Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Финансиско моделирање во Excel

Практични примери базирани на познати теоретски концепти од областа на финансиите, банкарството и пазарот на капитал
Обуката ќе се одржи на 22 и 23 февруари (сабота и недела) со почеток во 10 часот

Повеќе информации на: http://educorner.mk/?page_id=227

8eed.jpg

Продавам статистика за бизнис и економија (фотокопија). Заинтересирани во пп

Koj e uslovot za zapisuvanje na vtora godina???
nekoj mi vika nema uslov, nekoj mi vika ima.... wtf?

ovako, mi trebit nekoj podatoci zaa dogovor za prevoz preku vozdusen pat neam pojma so pretstavljat to go najdov vo zakon za obligacioni odnosi premn e dolgo i mi trebit neso skrateno da podnapisam -.-

Koj e uslovot za zapisuvanje na vtora godina???
nekoj mi vika nema uslov, nekoj mi vika ima.... wtf?
Нема услов, неположените предмети ги презапишуваш само и тоа е тоа.. Единствен услов да кажам, е ако еден предмет го презапишеш два пати, пример предмет од прва го презапишеш во втора и не го положиш и го запишеш пак во трета иститот ако си државна квота преминуваш во приватна :)

Нема услов, неположените предмети ги презапишуваш само и тоа е тоа.. Единствен услов да кажам, е ако еден предмет го презапишеш два пати, пример предмет од прва го презапишеш во втора и не го положиш и го запишеш пак во трета иститот ако си државна квота преминуваш во приватна :)

sigurna si deka nema uslov?

Порано имаше услов некој предмет да ти е обавезно положен. Сега е сменето?

sigurna si deka nema uslov?

100%. На пример, математика, економика и статистика ти се останати. Во трет семестар ќе запишеш математика, плус останатите три предмети од трет семестар. Во четврти семестар ќе запишеш економика и статистика и други 2 од четврти семестар. Наредна година ќе си ги запишеш предметите кои ти останале од втора, плус дел од новите од трета итн итн...
Ако презапишеш предмет од прва во трета година (пр, математика не си положил ни во трет и треба пак да го презапишеш во петти семестар), директно одиш во приватна квота.

Некој да сподели искуство со Менаџмент на мал бизнис што како да се учи на колоквиум што се пага ?

Некој да сподели искуство со Менаџмент на мал бизнис што како да се учи на колоквиум што се пага ?

Набројуванките.
Плус набројуванките низ текст.
Значи само набројуванки, се што имаш спомнато повеќе од две работи, учи го ... напамет нели.

Набројуванките.
Плус набројуванките низ текст.
Значи само набројуванки, се што имаш спомнато повеќе од две работи, учи го ... напамет нели.
А таа скрпитата со набројуванки што ја има во либро добра е , ке заврши работа да не учам од книга ? или да цепам по книга :)

А таа скрпитата со набројуванки што ја има во либро добра е , ке заврши работа да не учам од книга ? или да цепам по книга :)

Јас учев од книга, не знам скриптата баш како изгледа, но колеги викаа дека многу работи се паднале од таму.
Можеш да си ја земеш секако, учи и од таму за поскратено да ти биде, па тие набројуванки што ќе ги нема таму види ги од книгата. :)

100%. На пример, математика, економика и статистика ти се останати. Во трет семестар ќе запишеш математика, плус останатите три предмети од трет семестар. Во четврти семестар ќе запишеш економика и статистика и други 2 од четврти семестар. Наредна година ќе си ги запишеш предметите кои ти останале од втора, плус дел од новите од трета итн итн...
Ако презапишеш предмет од прва во трета година (пр, математика не си положил ни во трет и треба пак да го презапишеш во петти семестар), директно одиш во приватна квота.

Да не има сега некои нови услови бидејќи колегата е излгеда по новата програма, освен тоа со приватна и државна квота што преминуваш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom