Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ја па се радуем и чекам гордана да ја пушти у продажба да дуваме убав сканк :D
Ќе се изначекаш. Гордана улошка не стаа бес да го праша Грујо, камоли да пушти мара у слободна продаја. Тиќи батали дроѓи, дувај балони или душеци за на плажа. Ем легално, ем хигиенски. Имаше кај мене еден дрогаш (многу јадеше дрога, чак и на леп ја мачкаше) нит школо нит занат заврши. Скапа по затвори у Немачка збок дрогашење. Све така почнуе, од шала и радозналос. После коа ќе се навучеш на то дроѓите, нема више назат.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ќе се изначекаш. Гордана улошка не стаа бес да го праша Грујо, камоли да пушти мара у слободна продаја. Тиќи батали дроѓи, дувај балони или душеци за на плажа. Ем легално, ем хигиенски. Имаше кај мене еден дрогаш (многу јадеше дрога, чак и на леп ја мачкаше) нит школо нит занат заврши. Скапа по затвори у Немачка збок дрогашење. Све така почнуе, од шала и радозналос. После коа ќе се навучеш на то дроѓите, нема више назат.

Батка ја сум екстремен со умереност. Е сеа, некад претеруем, пошо не е убао да се претеруе со ништо, па ни со умереност.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Еве колку малку простор е потребен за неколку стебла медицинска марихуана.

За да го добиеме ова. :)

Легална напомена и објаснување: Ова не е моја марихуана, сликите ги најдов на интернет. Јас немам никаков контакт со марихуана, ова е само замислен експеримент на слободен ентузијаст. Не познавам никој кој има било каков контакт со ова растение. Ова не треба да се свати сериозно, ниту како обид за присилно наведување. Јас ке го користам и понатаму моето право за слободен говор, демократски живот и потрага по среќата. ;)

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Има 4 вида на марихуана. Индика, Сатива, Рудералис и Медицинска Марихуана.
Основни видови се 3, Индика, Сатива и Рудералис, а Медицинската се добива со вкрстување и генетика.
Индиката има стоун ефекти и се користи како пеинкилер.
Сативата има енергетски ефекти, го крева моралот и се користи за лечење на дересија, анксиозност и слично.
Рудералис, тип на канабис по потекло од Русија. Нема некој особени психоактивни ефекти, но генетиката му е таква да му треба помалку светлина потребна за фотопериодот и се користи за вкрстување со индиката и сативата за добивање на автоматик стебла, на кој не им треба многу светлина за да преминат од вегетативен период во фаза на цветање..
Медицинската марихуана има низкос процент на THC, а висок процент на Cannabidiol (CBD). Канабидиолот се користи за третирање и лечење на скоро сите познати болести, но за жал ретко се употребува на нашите простори.
Скоро на сите онлајн продавници за семе од канабис има секција од каде може да си одмереме семе за Медицинска Марихуана.
Значи Медицинска Марихуана има низок процент на ТХЦ и го нема оној задоволувачки, рекреативен ефект на хај, но има голем дијапазон на позитивни медицински ефекти.

Член од
22 декември 2008
Мислења
53
Поени од реакции
250
Нека има дружење, та на тоа не му обрнувајте внимание. :)
Навика ми е од странски форуми, каде што ставаме (ставаат) слики од берби, од болести, каде што се даваат совети од прво лице... и на некој начин, ова е вид минимална правна заштита. За кај нас не верувам дека нешто има ќар, освен што интересно е да се прочита.
И да, мислам дека е утепана оваа земја, ама си ја сакам. :)
--- надополнето: 31 декември 2013 во 20:05 ---

Мој фаворит, го препорачувам. Ако го нарачаш до утре ке имаш 5 авто-фловер семиња од Нортерн Лајт и 10 гратис рандом квалитетни феминизирани семки: http://www.nirvanashop.com/en/autoflowering-marijuana/798-northern-light-feminized-autoflower-5-seeds.html се за 18 евра, најефтино до сега што имам видено.

Другар имаш нарачувано од овде? Стига во Македонија без никакви проблеми(царина , полиција итн) ?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.515
Не му кажувај, нека открие сам...ко џандар ми делува :sneaky:

Член од
22 декември 2008
Мислења
53
Поени од реакции
250
Не му кажувај, нека открие сам...ко џандар ми делува :sneaky:

Не успеав да влезам на прошлиот конкурс иначе све ќе ве апсев :vozbud:

Иначе читав до сега и на листава достапни земји ја немаше Македонија....али ретко и кај ја има нели...секогаш постои алтернатива

N

Nessa Alcarin

Гостин
Има 4 вида на марихуана. Индика, Сатива, Рудералис и Медицинска Марихуана.
Основни видови се 3, Индика, Сатива и Рудералис, а Медицинската се добива со вкрстување и генетика.
Индиката има стоун ефекти и се користи како пеинкилер.
Сативата има енергетски ефекти, го крева моралот и се користи за лечење на дересија, анксиозност и слично.
Во последно време само на индики налетувам. :(
Имам едно пакетче од пред 4 месеци, ама од што е индика, не ми се ни пали искрено. Не знам кај се наоѓа квалитетна сатива.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Другар имаш нарачувано од овде? Стига во Македонија без никакви проблеми(царина , полиција итн) ?
Јас немам нарачано, ниту планирам да нарачам. Мислам дека е безбедно 99,9%. Овие компании се дискретни 100%, не оставаат трага на банкарскиот налог дека се работи за семе и имаат опција да се плати со кеш во плико, што не остава траги на наплата.
Единствен проблем што може да настане со овие работи е што се фалиме на сите.
"Еј брат да видиш какви семки сум нарачал од Холандија." = Затвор - макар си кажал и на "најдобриот" другар.
Aко знаеш само ти и да речеме фамилијата твоја, мајка, татко, сопруга, сопруг, а не дечко или девојка, 100% е безбедно. На секој 2-3 месеци ке имаш 100-200 грама свеж принос. :)

Значи да се разбереме, јас не сум одгледувал ниту планирам да одгледувам коноп, се што знам и советувам се податоци прибирани долго време од интернет. Значи на интернетот не треба да му се верува 100%, така да и јас ова што го зборам не го зимајте здраво за готово.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 14:41 ---
Во последно време само на индики налетувам. :(
Имам едно пакетче од пред 4 месеци, ама од што е индика, не ми се ни пали искрено. Не знам кај се наоѓа квалитетна сатива.
Да бидам искрен, ретко е Сатива да се најде, поскапа е од Индиката и повеке ја носат на западниот пазар. Има периоди кога може да испадне нешто убаво. Инаку ретко. Индиката владее во МК. :P
Најдобар начин за да знаеш дека е сатива е сам да пораснеш 80/20% сатива семе. :) Али тоа е ризично ако не се придржаваш до кодексот на фармерите :pos: , така да ке уживаме во старата добра Индика.

Индиката не треба да се подценува, има поголем медицински дијапазон од сативата. Бидејки се користи против инсомнија, против болки и слично користи ја само навечер пред легнување. Избегавај да ја користиш преку ден и кога си со луѓе. Индиката ги вцрвенува очите повеке од сативата, имај го тоа во предвид.
Индиката е убава кога си сам.
Затоа вечер, одбери си музика, свеќи, притаена светлина, запали го тоа пакетче што го чуваш 4 месеци и уживај во прекрасното задоволство што ни го дава мајката природата. :)
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 14:47 ---
Иначе читав до сега и на листава достапни земји ја немаше Македонија....али ретко и кај ја има нели...секогаш постои алтернатива
Македонија не е на листата бидејки немаме UPS услуги. UPS ти е бренд на брза пошта што за 2-3 дена ке ти ги донесе дискретно семките до врата.
Сите тие Онлајн продавници, имам контактирано со голем дел од нив, доставуваат семе во МК, преку локалната Пошта и тука ризикот е поголем. Значи не ни иде поштар платен од компанијата, туку обичен поштар, кој може да се заинетресира што има во пратката.....

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Не успеав да влезам на прошлиот конкурс иначе све ќе ве апсев :vozbud:

пробај за почеток, нарачај на име на баба, дедо, кои не се на твојата адреса.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Ако ја подржуваш легализацијата на Канабисот во Македонија, закачи го ова на твојот Facebook/ Twitter профил.
Во тек е суптилна кампања за легализација на канабисот во МКД. Да не дозволиме да бидеме последни кој ке го смениме законот од "Нелегално" во "ЛЕГАЛНО ЗА МЕДИЦИНСКИ ПОТРЕБИ"

Последно уредено:

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Да не биде суптилно у апсаана
Можат да уапсат човек, а не идеја!
Не биди себичен. ;) Мисли глобално, делувај локално.

Во тек е легализација на марихуаната во цел свет. Не е веќе табу тема.

Бразил разгледува легализирање на производството на марихуана во домашни услови

Предлог-законот предвидува легализирање на производството на марихуана во домашни услови, регистрација на клубови на љубителите на марихуаната и лиценцирање на објекти каде што ќе се одгледува и продава растението. Започнувањето на дебатата дојде откако петицијата на интернет страницата на Сенатот ја потпишаа повеќе од 20 илјади интернет корисници, за само една седмица.
Доколку бразилските власти го легализираат производството на марихуаната, оваа земја ќе стане втората во светото по Уругвај, којашто го легализираше одгледувањето, производството и поседувањето на ова растение, откако во декември 2013 година, уругвајскиот претседател Жозе Мухика го потпиша законот. Според него, Уругвајците може да одгледуваат коноп во ограничени количества самостојно или во клубови на љубителите на канабис, а исто така да ја купуваат во аптеки со покажување специјална картичка, но до 40 грама месечно./крај/мф/сн

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Во посрана и луда држава ко нашава, не е чудно и идеи да почнат да апсат.:D
Државата е народот :P .

Туку зашто ЛЕГАЛИЗАЦИЈА а не ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЈА !!!
Од тоа што имам прочитано ова 2во е многу подобра опција за граѓаните.

Kajgana Shop

На врв Bottom