Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
И да има не верувам дека ке најдеш некој што повеќе е упатен во тие работи ;)

Kако мене некој смотан што е кога го купував викаше е најновиот со Џаспер плоча, и после 1 година дознав дека мојот е со Фалкон али бидна више кога не се разбираш тоа е.

Kако мене некој смотан што е кога го купував викаше е најновиот со Џаспер плоча, и после 1 година дознав дека мојот е со Фалкон али бидна више кога не се разбираш тоа е.

Зошто не отиде таму да средиш тоа ?

Здраво на сите. му донесоа како поклон на син ми XBOX 360 250gb не е чипуван, ме интересира да ми објасни некој(може има некаде на форумов ама многу страни се) што значи да се чипува, што добивам а што губам со тоа? и колку отприлика чини тоа чипување и каде може да се направи ако решам да го чипувам.

Земав пред некој ден xbox 360 slim а сакам да играм online меѓутоа не можам да се конектирам на интернет, значи на рутерот на домашната мрежа се конектира а не може да се закачи на интернет. Додека сум тука да прашам дали можам да играм оnline игри на чипуван xbox, и ако има некој линк за тутиријал за префрлање на игри со лан кабел од pc и дали некој продава live membership.

Тоа со вербатим е само ако имаш компатабилен режач за да режеш без Truncate, со Truncate нема врска како ги режеш.

Тактиката е следна:
1. Режеш игра со Truncate
2. Ја инсталираш на хард-диск на Xbox
3. На USB ставаш некоја мп3 песна
4. Ја пушташ преку системскиот плеер на Xbox
5. Ја палиш играта

Со ова нема да се врти двд-то внатре во Xbox-от, односно нема да ти се случува "Failed to authenticate disc" еророт на сред играње. Тестирано и работи.

После 2 години пробувам да режам игра. Си режам све убаво и на крај ми вика дека не ја чита играта чистиго двд-то..... Се работи за фифа 2014.

Прво ми вика дека нема доволно место за режење, пробав неколку туторијали си заебав 3 двд-а. Дај кажете детално како режете, почнав да се нервирам :)

После 2 години пробувам да режам игра. Си режам све убаво и на крај ми вика дека не ја чита играта чистиго двд-то..... Се работи за фифа 2014.

Прво ми вика дека нема доволно место за режење, пробав неколку туторијали си заебав 3 двд-а. Дај кажете детално како режете, почнав да се нервирам :)

Во imgBurn, кај Layer Break бираш Calculate Optimal, а кога ќе стиснеш Burn ќе ти се јави еден ерор и бираш Truncate.

Ако немаш хард-диск за да ја инсталираш играта и да го користиш методот горе, заборави на играње. Купи ја од IDC подобро. :)

Во imgBurn, кај Layer Break бираш Calculate Optimal, а кога ќе стиснеш Burn ќе ти се јави еден ерор и бираш Truncate.

Ако немаш хард-диск за да ја инсталираш играта и да го користиш методот горе, заборави на играње. Купи ја од IDC подобро. :)

А ако инсталирам на усб може, или мора хард диск?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom