GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Не конташ џабе! Не оди заедно слобода да бираш и да бидеш дизајнер со страшен суд на кој се полагаат сметки! Тој што казнува, со самиот акт на казнување, индиректно посочува состојба која е несоодветна, која не требала да се случи! За дизајнер кој е совршен, тоа е контрадикторност! Бидејќи неговата совршеност подразбира сезнајност и семоќност, две особини кои не оставаат простор за дизајн во кој има непотребни нешта, ситуации и исходи!
Aма човече ТЕБЕ БОГ ТЕ САКА! НЕ ТИ ВИКАМ ЈАС ОВА ТУКУ ОВА ГО ПУШУВА ВО БИБЛИЈАТА! тебе човек се да ти црта треба,се знае а допушта,која глупавост.. ме влечеш да објаснувам зошто е човекот создаден,па да ти објасним,човекот е создаден од Бог зошто го сакал,ти не си родител,очигледно не си,епа кога ќе бидеш ќе сватиш што е детето,детето ги руши сите оние задоволства што си ги видел,доживел,пропатува,места,луѓе,настани... Бог го создал светот за на неговото дете(човекот) му биде убаво,што создал природа,убавини,потоци и реки ? него тоа не му треба,тоа го создал за јас и ти да уживаме во тоа.. ЧОВЕКОТ Е СОЗДАДЕН КАКО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО,САМ ДА БИРА,НА КРАЈОТ ИЛИ КАЗНА ИЛИ НАГРАДА. Можеш ли ти да го допреш твоето дете кога ќе го имаш да не се дрогира ? неможеш,ти може да му укажеш дека тоа не е убаво,дека тоа предизвикува катастрофа и за него и за тебе,ама кога тоа дете ќе излезе од дома ти немаш власт над него,и тоа бира.. ИЛИ ЌЕ САКА ДА ТЕ СЛУША И НЕМА ДА СЕ ДРОГИРА,И ЌЕ БИДЕ ДОБАР ЧОВЕК или НЕМА ДА ТЕ СЛУША И ЌЕ СЕ ДРОГИРА И ЌЕ ДОЖИВЕЕ КАТАСТРОФА..
И БОГ ТОА ГО ЗНАЕ,И ДО ГО ДОПУШТА,ЗОШТО ТИ ДАЛ СЛОБОДА ДА БИРАШ,ТИ СИ ДИЗАНЈЕРОТ НА СВОЈОТ ЖИВОТ,ДАЛИ ЌЕ БИДЕШ ИНЖИНЕР И УСПЕШЕН ЧОВЕК ИЛИ ЌЕ БИДЕШ НАРКОМАН И ПРОПАДНАТ ЖИВОТ ТИ БИРАШ... КОЈ ДЕЛ ОД ОВА НЕ ГО РАЗБИРАШ ? ЈА НЕ ЗНАМ 10 ПАТИ ТИ ОБЈАСНУВАМ ТИ НЕ РАЗБИРАШ ТРИ ЗБОРА.. ТИ СИ ДИЗАЈНЕР НА СВОЈОТ ЖИВОТ..
сведошства се,од тебе зависи дали ќе веруваш..
математички да разјасни ме што пиша ти сега,БОГ ИМА ЗАПОВЕДИ(исполнување на нив награда неисполнување казна) + ЧОВЕК КОЈ ГИ ИСПОЛНУВА = КАЗНАУВЊЕ... кажи ми... како успеа ти ова да го споиш ? не бе... генијално!