Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
dodeka igra torosidis mislam napoli ke dominira kamen ziv e toj grkot so go imate...:)
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 22:45 ---
FORZA NAPOLI!! napoli so ima navivaci a osobeno maradona.....koj e ikona vo napoli go nema nikade na drugo mesto.... a roma izgleda ja faka kriza mozno e da go izgubi i 2 mesto ako produzi vaka.......:)

честито финале, сосема заслужено(y) .. се зезна Руди, памет за друг пат да му е, како Конте против Рома, исто и овој, јбг, таков е фудбалот

Последно уредено од модератор:
честито финале, сосема заслужено(y) .. се зезна Руди, памет за друг пат да му е, како Конте против Рома, исто и овој, јбг, таков е фудбалот

Рома се зезна уште во првиот меч кога дозволи од 2:0 да дојдат на 2:2, али во право си таков е фудбалот.
сега комотно да се задржи второто место и....... успешна сезона.

Некако како да имаме големи падови во играва последниве 2-3 натпревари ... Се надевам резултатскава криза ќе биди кратка :)

Ma ostaj sto navivam za nea ludo vljuben sum u nea !! Veruvaj Borce posle i Florenzi isti ke bide !!

многу фанови вакво нешто не можат да осетат, ретко кој фан осетил неговиот омилен играч да му остане до крајот на својата кариера во тимот што го сака .. и најјаките тимови неможат да одолеат на богатите понуди за нивните најдобри играчи, но ние го имаме тоа задоволство да ги гледаме своите миленици во тимот кои го сакаме ние, а и тие .. тоа е таа привилегија кога си фан на Рома, неможе секој да си го пружи а и осети тоа задоволство !!

многу фанови вакво нешто не можат да осетат, ретко кој фан осетил неговиот омилен играч да му остане до крајот на својата кариера во тимот што го сака .. и најјаките тимови неможат да одолеат на богатите понуди за нивните најдобри играчи, но ние го имаме тоа задоволство да ги гледаме своите миленици во тимот кои го сакаме ние, а и тие .. тоа е таа привилегија кога си фан на Рома, неможе секој да си го пружи а и осети тоа задоволство !!

Fanovite na Roma gi narekuvam posebni tokmu poradi ova sto si go pisal...Licno jas sum mnogu privrzan za Roma a mozam da zamislam kako ja cuvstvuvaat vistinskite Rimjani i igracite Rimjani sto ni igraat.. Potegot na DDR e samo prost primer kolku se saka eden klub !!

Дали Прандели "пука" на Тоти ?:icon_lol:
http://football-italia.net/45259/prandelli-new-world-cup-elements
--- надополнето: 15 февруари 2014 во 17:05 ---
Михајлович за Тоти:)
"Mislim da mi je prijatelj, iako smo imali i periode kada nismo razgovarali", rekao je Mihajlović, trener Sampdorije, u najavi utakmice svog kluba i Rome (nedelja, 20.45).
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije zamerio je svom nekadašnjem saigraču to što se nije pojavio na njegovom oproštaju u Novom Sadu, 28. maja 2007. godine.
"Pozvao sam ga da dođe, a nije mi ni odgovorio na to. Meni je poštovanje izuzetno važno".
Ipak, od tada su izgladili odnos.
"Sada je sve u redu među nama. Kada je Zeman vodio Romu, išao sam na njihov trening kao selektor Srbije. Frančesko me je video pored terena, prišao mi nasmejan i rekao: 'Ko ti je dozvolio da dođeš ovde, u moju kuću?".
"Odgovorio sam mu: 'Da li moram da tražim dozvolu od tebe? Dolazim ovde kada god hoću'. Onda smo se zagrlili", prepričao je Mihajlović.
On ne krije da Totija smatra velikanom fudbala na "Čizmi".
"Mislim da je Frančesko najveći italijanski fudbaler svih vremena. Veći od Bađa, veći od Rivere. Roma nije isti tim sa Totijem i bez njega. Bez njega, tamo nema svetlosti. Nadam se da će igrati još dugo i da će otići na Svetsko prvenstvo. On je veliki šampion".
--- надополнето: 15 февруари 2014 во 18:28 ---
(y)
Corriere della Sera - Два натпревари неделно бараат широк тим и играчи на висико ниво. Затоа толку многу имиња се под будното око на Валтер Сабатини: Вертонген, Алдервиерелд, Монтоја, Итурбе... Доколку Руди Гарсија побара, тогаш може да биде доведен и класичен напаѓач како што е Џеко. Се очекува Рома да направи тим од 22 квалитетни играчи за следната сезона.

