GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Не конташ џабе! Не оди заедно слобода да бираш и да бидеш дизајнер со страшен суд на кој се полагаат сметки! Тој што казнува, со самиот акт на казнување, индиректно посочува состојба која е несоодветна, која не требала да се случи! За дизајнер кој е совршен, тоа е контрадикторност! Бидејќи неговата совршеност подразбира сезнајност и семоќност, две особини кои не оставаат простор за дизајн во кој има непотребни нешта, ситуации и исходи!
Aма човече ТЕБЕ БОГ ТЕ САКА! НЕ ТИ ВИКАМ ЈАС ОВА ТУКУ ОВА ГО ПУШУВА ВО БИБЛИЈАТА! тебе човек се да ти црта треба,се знае а допушта,која глупавост.. ме влечеш да објаснувам зошто е човекот создаден,па да ти објасним,човекот е создаден од Бог зошто го сакал,ти не си родител,очигледно не си,епа кога ќе бидеш ќе сватиш што е детето,детето ги руши сите оние задоволства што си ги видел,доживел,пропатува,места,луѓе,настани... Бог го создал светот за на неговото дете(човекот) му биде убаво,што создал природа,убавини,потоци и реки ? него тоа не му треба,тоа го создал за јас и ти да уживаме во тоа.. ЧОВЕКОТ Е СОЗДАДЕН КАКО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО,САМ ДА БИРА,НА КРАЈОТ ИЛИ КАЗНА ИЛИ НАГРАДА. Можеш ли ти да го допреш твоето дете кога ќе го имаш да не се дрогира ? неможеш,ти може да му укажеш дека тоа не е убаво,дека тоа предизвикува катастрофа и за него и за тебе,ама кога тоа дете ќе излезе од дома ти немаш власт над него,и тоа бира.. ИЛИ ЌЕ САКА ДА ТЕ СЛУША И НЕМА ДА СЕ ДРОГИРА,И ЌЕ БИДЕ ДОБАР ЧОВЕК или НЕМА ДА ТЕ СЛУША И ЌЕ СЕ ДРОГИРА И ЌЕ ДОЖИВЕЕ КАТАСТРОФА..
И БОГ ТОА ГО ЗНАЕ,И ДО ГО ДОПУШТА,ЗОШТО ТИ ДАЛ СЛОБОДА ДА БИРАШ,ТИ СИ ДИЗАНЈЕРОТ НА СВОЈОТ ЖИВОТ,ДАЛИ ЌЕ БИДЕШ ИНЖИНЕР И УСПЕШЕН ЧОВЕК ИЛИ ЌЕ БИДЕШ НАРКОМАН И ПРОПАДНАТ ЖИВОТ ТИ БИРАШ... КОЈ ДЕЛ ОД ОВА НЕ ГО РАЗБИРАШ ? ЈА НЕ ЗНАМ 10 ПАТИ ТИ ОБЈАСНУВАМ ТИ НЕ РАЗБИРАШ ТРИ ЗБОРА.. ТИ СИ ДИЗАЈНЕР НА СВОЈОТ ЖИВОТ..