Што бараат атеисти на форум за религија?

• Креатор на темата Креатор на темата Genesis
  • Време на започнување Време на започнување
шит, како сум ја утнал темава до сега:pipi:
него да ме потсетеше некој што беше тоа со џордано????? ;)

Џордано Бруно dislike this :)
Знаеш колкава е временската, а пред се културната па и верската разлика од Византија до окултистичкиот католицизам до Бруно?!!! Па читнете малце историја, не штети, барем на здравиот ум.

шит, како сум ја утнал темава до сега:pipi:
него да ме потсетеше некој што беше тоа со џордано????? ;)

kooperativa,
ај Ти потсети не‘ што беше то‘ бељата со кутриот Бруно.

Ако тргнеме од она кое го нуди образовниот систем, како причина за Бруновото спалување, ќе биде неговото несогласување со римската Црква околу верски небитни нешта. Ако прочепкаме троа појќе, ќе испадне дека образовниот систем ни ја ниду неговата/својата вистина, а реланата причина за и околу неговото спалување е битно поинаква...

kooperativa,

Ако тргнеме од она кое го нуди образовниот систем, како причина за Бруновото спалување, ќе биде неговото несогласување со римската Црква околу верски небитни нешта. Ако прочепкаме троа појќе, ќе испадне дека образовниот систем ни ја ниду неговата/својата вистина, а реланата причина за и околу неговото спалување е битно поинаква...

Мики абе сите знаеме дека историјата ја пишуваат победниците.
Е сега дали било небитно или не никој човек од 20/21 век не може да каже треба да слушнеме размислување од тоа време на обичен човек што во моментов е невозможно. Размислувањата се различни и сменети.
јбг.
Така да нема потреба да внесуваш одма теории на заговор против црквата т.е. одма да ја браниш. Има премногу грешено.

kooperativa,

aha, i muhamed ima nesto umesano prsti, neli? :pos:

Мики абе сите знаеме дека историјата ја пишуваат победниците.
Е сега дали било небитно или не никој човек од 20/21 век не може да каже треба да слушнеме размислување од тоа време на обичен човек што во моментов е невозможно. Размислувањата се различни и сменети.
јбг.
Така да нема потреба да внесуваш одма теории на заговор против црквата т.е. одма да ја браниш. Има премногу грешено.

........[DOUBLEPOST=1392795234][/DOUBLEPOST]
aha, i muhamed ima nesto umesano prsti, neli? :pos:

А одговорот, дека е?...:unsure:

А одговорот, дека е?...:unsure:
Ами дека е де? Што одговори ти? Зошто бил убиен според тебе (да не речам спрема црквата твоја, оти друг извор не смееш да имаш).

Ами дека е де? Што одговори ти? Зошто бил убиен според тебе (да не речам спрема црквата твоја, оти друг извор не смееш да имаш).

Море,

не споменав што вели православната Црква за Бруно, туку што вели образовниот систем за Бруно, а она кое го вели системот е троа поинакво од она кое навистина било причина за спалувањето...

Е кој е проблемот што Бруни бил спален? То‘ ме занима...

Море,

не споменав што вели православната Црква за Бруно, туку што вели образовниот систем за Бруно, а она кое го вели системот е троа поинакво од она кое навистина било причина за спалувањето...

Значи, ако е вистинска причината за спалувањето на Бруно, во ред е човек да биде запален на клада, така?

Исто како што беше во ред кога ги ископачија Богумилите?

Море,

И мене то ме занима. Кажи што вели ““а она кое го вели системот е троа поинакво од она кое навистина било причина за спалувањето““. Кое е тоа ““троа поинаквото““.

И мене то ме занима. Кажи што вели ““а она кое го вели системот е троа поинакво од она кое навистина било причина за спалувањето““. Кое е тоа ““троа поинаквото““.

Е кое е де?...

Море,

Проблемот е тоа што бил спален.
Црквата го користела овој метод за секој кој не се согласувал со нив.
Ако ти се согласуваш со ова денес и 21в. тогаш даваш стварно добро оправдување зошто сите религии треба да исчезнат.

Проблемот е тоа што бил спален.
.

Добро, и?...[DOUBLEPOST=1392928396][/DOUBLEPOST]
Црквата го користела овој метод за секој кој не се согласувал со нив.

Што било несогласувањето од Бруно со римската Црква?[DOUBLEPOST=1392928445][/DOUBLEPOST]
Ако ти се согласуваш со ова денес и 21в. тогаш даваш стварно добро оправдување зошто сите религии треба да исчезнат.

Религиозноста е вродена човекова потреба и нема да исчезне.

СПОДЕЛИ АКО ВЕРУВАШ ВО FLYING SPAGHETTI MONSTER!!!
1779869_10202419448386336_220868714_n.jpg

Добро, и?...[DOUBLEPOST=1392928396][/DOUBLEPOST]

Што било несогласувањето од Бруно со римската Црква?[DOUBLEPOST=1392928445][/DOUBLEPOST]

Религиозноста е вродена човекова потреба и нема да исчезне.

Ке го кометирам само последниот дел, останатите повеке се однесуваат на тебе. Сепак ти одобруваш спалување.

Точно религиозноста е вродена но тоа е поради стравот од непознатото.
Како што исчезниваат непознатите работи така и религиозноста се намалува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom