Збор за животот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Borcheee
  • Време на започнување Време на започнување
Ја би ти советувал да земеш нешто куќа во Арачиново, а од Бугарија да си дојдеш со автмобил. Тоа ти е фина селска и би рекол приградска населба во Скопје. Имаш прекрасен поглед на градот и природа, а заради тоа важи и за некој начин за најбезбедна и на некој начин елитна населба во Скопје. Полиција не иде никогаш, низок степен на криминал. Топло ти ја препорачувам. Нека е со помин! : )
:D Тука е одлично,убаво ти вика,побарај место тука :)))

300-350 евра доволни ти се и за кирија и за секакви трошоци во месецот. Излегувања сигурно нема да сакаш секојдневно, па еднаш два пати неделно е ок. Прво најди стан што ќе биде блиску до факултетот, па потоа ќе средиш се за матичен лекар и така натака

Можеш да пазариш во поголемите супер маркетите како:Веро,Тинекс ... За сместување топло ти го препорачувам Чаир (доколку можеш Дижонска или Џон Кенеди) На 10 минути си до центарот на градот.Пријатели ке си стекнеш со самото присуство во истоимената населба , со оглед на тоа што сите се дружељубиви и пријателски настроени :pipi:И да 500 евра ти се онака доволно да поминеш месечно , се помалце од тоа ти е преживување.

Најубаво е во Чаир да се живее, не го дупете детето... Не плаќаш сметки, полиција нема, крадеш интернет, ќе купува цела штека цигари за 400 денари, Радиодифузна такса...што е тоа? :icon_mrgr:
Башка секој викенд ќе се дружи со "Шверцерите" на стадион (y)
Ја би ти советувал да земеш нешто куќа во Арачиново, а од Бугарија да си дојдеш со автмобил. Тоа ти е фина селска и би рекол приградска населба во Скопје. Имаш прекрасен поглед на градот и природа, а заради тоа важи и за некој начин за најбезбедна и на некој начин елитна населба во Скопје. Полиција не иде никогаш, низок степен на криминал. Топло ти ја препорачувам. Нека е со помин! : )
:D Тука е одлично,убаво ти вика,побарај место тука :)))

Дечки ве предупредувам.
Немојте да давате вакви мислења. Некој кој нема поим каква е ситуацијава во Македонија, навистина ќе ви поверува во муабетов и ни две ни три ќе бара сместување на овие места, кои вие ги предлагате. Следен ваков испад бришам мислења. Ова нека стои како потсетник што не треба да пишувате на темава.

^^^ Нема ветувам. Нека каже каде ќе се запишува и на кој факултет. Еве јас сум од Скопје можам да ти предложам локација. :)

Дечки ве предупредувам.
Немојте да давате вакви мислења. Некој кој нема поим каква е ситуацијава во Македонија, навистина ќе ви поверува во муабетов и ни две ни три ќе бара сместување на овие места, кои вие ги предлагате. Следен ваков испад бришам мислења. Ова нека стои како потсетник што не треба да пишувате на темава.
Беше само момент на шега ... разбирам ... малце забегуваме ... но доста постови напишав со информации дека ќе му помогнат ... Затоа не сум лошото детиште Хуго .... :place:

Наесен ми претстои да почнам да учам во Скопје. Од Бугарија сум. Сакам да ве прашам колку пари во евра ќе ми требаат за да живеам нормално без да се лишат од ништо? Во принцип живеам скромно, ретко одам на установа. Ќе ми бидат ли доволни 300-350 евра месечно? Сакам да живеам под кирија на комуникативни место во Скопје, како што е и во близина на универзитетот. Исто така ме интересира дали ќе биде проблем да киријата мал стан со куче, бидејќи во Бугарија повеќето хазјај не прифаќаат луѓе со кучиња или ги тераат да платат повисока кирија. Заинтересиран ме исто која е најевтина синџир супермаркети и за брза храна. И исто така дали ќе можам да најдам пристојни и интелигентни пријатели предвид тоа дека сум Бугарин? Кои се условите за да имам личен лекар во Македонија и во кој компанијата е најдобро да склучам здравствено осигурување?
Засега тоа се моите прашања. Благодарам.

Не знам зошто си се решил баш Македонија да студираш многу ќе ти кажат бегај подалеку ама ваљда си имаш причини.

Колку пари ти требаат зависи од тоа колку трошиш, како се храниш, какви активности преферираш итн.

Исто така многу е битно дали ќе го делиш станот или сам ќе бидеш.

Еве некој група пресметка 100 евра рачунај за стан (ако делиш со цимер пример ти 100 он 100 = 200 ако не од старт дупло те фаќа) 100 евра за сметки и 200 евра за трошок месечно т.е јадење и шетање.

Се на се 400 евра(со цимер), без ќе те фати доста поскапо т.е ќе треба да платиш плус 200 евра и плус ќе треба да земаш се за еден човек во глобала ќе треба дупло да платиш така да не би ти препорачал.

Според мене ти требаат 400е доколку сакаш да живееш без да му ја мислиш многу.

П.С Исто така зависи кај сакаш да шеташ ако имаш желба да бидеш во центар на внимание и тоа кошта

П.С2 Има доста ситници плус кои не би ги навел пошто и не е битно моментално

Дечки ве предупредувам.

Зошто бе девојче :) не биди толку демохристијански настроена :**
Па чаир е супер, имам еден тон пријатели таму. Нема закони, си плаќаш рекет и никој не те чепка. Секс, дрога и рокенрол. Рај на земјата. Башка и реално бит пазари/чаирит е центар на скопје, а не оној мочанион пун со гипс картон и барокни фасади.
Драго пријателче блгарче, топ ќе ти биде во чаир, тие се многу подобри за бизнис него нашиве кокошкари. Ако сакаш да живееш со препотентни и импотентни македонци (чија геј популација ужасно се зголемува последниве години, најверојатно дека почнуваат да ги губат мудата) дој од јужната страна на вардар, ако сакаш да правиш што сакаш и уживаш, чаир е лас вегас за тебе пријателе. А и не ти треба факс во овој мочовод, зошто само повеќе ќе се исфрустрираш и ќе се вратиш дома во бугарија да продаваш ќебапи карши автобуската. Биди муж, заработи ко чоек а не цел живот ко ајван, друг да ти е крив.
Али секоја чест, што си избрал овде да живееш, освен ако не не дупиш цел форум, па и за тоа алал ти вера.

Не знам зошто си се решил баш Македонија да студираш многу ќе ти кажат бегај подалеку ама ваљда си имаш причини.

Колку пари ти требаат зависи од тоа колку трошиш, како се храниш, какви активности преферираш итн.

Исто така многу е битно дали ќе го делиш станот или сам ќе бидеш.

Еве некој група пресметка 100 евра рачунај за стан (ако делиш со цимер пример ти 100 он 100 = 200 ако не од старт дупло те фаќа) 100 евра за сметки и 200 евра за трошок месечно т.е јадење и шетање.

Се на се 400 евра(со цимер), без ќе те фати доста поскапо т.е ќе треба да платиш плус 200 евра и плус ќе треба да земаш се за еден човек во глобала ќе треба дупло да платиш така да не би ти препорачал.

Според мене ти требаат 400е доколку сакаш да живееш без да му ја мислиш многу.

П.С Исто така зависи кај сакаш да шеташ ако имаш желба да бидеш во центар на внимание и тоа кошта

П.С2 Има доста ситници плус кои не би ги навел пошто и не е битно моментално
Боже мили,кога ќе се појават дилдоа како овој и мора да генерализираат дека се во Македонија е за никаде ... друже извини,но од вакви размислувања да фрла фрла гомна и деморализира и да негативно критикува за се и да лупне етикета дека ништо не чини , Македонија пати и назадува зошто вака размислуваме без да пофалиме дека има добри позитивни работи и едноставно да ги подобриме .... и јас знам,удри и бегај,без да се соочам со работата и да се најде решение и да видиме како да се поправи ... :(

Боже мили,кога ќе се појават дилдоа како овој и мора да генерализираат дека се во Македонија е за никаде ... друже извини,но од вакви размислувања да фрла фрла гомна и деморализира и да негативно критикува за се и да лупне етикета дека ништо не чини , Македонија пати и назадува зошто вака размислуваме без да пофалиме дека има добри позитивни работи и едноставно да ги подобриме .... и јас знам,удри и бегај,без да се соочам со работата и да се најде решение и да видиме како да се поправи ... :(

Не се навредувам јас иако јазикот кој го користиш кажува каков човек си ти.

Еве ќе ти кажам јас сум реалиста и според мојот субјективен поглед на работите ситуацијата е катастрофална од осамостојување на Македонија па се до денес и понатаму не верувам многу да се смени.

Од каде го знам ова?

Прво тука живеам така да од прва рака гледам каква е ситуацијата. Второ кога ќе слушнеш на вести цело време не споредуваат со соседиве.

Според тебе треба да живееме во бајка и да се фалиме со нешто што го немаме(квалитетен живот), според мене кога на вести ќе не споредуваат со Германија и Швајцарија тогаш ќе се фалам и јас.

И јас си ја сакам Македонија и не велам дека не треба да работиме на тоа да биде подобро и сакам да биде на ниво на Германија, а не со Бугарија да не споредуваат.

Претпоставувам дека имаме различни стандарди за што е тоа добар живот.

П.С Без навреда до Бугарите ама отприлика во исти го*на сме.

Дечки, пошто утре е малце чуден неработен ден, што ќе работи во Скопје?

Шо ти треба?
Сити мол ќе работи, а верувам и сите други трговски.

Дуќаните на твоите пријатели работат.
На пример, по Партизанска, сите, позади Универзална тој Гама работи и др.
Ко ќе им кажеш од кај си и попуст сигурно ќе добиеш.(y)

Некој да каже нешто за студенските домови у Скопје.. кој е најдобар каков е животот там, или подобро ќе биде да си тражам стан :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Дечки, темава ми се виде нај-адекватна за да го поставам следново прашање:
-Не сум од Скопје, а викендов треба да патувам за на одмор со автобус кој тргнува од Холиде Ин во скопје...
ме интересира што испадна работава со ветувањата на Жерновски, дали има каде да се остави колата на бесплатен паркинг, да не се грижам дека ќе ја најдам со блокадер или у полиција дигната со пајак?!
Последно си спомнувам дека бесплатен паркинг беше тој кај зградата карши автобуска, друго место знаете ли каде може да ми стои колата безбедно за една недела?

Дечки, темава ми се виде нај-адекватна за да го поставам следново прашање:
-Не сум од Скопје, а викендов треба да патувам за на одмор со автобус кој тргнува од Холиде Ин во скопје...
ме интересира што испадна работава со ветувањата на Жерновски, дали има каде да се остави колата на бесплатен паркинг, да не се грижам дека ќе ја најдам со блокадер или у полиција дигната со пајак?!
Последно си спомнувам дека бесплатен паркинг беше тој кај зградата карши автобуска, друго место знаете ли каде може да ми стои колата безбедно за една недела?
Најбезбедно кај некој пријатели во гаража или двор. Но еве едно место побезбедно здравје.
Кај ресторанот „кај Злате“,карши полициска станица „пролет“ т.с. саобраќајна,карши „Корчагин“, нешто позади Кјуби подоле.
Е тука може да ја паркираш на убаво безбедно место и под сенка,само гледај тоа да биде наутро пред 7.00 часот или порано.
Ако не ти се допаѓа и тоа,давај јас да ти ја чувам(запишуваш километража)кола не ми треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom