Автомобили во размер

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Се шетавме денес со децата и ја разгледав колекцијата.
Внатре во бистрото не разгледав убаво тоа го оставив за кога ќе отидам со сопругата,ама во холот има солидна колекција од околу 350 - 360 односно вкупно 430 - 450 модели од сите производители.
Врв на се' што има модели (лимитирани серии или што веќе не се произведуваат) што сега вредат по неколку стотици евра. :)

Член од
20 декември 2011
Мислења
158
Поени од реакции
255
Внатре во бистрото не разгледав убаво тоа го оставив за кога ќе отидам со сопругата,ама во холот има солидна колекција од околу 350 - 360 односно вкупно 430 - 450 модели од сите производители.
Лауда, како што му е надимакот на газдата на локалот, вика дека таму има изложено околу 500 модела, внатре кај сепарињата ги броев беа точно 100, а имал уште 200 ама незнае каде да ги смести витрините за нив.
Значи колекција за респект, уште повеќе што се работи за модели во 1:18, иако некои модели се повторуват, но се од различни производители.
Член сум на еден хрватски diecast форум, каде има еден босанец од Сараево, некои и го знаат тоа, кој има преку 600 модели во 1:18 и јас бев фрапиран од тоа, али дека и кај нас има таков и тоа со уште поголема колекција 18-ки никад не би помислил.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Член сум на еден хрватски diecast форум, каде има еден босанец од Сараево, некои и го знаат тоа, кој има преку 600 модели во 1:18.
Ако не се лажам, сигурно мислиш на Недо, така ??

И дај да се собереме некаде, сите колекционери на коли, онака на муабет. Да се запознаеме. Ете, може во Bugatti. :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Каде поточно во трговскиот е кафичов?

Член од
20 декември 2011
Мислења
158
Поени од реакции
255
Ако не се лажам, сигурно мислиш на Недо, така ??

И дај да се собереме некаде, сите колекционери на коли, онака на муабет. Да се запознаеме. Ете, може во Bugatti. :)
Да, на Недо мислам, ти знаеш оти и ти си таму зачленет, како и JeepMKD, кој баш пред некој ден ми пиша оти неделава доаѓа во СК и предложи да се собереме.
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 19:07 ---
Каде поточно во трговскиот е кафичов?
Најгоре на крајот што гледа према Карпош 4.

Последно уредено од модератор:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да, на Недо мислам, ти знаеш оти и ти си таму зачленет, како и JeepMKD, кој баш пред некој ден ми пиша оти неделава доаѓа во СК и предложи да се собереме.
Е па ајде да се договориме, супер ако доаѓа Мите, може и на Фејсбук да му пишам, плус може да донесам уште двајца луѓе (колекционери) кои не се членови тука. Колегата @Fringe исто ако чита, може да се изјасни. Не е лошо еден мал собир да направиме :)
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 20:40 ---
Пиши ако си за да се собереме, колекционериве на модели, неделава.

Член од
20 декември 2011
Мислења
158
Поени од реакции
255
Е па ајде да се договориме, супер ако доаѓа Мите, може и на Фејсбук да му пишам, плус може да донесам уште двајца луѓе (колекционери) кои не се членови тука. Колегата @Fringe исто ако чита, може да се изјасни. Не е лошо еден мал собир да направиме :)

Може, Мите рече ќе се чуе со тебе, па ако нешто договорите
нека ми јави.
А може и тука да пишете и ако има други заинтересирани нека дојдат.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Може, Мите рече ќе се чуе со тебе, па ако нешто договорите
нека ми јави.
А може и тука да пишете и ако има други заинтересирани нека дојдат.
Ај ќе му пишам сега.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Врв на се' што има модели (лимитирани серии или што веќе не се произведуваат) што сега вредат по неколку стотици евра. :)
Повеќе од 95% моделите се произведуваат и ги има на продажба.
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 23:50 ---
Лауда, како што му е надимакот на газдата на локалот, вика дека таму има изложено околу 500 модела, внатре кај сепарињата ги броев беа точно 100, а имал уште 200 ама незнае каде да ги смести витрините за нив.
Значи колекција за респект, уште повеќе што се работи за модели во 1:18, иако некои модели се повторуват, но се од различни производители.
Член сум на еден хрватски diecast форум, каде има еден босанец од Сараево, некои и го знаат тоа, кој има преку 600 модели во 1:18 и јас бев фрапиран од тоа, али дека и кај нас има таков и тоа со уште поголема колекција 18-ки никад не би помислил.
Внатре во локалот има пет витрини со по четири полици.На секоја полица има по пет модели.
Надвор се шест витрини со по десет полици а на секоја полица има по 6 модели.

Секоја чест на колекцијата и секако нејзината вредност, а јас останувам да се тешам со мојата скромна колекција од околу 200 модели.

btv

Сопругата ме смета за будала,а кога и кажаа дека има човек со преку 500 модели само каратко одговори
Имало и од тебе побудали
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 23:56 ---

Пишете кој ден,место се знае во Бугати бистро

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Внатре во локалот има пет витрини со по четири полици.На секоја полица има по пет модели.

Секоја чест на колекцијата и секако нејзината вредност, а јас останувам да се тешам со мојата скромна колекција од околу 200 модели.

btv

Сопругата ме смета за будала,а кога и кажаа дека има човек со преку 500 модели само каратко одговори
Имало и од тебе побудали

Така мислиш, ај види за UT models моделите, брендот пропадна и постоечките модели се продаваат по астрономски цени, зборам за наш стандард. Види го Mc Laren - ов на пример. Видов дека во колекцијата во Bugatti бистро има повеќе UT.

За дружба, зборев со Мите (JeepMKD) и тој може денес или утре, па пиши кога можеш. Мислам дека подобро е за утре (среда), за да се собереме сите, да има време за договор. :)

Член од
20 декември 2011
Мислења
158
Поени од реакции
255

btv

Имало и од тебе побудали

Fringe ти изгледа со жена ти си бил кога си ги гледал витрините, па на брзинка си броел. Внатре има 6 витрини, а витрините надвор имаат 10 стаклени полици + дното, значи 11 полици.
А тоа дека не сметаат за будали и нетачни, ништо ново.
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 14:11 ---
Средба најверојатно утре после 20 часот.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Договорено време за средба во среда (12.02) во 20.00 часот. Ако има некоја измена дополнително ќе пишиме тука :)

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Така мислиш, ај види за UT models моделите, брендот пропадна и постоечките модели се продаваат по астрономски цени, зборам за наш стандард. Види го Mc Laren - ов на пример. Видов дека во колекцијата во Bugatti бистро има повеќе UT.

За дружба, зборев со Мите (JeepMKD) и тој може денес или утре, па пиши кога можеш. Мислам дека подобро е за утре (среда), за да се собереме сите, да има време за договор. :)
UT models колку сакаш ги има во Холандија.Цените им се од 25 -70 евра.
Не ги гледајте онлајн цените од луѓе кои не се колекционери туку препродаавачи

Одговара денот и времето,останува само моето присуство
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 16:20 ---
Fringe ти изгледа со жена ти си бил кога си ги гледал витрините, па на брзинка си броел. Внатре има 6 витрини, а витрините надвор имаат 10 стаклени полици + дното, значи 11 полици.
А тоа дека не сметаат за будали и нетачни, ништо ново.
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 14:11 ---
Средба најверојатно утре после 20 часот.
Со децата бев ама ме брзаа за јадење во некоја од сендвичарите.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
UT models колку сакаш ги има во Холандија.Цените им се од 25 -70 евра.
Не ги гледајте онлајн цените од луѓе кои не се колекционери туку препродаавачи

Одговара денот и времето,останува само моето присуство
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 16:20 ---

Со децата бев ама ме брзаа за јадење во некоја од сендвичарите.
Утре (среда) во 20:30 часот во Bugatti бистро, ај да се подружиме/размениме мислења за моделиве. Ти одговара, нели ??

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Утре (среда) во 20:30 часот во Bugatti бистро, ај да се подружиме/размениме мислења за моделиве. Ти одговара, нели ??
Договорено

Kajgana Shop

На врв Bottom