UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.033
Поени од реакции
11.668
Еве го и Клиши со кикс...тојето...ако средината и нападот им се екстра, одбраната, освен Компани и Забалета, благо кажано, лоши. Компани е играчиште!! Да има уште еден квалитетен играч до него, одбраната на Сити ќе изгледа многу подобро. Демикелис не коментирам, Лескот не е материјал за Сити, Настасиќ е премногу млад и правеше доста киксови.
Пасивен офсајд се вика тоа.
Не се суди веќе тоа, освен ако директно не влијае играчот врз играта (му смета на голманот и слични ситуации).

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ете ние фановите на Реал дека сме го мразеле Пелегрини сме коментирале против него, пуста завист. Им ја сјеба цела сезона со сјајните тактички решенија од типот на Коларов како лево крило или Демикелис како средњак. Најспориот играч во Реал(Гранеро) го играше како десно крило :cuc:

Единствена разлика меѓу овој и Манчини е што Пелегрини знае да одбери засилувања, а на тактички план се исти курац

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Брзаат навивачиве да го фатат метрото и да ги исперат дресовите на Јунајтед за нареден викенд.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ајт у курац Сити. Да ги фати и некоја депресија у лигата сеа по овој пораз.
Стариот добар Клиши у свој фазон.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Мичо нашата легенда кога видов дека е во прв тим знаев дека нешто ќе ги заебе Сити :icon_lol:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509
Овои се тие Сити што ќе освојувале ЛШ? Барса ги надигра во секој аспект од играта (и пред и после црвениот картон).

Жал ми е само за Компани и Туре. Какви ѕверови, човече!

Од друга страна Барса доминираше вечерва. Само што кај нив се повторува старата рана. Опасно им "дува" во одбраната. Доколку нешто не се смени ќе бидат на големи маки во понатамошните мечеви.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
бидејќи сум мрсул умрен глупак бидејќи сум никаков ја пишав сити 1X оти се исплаѓшив и еве ми убаво
немам кор денар у мене деновиве,да имав едно 1500,ке ги лупнев на сингл 2 и тм2 на ПСЖ,ебено бев сигурен дека ќе ги отворат

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
За на два дерби натпревари по ред, да те заебе еден ист играч, кој нарочито ти си го донел и ти го форсираш (Демикелис летово потпиша прво за Атлетико, па премина у Сити после една недела, по желба на царот), треба да си врвен тренер. (y)

Исто така, за против несигурната одбрана на Барса, со најзиразена несигурност при воздушните дуели, која се виде уште во првите 15 минути при киксевите на Пике, Валдез и спасувањето на чист гол овој вториов, излезеш со дупли лев бек и класично десно крило и притоа да не играш со центаршутеви, треба да си уште поврвен тренер. :гик:

И секако, за на крај да ја докажеш врвноста, треба да го извадиш крилото и двојниот бек и да го ставиш Насри, за Барса да ја напаѓаш у средина, онаму каде што е најгуста. :cuc:

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Ако видите подобро поголема грешка направи Компани што заспа за офсајд да се извлече, отколку Демикелис. И друг да беше некој побрз од Демикелис немаше да го стигне Меси, евентуално грешка направи што стартуваше, можеби требаше да го остави да завршува, постои шанса Харт да одбрани, да промаши или да даде гол. А ако дадеше гол сепак во продолжение ќе беа 11 на 11 ама тоа е, дел од секунда решава... Сепак Компани требаше да биде во линија. Меси прво тоа го искористи, а потоа брзината против Демикелис.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Браво за Дани Алвес.Изигра одлично.(y)Се осеќаше во воздухот дека ќе направи некаков "проблем",кога Коларов излезе и си остана еден на еден со дрвцето Клиши.Како го промаши зицерот не ми се верува но му наплати на Харт под ноџе.Харт најакиот англиски голман.:pos:

Сити појако играше со играч помалку.Одлична тактика имаше Пелегрини,на домашен терен 10 души во одбрана.:X3:Навас во просек како стартер од 10 натпревари,само еден игра добро.Како резерва растур прави.Нешто слично како Чичарито.
Еј 3 играчи околу него,тој сакаше да ги дрибла.Ебате циганот.

Пенал секако немаше,но потоа офсајд немаше а досуди асистентот.Е сега нормално дека подобро ќе беше 0-0 со црвен,отколку 0-1 и црвен.
Барса тоа малку што го створи,сите опасни шанси.Нејмар нека јаде стекче и ориз,дуел не може да земе.Како партал го фрлаа.

Туре спринтот што го направи,истрча колку цел натпревар.Многу лежерно игра,и за мој вкус тоа не ми се свиѓа ич.Тие губат тој си се смее,си прави муабет со некој од Барса.:coffee:

Клиши ѕверот како си им отвори шанса за дупли пас,свака му част.Лескот од него одалечен уџум попреку,тој шиба да му ја украде топката на Алвес.:LOL:

Компани изигра ѕверски,исто и Силва јак натпревар одигра.Без крила со еден напаѓач не бива.Не може да мрдне буквално напаѓачот.Негредо не дека не направи ништо,ама пак и отсечен буквално беше.Друго е кога Агуеро игра во напад,и растеретена е одбраната.

Со 0-1 не беше ништо завршено,со 0-2 да.Агуеро ќе се вратеше,колку толку ќе имаа некоја шанса.

Осеќам дека ќе го гледаме истото 1/4 како лани.Нафташите пак со Барса.:coffee:

Чудно човече е Валдес,ама ќе се каат дека го пуштија за без пари,ако не се случи чудо.Киксер од време на време,ама кога му оди,му оди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom