86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Dallas Buyers Club - филм ипол
Captain Philips - лошо, очекував повеќе, многу повеќе.

И, ми остануваат уште American Hustle, Philomena и Her. Од кои не очекувам многу па уште од сега гласот оди за 12 години роб!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
Извинете што доцнам. Ping @Донев .

Ова се комплетните резултати од анкетата за Кајгана оскарите, зошто во Весникот беа презентирани само добитниците на награди. Вкупно прифатени гласови од 41 гласач а десетина отфрлени како невалидни.

Неанглиски филм
1. Jagten/The Hunt - 20
2. The Broken Circle Breakdown - 9
3. La Grande Bellezza/The Great Beauty - 8
4. The Missing Picture - 2
4. Omar - 2

Анимиран филм
1. Frozen - 21
2. The Croods - 11
3. Despicable Me 2 - 8
4. The Wind Rises - 1
5. Ernest and Celestine - 0

Оригинално сценарио:
1. Dallas Buyers Club - 15
2. Her - 8
2. American Hustle - 8
4. Blue Jasmine - 7
5. Nebraska - 3

Адаптирано сценарио:
1. 12 Years a Slave - 14
2. The Wolf of Wall Street - 12
3. Before Midnight - 8
4. Captain Phillips - 4
5. Philomena - 3

Споредна машка улога:
1. Џаред Лето - 23
2. Џона Хил - 7
3. Баркад Абди - 5
4. Бредли Купер - 4
5. Мајкл или Михаел Фасбендер - 2

Споредна женска улога:
1. Џенифер Лоренс - 20
2. Лупита Нионго - 12
3. Џулија Робертс - 4
4. Сели Хокинс - 3
5. Џун Сквиб - 2

Главна машка улога:
1. Метју Мекконахи - 28
2. Леонардо ди Каприо - 5
2. Кристијан Бејл - 5
4. Чиветел Еџиофор, или како и да се чита - 2
5. Брус Дерн - 1

Главна женска улога:
1. Кејт Бланшет - 18
2. Ејми Адамс - 7
2. Сандра Булок - 7
4. Џуди Денч - 4
4. Мерил Стрип - 4

Режија:
1. Алфонсо Куарон - 17
2. Мартин Скорсезе - 12
3. Стив МекКвин - 6
4. Дејвид О. Расел - 5
5. Александар Пејн - 1

Филм:
1. 12 Years a Slave - 13 (овој резултат најмногу ме изненади, зошто овде резултатот во анкетата е сосема поинаков)
2. Dallas Buyers Club - 11
3. The Wolf of Wall Street - 8 ( :D )
4. Gravity - 5
5. Captain Phillips - 2
6. Nebraska - 1
6. American Hustle - 1
8. Her - 0
8. Philomena - 0

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Извинете што доцнам. Ping @Донев .

Ова се комплетните резултати од анкетата за Кајгана оскарите, зошто во Весникот беа презентирани само добитниците на награди. Вкупно прифатени гласови од 41 гласач а десетина отфрлени како невалидни.

Неанглиски филм
1. Jagten/The Hunt - 20
2. The Broken Circle Breakdown - 9
3. La Grande Bellezza/The Great Beauty - 8
4. The Missing Picture - 2
4. Omar - 2

Анимиран филм
1. Frozen - 21
2. The Croods - 11
3. Despicable Me 2 - 8
4. The Wind Rises - 1
5. Ernest and Celestine - 0

Оригинално сценарио:
1. Dallas Buyers Club - 15
2. Her - 8
2. American Hustle - 8
4. Blue Jasmine - 7
5. Nebraska - 3

Адаптирано сценарио:
1. 12 Years a Slave - 14
2. The Wolf of Wall Street - 12
3. Before Midnight - 8
4. Captain Phillips - 4
5. Philomena - 3

Споредна машка улога:
1. Џаред Лето - 23
2. Џона Хил - 7
3. Баркад Абди - 5
4. Бредли Купер - 4
5. Мајкл или Михаел Фасбендер - 2

Споредна женска улога:
1. Џенифер Лоренс - 20
2. Лупита Нионго - 12
3. Џулија Робертс - 4
4. Сели Хокинс - 3
5. Џун Сквиб - 2

Главна машка улога:
1. Метју Мекконахи - 28
2. Леонардо ди Каприо - 5
2. Кристијан Бејл - 5
4. Чиветел Еџиофор, или како и да се чита - 2
5. Брус Дерн - 1

Главна женска улога:
1. Кејт Бланшет - 18
2. Ејми Адамс - 7
2. Сандра Булок - 7
4. Џуди Денч - 4
4. Мерил Стрип - 4

Режија:
1. Алфонсо Куарон - 17
2. Мартин Скорсезе - 12
3. Стив МекКвин - 6
4. Дејвид О. Расел - 5
5. Александар Пејн - 1

Филм:
1. 12 Years a Slave - 13 (овој резултат најмногу ме изненади, зошто овде резултатот во анкетата е сосема поинаков)
2. Dallas Buyers Club - 11
3. The Wolf of Wall Street - 8 ( :D )
4. Gravity - 5
5. Captain Phillips - 2
6. Nebraska - 1
6. American Hustle - 1
8. Her - 0
8. Philomena - 0
Немој да се чудиш на резултатот за 12год роб ,секаде на сите награди тоа се случува , Метју ,Џаред ,сценарио доминира ,а победува за најдобар филм 12год роб.
Мерил беше подобра од Кејт али тоа е тоа
Мене повеќе ме изненади водството на Џенифер пред Лупита , не ми е гледан сеуште американски преварант ,али сигурен сум дека Џен не била подобра од Лупита ,па не е ни поубава (вкус е у питање)
lu.jpg

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
Ме чуди зошто ретко кој на форумов го фаворизираше баш тој филм, и одеднаш - оп победува. Дури и во анкетата е далеку зад The Wolf of Wall Street.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ме чуди зошто ретко кој на форумов го фаворизираше баш тој филм, и одеднаш - оп победува. Дури и во анкетата е далеку зад The Wolf of Wall Street.
Секогаш досадни филмови земаат оскари -.-

B

Blade Torch

Гостин
Ќе биде смешно ако Џенифер Л . земе оскар годинава. Циганката си изглуми за сите пари . И се чека фино лепо да си го земе заслужено оскарот.

Хант бољи од белгискиот номиниран . Само нека не земе италијанската досада од филм.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Broken Circle малку претерано е издолжел, првиот саат од филмот е феноменален, после некако напорен ми стана, мене Hunt сеуште ми е фаворит.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
Broken Circle малку претерано е издолжел, првиот саат од филмот е феноменален, после некако напорен ми стана, мене Hunt сеуште ми е фаворит.
Добар е Broken Circle, ама многу играле на карта емотивност и го направиле ко редица трагедии. Иако ретроспективите малку освежуваат. Мислам дека повеќе требало да се обрне внимание на директни дијалози меѓу ликовите дека типката беше верник, а овој таков романтичен, реален и гневен. И нивните ставови повеќе со емоција беа искажани отколку со зборење, за тоа малце имам забелешка, тенденциозни беа емоциите, може и затоа не ме погоди колку што очекував, што знам.

Како спој е одличен, soundtrack-от уште го слушам, а обично не обрнувам внимание на музиката во филмови. Само малку ми сметаше пренагласеноста на трагиката и на човечкиот гнев поради неправедните несреќи што му се случуваат. Иначе 9/10 има од мене. (y)

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
Добар е Broken Circle, ама многу играле на карта емотивност и го направиле ко редица трагедии. Иако ретроспективите малку освежуваат. Мислам дека повеќе требало да се обрне внимание на директни дијалози меѓу ликовите дека типката беше верник, а овој таков романтичен, реален и гневен. И нивните ставови повеќе со емоција беа искажани отколку со зборење, за тоа малце имам забелешка, тенденциозни беа емоциите, може и затоа не ме погоди колку што очекував, што знам.

Како спој е одличен, soundtrack-от уште го слушам, а обично не обрнувам внимание на музиката во филмови. Само малку ми сметаше пренагласеноста на трагиката и на човечкиот гнев поради неправедните несреќи што му се случуваат. Иначе 9/10 има од мене. (y)
Главна карактеристика на европската кинематографија, особено на филмовите од француската школа во која и го сместувам BCB е осуството на непотребни дијалози. Раскажувањето (доловувањето на поентата) е преку гро-планови, приказ на реакции на емоции, слики, па дури и бои. Си ја гледала Три бои трилогијата на Кишловски (особено првиот дел: Сино)? Во споредба со неа, во BCB дури имаше и премногу дијалози.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
Главна карактеристика на европската кинематографија, особено на филмовите од француската школа во која и го сместувам BCB е осуството на непотребни дијалози. Раскажувањето (доловувањето на поентата) е преку гро-планови, приказ на реакции на емоции, слики, па дури и бои. Си ја гледала Три бои трилогијата на Кишловски (особено првиот дел: Сино)? Во споредба со неа, во BCB дури имаше и премногу дијалози.
Да, да, јасно е тоа. И ми се допаѓа кога не мора непотребно да се филозофира и кога од изразот на ликот се чита многу повеќе од тоа што го збори. Конкретно за филмов тој момент ми беше - направивме тажен филм, мора да плачете иначе сте бесчувствителни. Некако пренагласено и тенденциозно. А можеби бидејќи читав критики пред да го гледам поинакви ми беа очекувањата.

Kajgana Shop

На врв Bottom