Bitcoin
₿
- Член од
- 24 мај 2005
- Мислења
- 5.530
- Поени од реакции
- 13.903
Значи со какви глупости ве лажат поседувачите. Па другарти зошто да не изјави дека има бугарско државјанство. Со што докажува дека тој ти е братучен и сте во роднинска врска им носиш слика со семејно дрво?
Никаде во ниту еден документ не пишува дека доказ за бугарско потекло можи да послужи ако некоја тетка, братучед, вујко има бугарско државјанство.
Прво никаде не спомнав дека ова посредувач ми го предложил, или било кој друг. Познавам реални примери каде семејното стебло ("блгарскиот корен") се докажало преку изјава од ВИСТНИСКИ БРАТУЧЕДИ што живеат во Бугарија. Безразлика дали тие братучеди се од прабаби, прадедовци или пра-стриковци... ако во изводите на родени или умрени постои доказ за заеднички предци, тогаш нивната изјава на суд е валидна, и претставува мега доказ во правосудната постапка за добивање бугарско државјанство.
Последните 3 примери ми се од моменталнава група која БЕШЕ на "дополнителна проверка", а сега има позитивен одговор од советот за добивање на бугарско државјанство. Уште процедурален потпис од вицепремиерот.
Така да, не брзај со репликиве... не сум од марс паднат на темава.