- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 657
- Поени од реакции
- 541
Јас вчера кај тетками ја местев новата опрема, тие ЗТЕ рутери, и ми рекоа да чекам 1 сат, да го поврзам се како треба, ама да не отворам ништо, таму нешто сам ќе си се конфигурирал... после еден сат, пак немаше интернет, се јавив на 181, каде операторката ме искара дека не сум се јавил на правата линија, али небитно, и од таму ми рекоа дека сите бројчиња се префрлувале на нова си технологија, па зато уште неможело да се користи, а ако сакам да користам дури да се префрли, сум можел со рачна АДСЛ конекција или дополнителен wireless рутер. Поврзав друг рутер, си имаше интернет, со 6 Мбпс брзина. Во меѓувреме нема ниту фиксен.... Можда то е проблемот зошто некој уште има слаба брзина. Незнам дали можите да се јавите во контакт центарот на телеком, па одтаму да ви кажат колку ви поддржува линијата, ако неможи за вас, тогаш за некој комшија кој е корисник на Т-Хоме, па според то ќе видите колку можи кај вас и колку овие од ОНЕ знат да кажат.... Мене ми рекоа 16мбпс ми поддржувала... утре сум закажан за рутерот, па ќе видиме...