Фан клуб: Чикаго Булс!

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Зошто денеска Роуз не игра? Видов против Кавс дека се жалеше на повреда на коленото, колку е сериозно ова?

Нема врска ова со колената, на едната нога има мал проблем со тетивата. За утакмица-две би требало да се врати.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ве нема нигде, ајде да ја оживееме темава.
Некако откако се повреди Роуз како да играме без компас, дезорганизирани сме, дали можеби е ова заради тоа што повредава на Роуз дојде од никаде, и на екипата му треба време за да се регрупира незнам, ама најсветла точка во почетокот на сезонава е Тони Снел, момчето ме потсетува на Батлер и неговата руки сезона. Откако Тибс ги замени со Данливи (Снел игра во првата петорка) игра феноменално, како во напад, така и во одбрана. Дефинитивно ни треба уште еден плеј бидејќи знаеме и Хајнрих колку е стаклен.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Не е лош плеј Аугустин, инаку знае некој кога се враќа Денг?

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Да се пофалам дека бев на Булс против Перо пред 2 дена :) Одличен мечен со се и сешто па и незаборавна тројка од пола центар :) Атмосферата беше фантастична, имаше доста македонци а и луѓе кои немаа појма за Македонија па сакаа да научат нешто :D А сега за брејкинг њузот.
Денг за Бајнам + 2 пика на драфтот. Хм.... добар трејд или ризик? Само времето ќе покаже. Дефинитивно Бајнам нема да биде задржан, или ќе биде испуштен до крајот на сезоната или подоцна трејдуван за некој играч. Се спомнува Гасол но искрено не верувам. Сега следната сезона со Миротич, 2 добри играчи од драфтот и здрав Роуз, + Ноа, Бузер и Батлер ќе биде солиден тимот, иако неискусен. Бев 100% сигурен дека Денг ќе си оди но не знаев кога и каде. Жал ми е што повеќе нема да игра за Чикаго фановите го сакаа а и тој цела кариера ја помина тука, баш штета. Но добро е да се види дека управата работи по повредата на Роуз и дека ќе бидат спремни на се следната сезона.
Deng you will be missed!!!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Да се пофалам дека бев на Булс против Перо пред 2 дена :) Одличен мечен со се и сешто па и незаборавна тројка од пола центар :) Атмосферата беше фантастична, имаше доста македонци а и луѓе кои немаа појма за Македонија па сакаа да научат нешто :D А сега за брејкинг њузот.
Денг за Бајнам + 2 пика на драфтот. Хм.... добар трејд или ризик? Само времето ќе покаже. Дефинитивно Бајнам нема да биде задржан, или ќе биде испуштен до крајот на сезоната или подоцна трејдуван за некој играч. Се спомнува Гасол но искрено не верувам. Сега следната сезона со Миротич, 2 добри играчи од драфтот и здрав Роуз, + Ноа, Бузер и Батлер ќе биде солиден тимот, иако неискусен. Бев 100% сигурен дека Денг ќе си оди но не знаев кога и каде. Жал ми е што повеќе нема да игра за Чикаго фановите го сакаа а и тој цела кариера ја помина тука, баш штета. Но добро е да се види дека управата работи по повредата на Роуз и дека ќе бидат спремни на се следната сезона.
Deng you will be missed!!!
Ќе недостига Лу, тоа е точно ама со ова Булси ќе добијат 2 млади играчи, плус ќе се ослободат од данок на луксуз, и 90% сум сигурен дека веднаш ќе го отпуштат Бајнам. Само сега се јавува проблем кој ќе покрива на неговата позиција до крајот на сезонава?

C

Castiel

Гостин
Ќе недостига Лу, тоа е точно ама со ова Булси ќе добијат 2 млади играчи, плус ќе се ослободат од данок на луксуз, и 90% сум сигурен дека веднаш ќе го отпуштат Бајнам. Само сега се јавува проблем кој ќе покрива на неговата позиција до крајот на сезонава?
ништо сезонава пиши пропало...ваљда ќе почнат да танкаат...и така ништо немаше да постигнат и денг да останеше...само ќе го изгубеа без ништо на крај на сезона...вака бар пари заштедија и ќе можат да бараат ѕвезда за наредна година

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
ништо сезонава пиши пропало...ваљда ќе почнат да танкаат...и така ништо немаше да постигнат и денг да останеше...само ќе го изгубеа без ништо на крај на сезона...вака бар пари заштедија и ќе можат да бараат ѕвезда за наредна година
Колку заштедуваат од Денг дали знаеш? Пошто сметам дека со ова почнува ремонт на тимот. Денг си замина, Бузер веројатно ќе биде амнестиран или трејдуван, пошто воопшто не ги оправда очекувањата, Хајнрих е во години + му истекува договорот, за Нази Мохамед веќе и да не правам муабет, сигурен сум и дека место него во тимот ќе се најде Миротич кој го немам многу гледано искрено, ама мислам дека ќе биде одличен бек ап за Ноа и во иднина стартер во првата петорка на Булс, дај кажи збор-два за Миротич?
Батлер, Роуз, Гибсон, Ноа, веројатно ќе бидат костурот на тимот и околу овие ќе се гради екипата.

C

Castiel

Гостин
Колку заштедуваат од Денг дали знаеш? Пошто сметам дека со ова почнува ремонт на тимот. Денг си замина, Бузер веројатно ќе биде амнестиран или трејдуван, пошто воопшто не ги оправда очекувањата, Хајнрих е во години + му истекува договорот, за Нази Мохамед веќе и да не правам муабет, сигурен сум и дека место него во тимот ќе се најде Миротич кој го немам многу гледано искрено, ама мислам дека ќе биде одличен бек ап за Ноа и во иднина стартер во првата петорка на Булс, дај кажи збор-два за Миротич?
Батлер, Роуз, Гибсон, Ноа, веројатно ќе бидат костурот на тимот и околу овие ќе се гради екипата.
Па мислам дека на Денг му беше понуден 3 годишен договор за 30 милиони што му доаѓа по 10 милиони по сезона но одбил...плус што избегнаа данок...незнам колку точно данок ама негде накај 40тина милиони заштедија со овој трејд на денг....

Евролига не пратам многу ама знам дека последнава сеозна беше доста клучен за реал мадрид мислам дека и 2013 беше прогласен МВП во шпанија....по 24 минути игра 12 просек коша по натпревар и по 5 скока му е просек што не е лошо...башка 22 години има само...Одличен шут за 3 има негде .368 му е просек а слободни .874 ... за стартер рано е уште ама одличен бек ап на Гибсон и ноа ќе биде а и нема да зема нешто голема плата првите сезони...

А и чим бузер ќе се дава не продолжува пред новата сезона мислам дека конечно можеме да дочекаме 2 ѕвезди ... Вејд можеби ќе може да се земе ...конечно да се врати дома... Мело исто така е опција има салари да му се понуди...Еван турнер исто така ќе биде фри агент што може да се очекува...Дирк може да се земе за да 1 сезона да заврши работи...

А и ќе има доста опции за трејдува...мене лично желба ми е Кевин Лав...да се искорист Бузер за таков трејд ќе биде одлично...со Лав Миротич Ноа и гибсон ќе имаме најдобар фронт корт во лигата...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Каква разлика има во играта откако е потпишан Агустин. Човекот од клупа има просек од 10 поени и 6 асистенции, во него добиваме одличен бек ап плеј за наредниве години. Само некој да ми каже, на колку години договор потпиша Агустин?
Одлична победа вчера со 7 играчи во ростерот, Ноа каква кошаркарска IQ Има чудно едно, некни 9 асистенции сега 6, малку центри тоа го можат во лигата.
Се шушка за трејд на Кирк во Вориорс, само се надевам дека нема до толку да се ослабнува тимов за сезонава, бидејќи сеуште мислам дека имаме ите како добри шанси да фатиме плеј оф.

C

Castiel

Гостин
ќе прокоцкаа за малку вчера скоро 20 поени разлика.... ама јбг играат само со 7 играчи утакмици... Мохамед не го сметам пошо по 5-6 минту игра само... до сега може ќе се надевавме и на прстени само што повредите ептен ги уназадија булси.... Тибс мора малку да почне повеќе да пази на играчите...
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 19:39 ---
Според извори од Америка, Никси и Булси дискутираат за трејд кој би го донесол Мело во “градот на ветровите“!

Знае некој нешо за ова? пошо знам на крај на сезона Мело има шанса да биде слободен агент и тогаш Булс ќе имаа салари да го земе. Сеа не гледам што би трејдувале све освен Бузер и пикови од драфт би било лошо...

Иако би сакал мело да дојде...ни вали еден таков играч што знае да даде кош...со здрав Роуз и Мело во тим...башка ноа под кошови прстенот ќе биде близу....

Последно уредено од модератор:

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
ќе прокоцкаа за малку вчера скоро 20 поени разлика.... ама јбг играат само со 7 играчи утакмици... Мохамед не го сметам пошо по 5-6 минту игра само... до сега може ќе се надевавме и на прстени само што повредите ептен ги уназадија булси.... Тибс мора малку да почне повеќе да пази на играчите...
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 19:39 ---
Според извори од Америка, Никси и Булси дискутираат за трејд кој би го донесол Мело во “градот на ветровите“!

Знае некој нешо за ова? пошо знам на крај на сезона Мело има шанса да биде слободен агент и тогаш Булс ќе имаа салари да го земе. Сеа не гледам што би трејдувале све освен Бузер и пикови од драфт би било лошо...

Иако би сакал мело да дојде...ни вали еден таков играч што знае да даде кош...со здрав Роуз и Мело во тим...башка ноа под кошови прстенот ќе биде близу....
пер изгледа не си забележал, во смајлито што го постирав има хиперлинк за статија поврзана со трејд за мело :D

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom