основци со родители, плус неговото обезбедување и за ОСТАТОКОТ КАРТИ НЕМА.
Но, се снајдовме, а се снајдоа и дечките од Комбат.
После една четвртина се групираа на трибина и до крај му дадоа добра поддршка на Вардар.
На крај иако не заслужено играчите беа отпоздравени и одново се пееше заеднички. Ова играчиве само тоа чекаат, а да им текне некогаш да не израдуваат со победа НЕМА ДА БИДЕ ЛОШО!
Здраво
Гледам дека си доста по кошаркава па и онака во мк спорт. Дали имаш записи од поранешниве кошаркарски сезони на Македонија?
Јас правам статии на Википедија, направени се сезоните 2008/09 до 2013/14. Само кај 2008/09 ми фали плејаутот, незнам како завршил натреварот Карпош Соколи - Вардар 2000 на 22 март 2009. Знам дека победил Вардар ама незнам колку и неможам да ја склопам табелата.
Помагај ако знаеш!!! :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Лирија-Вардар 87-82!
Или Вардар-Лирија хахаха Којзнае како се води утакмицава, изгледа првата во Кале ја рачунале како Лирија да е домаќин, па денеска во Чаир можеби Вардар се воделе како домаќини (според статистиката на FIBA live stats).

Друг е муабет :D Изненадувачки сме пружиле достоен отпор.
На 50 секунди до крај било само еден разлика за Лирија :eek:
Лирија играла со најдобар состав, а ние денеска сме настапиле со комплетниот состав за плеј аут лигата.
Играл и Рашад Вест, новиот Американец и Фриско Сендик. Вест искрено според статистикине има бајаги промашувања и само 2 асистенции што не е баш најдобар учинок, али 12 поени како за прв меч не е лошо. Сендик е со подобар учинок и мислам дека тука ќе го бараме клучниот играч за евентуален опстанок. Керкез дал само 4 коша :tapp: И Кралевски и Сендик имаат повеќе скокови од него.
Денес свој ден имал Гајовиќ. Постигнал 24 коша, со неколку тројки во битни моменти. Штета што сега едно 10 партии ќе биде невидлив :pos:

Пак ќе кажам стварно не ми е јасно како со неколку тима игравме солидни мечеви, а два пати како пацери изгубивме од Соколи, кои денес изгубиле од Работнички со 50-тина разлика :tapp:

Не очекува гостување и пораз кај Кожуф наредна недела, а после иде меч со Струмица кој ќе биде да се биде или не за нас.
Прво ради нивните местенки со Пелистер отпаднавме лани, второ на нив тој меч ќе им треба за суперлигата, на нас ќе ни биде прилично важен во борбата за опстанок.

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
Лирија-Вардар 87-82!
Или Вардар-Лирија хахаха Којзнае како се води утакмицава, изгледа првата во Кале ја рачунале како Лирија да е домаќин, па денеска во Чаир можеби Вардар се воделе како домаќини (според статистиката на FIBA live stats).

Друг е муабет :D Изненадувачки сме пружиле достоен отпор.
На 50 секунди до крај било само еден разлика за Лирија :eek:
Лирија играла со најдобар состав, а ние денеска сме настапиле со комплетниот состав за плеј аут лигата.
Играл и Рашад Вест, новиот Американец и Фриско Сендик. Вест искрено според статистикине има бајаги промашувања и само 2 асистенции што не е баш најдобар учинок, али 12 поени како за прв меч не е лошо. Сендик е со подобар учинок и мислам дека тука ќе го бараме клучниот играч за евентуален опстанок. Керкез дал само 4 коша :tapp: И Кралевски и Сендик имаат повеќе скокови од него.
Денес свој ден имал Гајовиќ. Постигнал 24 коша, со неколку тројки во битни моменти. Штета што сега едно 10 партии ќе биде невидлив :pos:

Пак ќе кажам стварно не ми е јасно како со неколку тима игравме солидни мечеви, а два пати како пацери изгубивме од Соколи, кои денес изгубиле од Работнички со 50-тина разлика :tapp:

Не очекува гостување и пораз кај Кожуф наредна недела, а после иде меч со Струмица кој ќе биде да се биде или не за нас.
Прво ради нивните местенки со Пелистер отпаднавме лани, второ на нив тој меч ќе им треба за суперлигата, на нас ќе ни биде прилично важен во борбата за опстанок.
Па барем да пишеше нешто за што те прашав пред една недела.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Стравував дека денес Куманово може да изгуби кај Соколи, но за среќа победија сред Карпош.
Победа која ни доаѓа како кец на десетка за нас. Ние сигурно губиме од Кожуф, но имаме меч со Струмица дома кој мора да го добиеме за да го изедначиме билансот со Соколи.
Додуша пак ќе ни требаат две побесди над нив во плеј аут, но сепак добро е ако влеземе со исто бодови...[DOUBLEPOST=1394306059][/DOUBLEPOST]Одново губиме гостински меч кај екипа од највисок калибар со многу тесна разлика.
Ако минатата недела во Чаир имавме само -1 на 50 секунди до крај, денес во Гевгелија имавме -3 на минута до крај.
Сепак на крај загубивме со 84-76.
Според ФИБА статистиката добро сме се држеле во текот на целиот меч.
Изгледа Фриско Сендик е најголемото освежување во нашиот состав, што можеше да се примети уште од мечот со Соколи.
Постигнал 16 коша, Кралевски додал 14, Керкез 12, а Пајиќ 10...
Последниве два меча влеваат надеж за плеј аутот и за следниот меч со Струмица.
Идеме на победа наредна недела во многу тежок меч кој мислам дека за гостите има огромно значење, бидејќи ако изгубат нема да влезат во суперлигата.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
АЈДЕ АЈДЕ АЈДЕ ВАРДАРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ВАРДАРЕЕЕЕЕ ВАРДАРЕЕЕЕЕЕ :vozbud:

ВАРДАР-Струмица 68-56 (не сум баш сигурен за точниот резултат ама мислам дека беше нешто меѓу 10 и 12 разлика)!
Победа со која во плеј аутот влагаме во егал со Карпош Соколи со според мене далеку подобар состав од Соколите.
Освен катастрофалната прва четвртина во остатокот од мечот игравме одлично, особено во третиот дел кој го добивме со 14 разлика.
Мечот го почнавме добро, но рано влеговме во бонус и тоа резултираше со многу лоша игра во одбрана.
Мареља не искина, а и некако немавме среќа во нападите.
Постојано топката ни излегуваше од обрачот.
Едно време се загубивме во нападот,форсиравме шутеви за три и имавме едно 5-6 утки по ред.
Сите шутнаа по некоја тројка, но на никој не му одеше.
Струмица восдеше со 6 разлика во текот на првите 10-тина минути и во стартот осд втората четвртина.
Андриевски ги смени сите играчи, но никако не можеше да ја погоди петорката.
Имавме некои добри акции. Одма се гледа разлика воигра со двајцата Амери.
Особено Сендиџ ни најбоље инвестиција. Игравме со Сендиџ, Кочов, Кралевски, Трифуновски и Вест на почетокот. Вест не беше во елемент па го извадија од игра.
На 20-26 влезево игра Пајиќ и погоди две тројки за израмнување. Но тоа не беше се,и Трифуновски рецна тројка за водство на Вардар на сресдината од втора четвртина.
Сепак Струмица се врати. Многу не јадеа под кош во првиот дел. Особено кога Керкез бешево игра. Ниеден дуел не сдоби со Мареља и Арсиќ... Истотака во два напади од изгубена ситуација погаѓаа тројки.
Беше 32-33 на неколку секунди до крај и погодија тројка од далеку за 32-36 на полувреме.
Третата четвртина можеби беше најдобра госдинава за Вардар. Маестрална осдбрана, три блокасди на Кралевски, Сендиџ истотака мајсторски изигра, а се почна со една среќна тројка на Кочов кога отидовме на +4.
На брзина очнавме да ја зголемуваме разликата. Гостите се загубија во напад, често имкрадевме топки и од контри сдојсдовме на двоцифрена разлика. Вест конечно проработе во овој дел и си даде две тројки од тешки ситуации.
Сепак Сенсдиџ е подобар, одлично асистираше, има долги раце и често им краде топки во осдбрана, а и Пајиќ истотака украде неколку топки.
Во последната четвртина одевме на долги напади. Може 2 минути ни едни ни други не дасдоа кош. Вест бапна уште една тројка, па Гајовиќ изигра неколку добри напади, Трифуновски даде тројка, и по една украсдена топка на Кралевски и куцање во контра отидовме на +15 на 4 и пол минути до крај.
Маестрална партија од момците денеска. Струмица беа дојдени да се надигруваат, но останаа без Осман кој заработи некоја повреда, а откако нивните огромни центри беа запрени под кошот немаа никаква идеја во нападот.
Тренерот му се дереше цела утакмица на Петровски, демек не шутирал од некои позиции, ама реално ние игравме доста агресивна осдбрана и подвижна и стигнувавме сегде да покриеме.
Во последниве три кола како некој нов Вардар да гледаме.
Кочов истотака одличен, единствено ќе кажам пак Керкез мора да добие малце на самодоверба. Ниеден центарски дуел не изигра, а колкав е...
Еднаш тргна и ја опна топката во ивица од табла. На спротивната страна Арсиќ ги научил шутевите со хорок па се такви кошеви примавме.
Кук го неутрализиравме многу лесно, а и собра четири лични па не можеше да даде се осд себе. Јака женска црнкиња има маме му ебам :icon_lol:
Мечот само го привесдовмне лесно до крајот, а последните минути ги одбележа Сендиџ кој успеа да му удри ненормална банана на еден противнички играч кој одеше на контра за овации од цела сала.
Салата беше добро исполнета со одлична поддршка од Комбат кои беа околу 70 сдуши. На крајот цела сала аплаудираше а нашиве се сереа осд радости:D
Сите се сликаа со Кралевски :pos:
Мора да опстанеме!
Сега почнува интересното :icon_mrgr:

п.с. мечот започна со минута молчење за Петар Милошевски по што следуваше скандирање на неговото име од страна на Комбат...

Последно уредено:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Абе ај земете си го Костески :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom