Проект Центар 201Х?!

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување
И нас треба да ни менуваат фасада за некој месец, исто подрачје Центар. Ќе видиме што ќе биде.:icon_mrgr:
Дефинитивно сум да има бои, меѓутоа ова е малку too much за мене.

Обновената зграда „папагал“ е прав кичерај, све ми боје лепо стоје, без тронка вкус и естетика.

Само не можам да сватам како истите тие на кои им смета неокласицизмот им се „допаѓа“ ваков кичерај и заоставштина од советската брутална архитектура.

Мислам дека шаренилово ќе остане локално само на Папагал зградата. Се надевам нема да се рашири како стиропорниот барок.

Обновената зграда „папагал“ е прав кичерај, све ми боје лепо стоје, без тронка вкус и естетика.

Само не можам да сватам како истите тие на кои им смета неокласицизмот им се „допаѓа“ ваков кичерај и заоставштина од советската брутална архитектура.

Ево ти го неокласицизмот.

objekti03.jpg

Искрено лично мене не ми изгледа баш добро како е изведена фасадава ама каков човек можел да смисли и да ги натера неписмениве роми да дадат ваква изјава..
ВИДЕО: Ново дно – непознато здружение на Роми се користи во војната против Жерновски и зградата „Папагал“

Љубител на неокласицизам ми личи дека е.......ова е дното на расизмот, ќе има големи реакции на ова....

Не е крај на светот бе луѓе, со 10.000 евра може да се обои целата зграда повторно во СИВА боја , чим толку ја сакате.

Не ги гледате новите згради што се градат колку се гадни , само гледаат профит да извадат инвеститорите ... изградени во 2013та а се попрости и од тие од 1963та.

Сега е на ред Андрејчо да каже дека идејата не била да се претстави ромската култура, и да го распнат дека е нацист, како дедо му. :D

Искрено лично мене не ми изгледа баш добро како е изведена фасадава ама каков човек можел да смисли и да ги натера неписмениве роми да дадат ваква изјава..
ВИДЕО: Ново дно – непознато здружение на Роми се користи во војната против Жерновски и зградата „Папагал“

Себепонижување. Исто како да искочиле да протестираат за сендвич. Страшно е колку се очајни и прости луѓево.

И нас треба да ни менуваат фасада за некој месец, исто подрачје Центар. Ќе видиме што ќе биде.:icon_mrgr:
Дефинитивно сум да има бои, меѓутоа ова е малку too much за мене.
Битно да не е барок :)

Битно да не е барок :)

Овој па овој па :tapp: Кој спамер си ти човеку божји,убедливо најнепродуктивна фигура на форумов......тежок трол упм.

Битно да не е барок,зошто ние сНе сељаци и политички определени и сега ќе плукаме,да беше модернистички исто ќе се плукаше или господ да чува како папагал зградана на протести ќе се излегуваше. Ама важно контра да е,тоест да си остане вака старо одвратно и во распад.

Проблемот со барок е што е прескап,и одзема многу време додека да се среди фасадата. Тоа требале на почеток да мислат,дека не иде Пелистер зградата да се направи преубава,а на 100 метра понатака позади автобуската кај југо дрво населени роми во колиби да има. Е тоа е проблемот со барок,што не му е место во оваа вукојебина.

Не е важно дали сфаќаш,важно истрола,искења ејј во мода сум,само да не е барок,тој со очи барок нема видено ама важно знае дека нејќе барок.

:facepalm:
Алал да им е на власта, со една папагал фасада мислат дека целата кражба со Ск2014 можат да ја замаглуваат, е ова е навредување на интелигенцијата....и пазете де албански стил, де ромски, баш таму каде ќе печи...

Не дека изгледа толку лошо папагалов, ама многу несериозно ќе не сфати Европа па после нема да сака да не прими кај неа. Сепак Барокот делува посериозно, а Владава ни е сериозна во намерата да не прави Еропејци :D

Овој па овој па :tapp: Кој спамер си ти човеку божји,убедливо најнепродуктивна фигура на форумов......тежок трол упм.

Битно да не е барок,зошто ние сНе сељаци и политички определени и сега ќе плукаме,да беше модернистички исто ќе се плукаше или господ да чува како папагал зградана на протести ќе се излегуваше. Ама важно контра да е,тоест да си остане вака старо одвратно и во распад.

Проблемот со барок е што е прескап,и одзема многу време додека да се среди фасадата. Тоа требале на почеток да мислат,дека не иде Пелистер зградата да се направи преубава,а на 100 метра понатака позади автобуската кај југо дрво населени роми во колиби да има. Е тоа е проблемот со барок,што не му е место во оваа вукојебина.

Не е важно дали сфаќаш,важно истрола,искења ејј во мода сум,само да не е барок,тој со очи барок нема видено ама важно знае дека нејќе барок.
Без нервози, опушти се.
Јас не сум политички определен, ама еве гледам ти си, го браниш проектот Скопје 2014 и не сфаќам зошто мешаш политика во целава работа ;)
Јас уште напочеток напоменав дека мое мислење е дека фасадите треба да бидат во стилот стара македонска куќа. Барокот не е карактеристичен за ова подрачје, затоа и го неќам.
Што станува збор за зградава, таа ти е све ти боје лепо стоје...... шаренила...., но верувај подобро нешто шарено одколку барок.
:)

И Виена била под советска власт?
hundertwasser_house1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom