Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Како бришење на контактот? Не ми е јасно, сум делела со него (со зборови) толку многу време се` и сешто, и ме блокира од пријатели на фејсбук. Па добро, број може ќе смени и адреса ... зар не сака да добие било каква рандом порака можеби по неколку месеци или години од мене? (не е ова љубовен проблем, иако има прашалник :) )

пс. ...за било што да си пишеме било кога..

Јас се водам по ова:

Isn’t it possible to be “who our partner wants” without effort, restriction or rules to follow just becausewho they want just happens to be who we are?

Guess what? In the type of relationship I seek there is no failure even if the relationship ends. Why? Because the relationship was not created to fulfill any promise other than the liberated expression of love. If it ends, we are both still fulfilling that promise. There is no failure.

Ако врската прекинала затоа што не сме биле the one еден за друг, тоа не значи дека сеа треба да се мразиме, блокираме и да се сликаме со други, напротив, мислам дека можеме одвреме - навреме да искомуницираме како луѓе кои некогаш делеле (бар со зборови) се` ...

Му викам речи и` на девојка ти да ме избрише од пријатели за да не ги гледам срц-кис-гушчињата што и` ги праќаш на профил, и он решил да ме блокне за да го реши тој проблем.
И која би била вистинската бенефиција од тоа? Lingering. Без реална корист, најдобар начин да се испочитуваат еден со друг е ако секој си комуницира со луѓе кои СЕ дел од нивните животи, а не чисто од причина дека некогаш, некаде, постоело нешто. Тоа и е проблемот во долгите врски, нема идеален начин за ставање крај колку и да глумиме. Штагод, неможеш да ставиш блок и да испцуеш и све тоа.

Знам што зборуваш, ама не е избор, принудена си така од ситуацијата. На исто сме и исто практикувам од тоа што го пишуваш, само зборам во теорија што треба да биде. Јас се би дал да можам да ставам блок ко пред години и кур да ме боли, еven да испцујам, но не е така лесно. Возрасни сме, еве као, треба да изгледаме дека возрасно се справуваме со се тоа. Културно и цивилизирано, демек е сасвим нормално да прашаш како му/и поминал денот.

Губење контакт е најдобро нешто што може да се деси. За неколку месеци се забораваат години. :)

D

devojcence

Гостин
lia23 prviot on te otkacil vtoriot ti si go otkacila, tretiot moze ke ti bide toa toa. ako ne ke ides na cetvrtti, petti... dodeka ne si go najdes covekot sto ke ti bide toa toa, pa sega da sme zivi i zdravi najbitno e toa neli taka.a i so sila ubavi ne biva a i ne e lizavce da se izlize.

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
lugje bive zamolil za help :( znaci iam 18 god 4 godina sredno i iam socialni problemi ( za iskacanje drustvo zenska ) znacii nemav bash nesho sijajno osnovno mzoe da se kaze beshe pekol za mene i moze da se kaze deka jas ''pocnav'' da ziveam od 2 godina sredno ali sepak ti a e prisutno toa sho neam mn samodoverva i samo cenenje i isto taka me zaebavaaat nekoi od klas sho pridonesuva a ova i sea nemozam da se vklopam u niedno drustvo t.e neam prilika i koa sum u skolo se osekam izostaveno kao da ne pripagam posebno koa cel klas se sednati nekade i jas koa ke odjam se osekam kako visok.mn me boli odvnatre.cat pat ke iskocam ke bide super ali 90% e katastrofa.poradi toa neam bash mnogu drugari zaiskacanje ova ona.iam mn malce.i pokraj ova iam problem za zenska sekogas koa ke zapoznaam nekoja kako id a se postavam taa me stava vo friendzone i veke mnogu me nervira toa.ve molam pomosh :( i se izvinuvam sho e ova dolgo :)

Член од
1 април 2012
Мислења
43
Поени од реакции
43
Имам две прашања на темава. Прво:Дали на машките би им било чудно ако девојката е една година постара од нив? Дали е тоа некаков проблем, дали поинаку би гледале на девојката? Како би се осеќале? Како деца пред неа? Малце глупо прашање можеби ама ете.
Друго прашање: Пред една недела на дечко ми му изнакажав многу работи кои не ги мислев, го навредив и му го повредив егото. Вчера собрав храброст и му се извинив преку порака. Му реков извини за последниот пат, многу бев лоша со тебе а ти не го заслужи тоа. Ти си секогаш толку сладок. И ете постојано е онлајн и уште не вратил. Што да направам ве молам за помош не сакам да го изгубам. Дали да му пратам уште една порака да дообјаснам дека на нервоза кажав се или не треба, да го оставам да напише. Мислам ова извинување не е доволно, после се кажано тој сигурно мисли дека не сум искрена. Што да му напишам ве молам помогнете ми. Однапред фала.
Што повеќе пишуваш што повеќе го напињаш и скреваш човекот и со секоја порака ти се намалуваат шансите се повеќе и повеќе. Знам полесно е кога ќе знаеш на што си, кога ќе се расчисти ситуацијата без разлика што и да биде. Неизвесноста убива. Ама научи да заќутиш еднаш побогу, заќути и сега не пишувај. Само заќути.!!! Си се извинила и тоа е тоа, сега останува да почекаш некое време убаво ти кажале и пробај уште еднаш е тек тогаш ќе ти стане јасно се. Крај краева пробај сретни го во живо ако толку те интересираат одговорите, ќе нема кај да бега. Ама јас ти гарантирам ако му значиш ќе ти напише. Ама ти имаш проблем со трпението. Трпението е спас. Бог ги сака трпеливите. На нервоза сакаш пак да носиш одлуки, а знаеш дека на нервоза си го извреѓала, ете нервозата не носи ништо добро. Ќе ја доупропастиш работата зашто вриеш од нервоза. Смири се, излади ја малку главата, по неколку дена поинаку ќе размисливаш. И заќути те молам, овој момент сега веднаш ЗАЌУТИ.

Член од
1 април 2012
Мислења
43
Поени од реакции
43
lugje bive zamolil za help :( znaci iam 18 god 4 godina sredno i iam socialni problemi ( za iskacanje drustvo zenska ) znacii nemav bash nesho sijajno osnovno mzoe da se kaze beshe pekol za mene i moze da se kaze deka jas ''pocnav'' da ziveam od 2 godina sredno ali sepak ti a e prisutno toa sho neam mn samodoverva i samo cenenje i isto taka me zaebavaaat nekoi od klas sho pridonesuva a ova i sea nemozam da se vklopam u niedno drustvo t.e neam prilika i koa sum u skolo se osekam izostaveno kao da ne pripagam posebno koa cel klas se sednati nekade i jas koa ke odjam se osekam kako visok.mn me boli odvnatre.cat pat ke iskocam ke bide super ali 90% e katastrofa.poradi toa neam bash mnogu drugari zaiskacanje ova ona.iam mn malce.i pokraj ova iam problem za zenska sekogas koa ke zapoznaam nekoja kako id a se postavam taa me stava vo friendzone i veke mnogu me nervira toa.ve molam pomosh :( i se izvinuvam sho e ova dolgo :)
Ама не секирај се, ко ќе продолжиш на факултет ќе имаш можност да запознаеш други другари и другарки. Тогаш ќе имаш шанса за нов почеток и тогаш внимавај како ќе се поставиш и во какво светло ќе се прикажеш. Не дозволувај да те газат и заебаваат. Фати си ново друштво и не биди песимист.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Како бришење на контактот? Не ми е јасно, сум делела со него (со зборови) толку многу време се` и сешто, и ме блокира од пријатели на фејсбук. Па добро, број може ќе смени и адреса ... зар не сака да добие било каква рандом порака можеби по неколку месеци или години од мене? (не е ова љубовен проблем, иако има прашалник :) )

пс. ...за било што да си пишеме било кога..
Ако врската прекинала затоа што не сме биле the one еден за друг, тоа не значи дека сеа треба да се мразиме, блокираме и да се сликаме со други, напротив, мислам дека можеме одвреме - навреме да искомуницираме како луѓе кои некогаш делеле (бар со зборови) се` ...

Му викам речи и` на девојка ти да ме избрише од пријатели за да не ги гледам срц-кис-гушчињата што и` ги праќаш на профил, и он решил да ме блокне за да го реши тој проблем.
Моментот на бришење настанува кога некој претерал во однесувањето спрема другиот. Тоа тлеело, тлеело со месеци и конечно пука. И така поминало, треба да се помириш со тоа а за да после 10,20,30 години се смееш на себе си, кога веќе ќе имаш оформено семејство со некој друг, и сево ова ќе биде искуство за цел живот. Иако врската е долга, а фејсбукот е обично трошење на време во споредба со "практичната" врска, мислам дека треба да си продолжиш понатаму, да се посветиш на кариера а со таа позитивна енергија ќе запознаеш друг човек со кој би можела да имаш врска.
Едноставно, не вреди замарање и жалење по интернет, со тоа само си се понижуваш самата додека другиот веќе си продолжил понатаму.
Секој по својот пат нека си тргне, нека му е него со среќа а ти продолжи си со животот...едноставно, that's life as we know it...како што викаат србите- Живот је такав чупав и длакав.

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Не можев да издржам прееска и му напишав зошто не ми пишуваш лут ли си, напиши што мислиш бар да знам. Ништо не одговори и во ред ќе го соберам сето трпение на светот и ќе чекам една недела, тогаш ќе му напишам а дотогаш ништо не пишувам веќе.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
^^
другар ептен мек став имаш,се ставаш(гледаш) себеси во потчинета улога,па и така другите те третират.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Неколку дена во неизвесност ќе завршам во болница, не можам толку да издржам. Вечерва ќе расчистиме што и да е!!! Па срамота е ова. Му се извинив како човек а тој не знае еден единствен збор да напише. Зарем до толку ли е? Зошто да го оставам да искулира, нека се соочи со ситуацијава. Но се гледа дека тој не сака. Сега му давам шанса до 21:00 да напише. Ако не напише му праќам уште една порака "Напиши нешто, сакам да знам што се случува." Ако не одговори на ова а знам дека нема ќе му напишам "Навистина многу ми е жал се што кажав беше на нервоза и многу ми е лошо поради тоа." Ако и на ова не врати "Твојата тишина кажува се." И го блокирам и бришам од сите можни апликации кои ги имам. Лелелле какво 21:00 сега дур пишувам влегол онлајн ух леле ама ај да се преправаме дека е зафатен и ќе чекам до 21:00.
Не можев да издржам прееска и му напишав зошто не ми пишуваш лут ли си, напиши што мислиш бар да знам. Ништо не одговори и во ред ќе го соберам сето трпение на светот и ќе чекам една недела, тогаш ќе му напишам а дотогаш ништо не пишувам веќе.
Го поддржувам @ЗелениотКостур во ова. Сама го тераш од себе поради твојата нетрпеливост и желба за контрола. Никој не сака да мора да ти одговара кога *ти* сакаш, туку кога *нему* му одговара. А ако функционира меѓу вас двајца, кога ќе му одговара нему, ќе ти одговара и тебе. И обратно.

Ако ти бараш да ти одговори кога *ти* сакаш, ти всушност не го сакаш *него*, туку ја сакаш неговата реакција. И тоа веројатно не која било, туку онаа што тебе ти одговара.

Се надевам дека ти е јасно дека со твојата желба да ги контролираш неговите реакции всушност си го задушила. И нему му треба простор да дише, да биде свој човек. Штом ништо не ти кажува, тогаш можеби има шанса да се смирите, но тоа нема да се случи *ти* кога ќе сакаш туку *тој* кога ќе одлучи, *ако* така одлучи. Ти веќе не се прашуваш во врска со таа врска - си ја довела до овој степен во моментот кога тој одлучил дека му е подоро да не зборува со тебе отколку да зборува. Сега останува да се премисли, *ако* така сака и тогаш да те побара, *ако* така сака. А на тебе е да го дочекаш со раширени раце и новостекнатата способност да знаеш кога да молчиш.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082

Може вака ќе се научиш да ќутиш.
Кога се караш за нешто, карај се за тоа што се караш, не навредувај, не го прави подолу од магаре. Освен ако не заслужил секако.
На нервоза многу работи се кажуваат, башка што и ние женските многупати ја претеруваме, но не навредувај, зашто ти ќе заборавиш за што си викала, тој нема да заборави што си кажала.
И башка ова не ти било првпат. Па никој не е должен да те трпи тебе и твоите испади, а да не зборам пак за поракиве, ќе му пишам, нема да му пишам.
Си се извинила, повеќе не можеш да направиш од тоа, си требала навреме да мислиш. Сега можеш да чекаш на негова реакција. Ако изостави типот реакција, рачунај не ни нора да го бараш више.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Неколку работи.
1. За друштво во школо: тоа не постои. На часот се следи професорот/професорката и лекцијата. Ако има испрашување, постои само професорот/професорката и лекцијата. Ако има вежби, постои само професорот/професорката и лекцијата. Ова е правило што ќе те следи и на факултет.
2. За на големи одмори: те зафркаваат? Оди сам. Шетај се сам по ходници, па нека те зафркаваат. Не можеш да бидеш како нив, не си тој тип. Немој ни да се трудиш. Твојата самотија носи си ја на челото и гордеј се со неа. На тој начин нема да те болат нивните зборови. Повторно, ова многу повеќе ќе дојде до израз на факултет.
3. За излегувањата: немаш друштво за излегување? Излегувај сам. Оди на кино, на театар, на настани... секогаш сам. Можеби ќе сретнеш некои што ги знаеш, па ќе свртите два-три реда муабет и тоа е доволно - луѓето ќе сфатат дека бараш друштво и ќе се обидат да ти се приближат, ако видат дека имаш нешто интересно во себе (а обично оние што не се многу друштвени имаат побогат внатрешен живот, бидејќи не го растураат на другите луѓе).
Бонус ќе биде ако сретнеш некоја од девојките што те френдзонирале: ако случајно те праша „Што вака сам?“ може да одговориш „Па, ако те поканам да излеземе, ќе дојдеш со мене?“ и ако одговори „Да“ ѝ го бараш бројот на лице место, а ако одговори „Не“ велиш „Ете затоа излегувам сам“ и си одиш со високо крената глава. Јасно, не мора ништо да те праша, но самото тоа што ќе те видат како сам излегуваш ќе им даде до знаење дека си таму некаде надвор и си потенцијална прилика за некоја од нив. Па можеби ќе се приближи некоја.
4. За активности: оди на курсеви, створи си хобија што ќе ги одржуваш... едноставно изградувај се самиот себеси. Дојди до тоа ниво луѓето да сакаат да бидат со тебе и *тие* да те бараат тебе - не обратно. А тоа ќе го постигнеш кога ќе имаш доволно знаење и искуство во себе; не мора во меѓучовечки односи, туку може да е во нешто сосема десетто, на пример одење на излети на Водно (ова го истресов од ракав).

Во основа, знај дека не одредуваат другите луѓе како ќе се чувствуваш ти, туку ти самиот. Ако олучиш дека ќе бидеш несреќен, ќе бидеш несреќен. Ако одлучиш дека ќе бидеш среќен, ќе бидеш среќен. Ова од искуство.

Со лесно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
141
Поени од реакции
71
Неколку работи.
1. За друштво во школо: тоа не постои. На часот се следи професорот/професорката и лекцијата. Ако има испрашување, постои само професорот/професорката и лекцијата. Ако има вежби, постои само професорот/професорката и лекцијата. Ова е правило што ќе те следи и на факултет.
2. За на големи одмори: те зафркаваат? Оди сам. Шетај се сам по ходници, па нека те зафркаваат. Не можеш да бидеш како нив, не си тој тип. Немој ни да се трудиш. Твојата самотија носи си ја на челото и гордеј се со неа. На тој начин нема да те болат нивните зборови. Повторно, ова многу повеќе ќе дојде до израз на факултет.
3. За излегувањата: немаш друштво за излегување? Излегувај сам. Оди на кино, на театар, на настани... секогаш сам. Можеби ќе сретнеш некои што ги знаеш, па ќе свртите два-три реда муабет и тоа е доволно - луѓето ќе сфатат дека бараш друштво и ќе се обидат да ти се приближат, ако видат дека имаш нешто интересно во себе (а обично оние што не се многу друштвени имаат побогат внатрешен живот, бидејќи не го растураат на другите луѓе).
Бонус ќе биде ако сретнеш некоја од девојките што те френдзонирале: ако случајно те праша „Што вака сам?“ може да одговориш „Па, ако те поканам да излеземе, ќе дојдеш со мене?“ и ако одговори „Да“ ѝ го бараш бројот на лице место, а ако одговори „Не“ велиш „Ете затоа излегувам сам“ и си одиш со високо крената глава. Јасно, не мора ништо да те праша, но самото тоа што ќе те видат како сам излегуваш ќе им даде до знаење дека си таму некаде надвор и си потенцијална прилика за некоја од нив. Па можеби ќе се приближи некоја.
4. За активности: оди на курсеви, створи си хобија што ќе ги одржуваш... едноставно изградувај се самиот себеси. Дојди до тоа ниво луѓето да сакаат да бидат со тебе и *тие* да те бараат тебе - не обратно. А тоа ќе го постигнеш кога ќе имаш доволно знаење и искуство во себе; не мора во меѓучовечки односи, туку може да е во нешто сосема десетто, на пример одење на излети на Водно (ова го истресов од ракав).

Во основа, знај дека не одредуваат другите луѓе како ќе се чувствуваш ти, туку ти самиот. Ако олучиш дека ќе бидеш несреќен, ќе бидеш несреќен. Ако одлучиш дека ќе бидеш среќен, ќе бидеш среќен. Ова од искуство.

Со лесно.
топ совет.. го запознав човеков малце повеќе него од тука на форумов, но не е до толку.Oкеу е.. ќе поминe.. иначе истото јас го имав порано ама се средив :) ќе се среди и он како што и јас :))

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Неколку работи.

Со лесно.
mnogu blagodaram za sovetot ke go sledam ova i se nadevam na podobri denovi :D

S

StormRage

Гостин
Dood, нормално е... been in the same shit...
послушај го Крусер горе, а тие што те зезале ќе дојдат на твојот да знаеш, ќе поминат година две кога ТИ ќе ги зезаш нив, ќе помине сето тоа... И јас бев тој истиот, ме зезаа сите до втора година додека не им покажав заби... после ми се плашеа... Сега после 4 години од тогаш имам ОГРОМНО друштво, луѓе на кои им верувам и не им верувам и едноставно сите за секаде ме викаат. Tие што ме зезале, ме почитуваат а сега се заврти сето тоа и ја ги зезам... Само опушти се, терај сам малку, додека не ги најдеш вистинските луѓе за да се дружиш, излегуваш, пиеш, шотизнам. Успева, за неколку години нема да се препознаеш... good luck :)

Kajgana Shop

На врв Bottom