Последно уредено од модератор:
Интересен меч со Самп.
Баш ми е мило дека ги растуривме.
Имаше две спорни ситуации, првата за нас за пенал а втората беше чист пенал за нив, ама судијата се убеди дека со телото играл Бенатија. Мило ми е за Дестро и за Пјанич дека постигнаа погодоци. Можевме 5 да му дадеме. Не дека ги мразам ама навистина ми создадоа некоја одбивност кога изгубивме од нив 2010 за титула. Според мене вчера Стротман беше мозок на тимот. Го имаше насекаде. Штета што не погоди кога излезе сам со голманот.
Наредна со Болоња во гости.[DOUBLEPOST=1392642588][/DOUBLEPOST]http://www.mozzartsport.com/vesti/fotka-dana-zauvek-verni-jedni-drugima/70830

13925890208606.jpg

Последно уредено:
Интересен меч со Самп.
Баш ми е мило дека ги растуривме.
Имаше две спорни ситуации, првата за нас за пенал а втората беше чист пенал за нив, ама судијата се убеди дека со телото играл Бенатија. Мило ми е за Дестро и за Пјанич дека постигнаа погодоци. Можевме 5 да му дадеме. Не дека ги мразам ама навистина ми создадоа некоја одбивност кога изгубивме од нив 2010 за титула. Според мене вчера Стротман беше мозок на тимот. Го имаше насекаде. Штета што не погоди кога излезе сам со голманот.
Наредна со Болоња во гости.[DOUBLEPOST=1392642588][/DOUBLEPOST]http://www.mozzartsport.com/vesti/fotka-dana-zauvek-verni-jedni-drugima/70830

13925890208606.jpg

не ја заборавија суспендирана Курва Суд:cuc:[DOUBLEPOST=1392652597][/DOUBLEPOST]Рома на домашен терен оваа сезона има примено само два гола, шта речи ? :icon_lol::cool:[DOUBLEPOST=1392679522][/DOUBLEPOST]Corriere della Sera - Два натпревари неделно бараат широк тим и играчи на висико ниво. Затоа толку многу имиња се под будното око на Валтер Сабатини: Вертонген, Алдервиерелд, Монтоја, Итурбе... Доколку Руди Гарсија побара, тогаш може да биде доведен и класичен напаѓач како што е Џеко. Се очекува Рома да направи тим од 22 квалитетни играчи за следната сезона.[DOUBLEPOST=1392679591][/DOUBLEPOST]:cuc:
vh6mva.jpg

Последно уредено:
Na stadionu Ennio Tardini uočio utakmice između Parme i Rome spiker je pozvao gledatelje da pomognu djevojčici Channel Bocconi, koja pati od agresivne fibriomatoze.

Totti je saznao da je djevojčica gošća utakmice sa roditeljima, te je Talijan pronašao Channel i upoznao se s njom i uzeo je u naručje, čime je izmamio njen osmjeh.

Djevojčici je bio potreban novac za niz skupih tretmana u Bostonu, a navijači Parme skupili su 200.000 eura. Za početak liječenja, potrebno je 300.000 eura.

Talijanska legenda uplatila je ostatak novca, koji je omogućio da Channel započne liječenje u Bostonu. Jedan je Francesco Totti: Gesta talijanske legende koja je oduševila sve!

dgrtxl.jpg

Не ми текнува дали ова го ставив, како и да е убав гест од страна на нашиот капитен (y)[DOUBLEPOST=1392835621][/DOUBLEPOST]Нашиот капитен одбил понуда за да биде гостин на Санремо, вредна 180 илјади евра, бидејќи има поважна работа - да се опорави и да биде спремен за гостувањето во Болоња.

Последно уредено:
Сабатини вчера бил на натпреварот во Милано, шпекулациите велат дека "пука" многу високо: Де Шиљо, Коке и Коста:icon_lol:

Сабатини вчера бил на натпреварот во Милано, шпекулациите велат дека "пука" многу високо: Де Шиљо, Коке и Коста:icon_lol:

не си оди де шиљо од милан, барем не во следните 2 преодни рока. Кајте му да не си прај филмои со него.

не си оди де шиљо од милан, барем не во следните 2 преодни рока. Кајте му да не си прај филмои со него.
ти па не се лути веднаш :p .. знам дека е тешко да го донесат Де Шиљо, но ме чуди што оваа шпекулација во врска со Де Шиљо се споменува неколку пати оваа година, така да мора да има нешто, ако не друго можеби ќе проба да го донесе :)[DOUBLEPOST=1392908290][/DOUBLEPOST]btw Денес Руди Гарсиа полни 50 години. нека му е честит роденденот,TANTI AUGURI MISTER!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom