wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.643
- Поени од реакции
- 34.057
И која би била вистинската бенефиција од тоа? Lingering. Без реална корист, најдобар начин да се испочитуваат еден со друг е ако секој си комуницира со луѓе кои СЕ дел од нивните животи, а не чисто од причина дека некогаш, некаде, постоело нешто. Тоа и е проблемот во долгите врски, нема идеален начин за ставање крај колку и да глумиме. Штагод, неможеш да ставиш блок и да испцуеш и све тоа.Како бришење на контактот? Не ми е јасно, сум делела со него (со зборови) толку многу време се` и сешто, и ме блокира од пријатели на фејсбук. Па добро, број може ќе смени и адреса ... зар не сака да добие било каква рандом порака можеби по неколку месеци или години од мене? (не е ова љубовен проблем, иако има прашалник )
пс. ...за било што да си пишеме било кога..
Јас се водам по ова:
Isn’t it possible to be “who our partner wants” without effort, restriction or rules to follow just becausewho they want just happens to be who we are?
Guess what? In the type of relationship I seek there is no failure even if the relationship ends. Why? Because the relationship was not created to fulfill any promise other than the liberated expression of love. If it ends, we are both still fulfilling that promise. There is no failure.
Ако врската прекинала затоа што не сме биле the one еден за друг, тоа не значи дека сеа треба да се мразиме, блокираме и да се сликаме со други, напротив, мислам дека можеме одвреме - навреме да искомуницираме како луѓе кои некогаш делеле (бар со зборови) се` ...
Му викам речи и` на девојка ти да ме избрише од пријатели за да не ги гледам срц-кис-гушчињата што и` ги праќаш на профил, и он решил да ме блокне за да го реши тој проблем.
Знам што зборуваш, ама не е избор, принудена си така од ситуацијата. На исто сме и исто практикувам од тоа што го пишуваш, само зборам во теорија што треба да биде. Јас се би дал да можам да ставам блок ко пред години и кур да ме боли, еven да испцујам, но не е така лесно. Возрасни сме, еве као, треба да изгледаме дека возрасно се справуваме со се тоа. Културно и цивилизирано, демек е сасвим нормално да прашаш како му/и поминал денот.
Губење контакт е најдобро нешто што може да се деси. За неколку месеци се забораваат години.