Во губре оди. Таму си бугар со бугарска националност . Како тоа не го свакате
Таму ти е буквално во Канта .... со место на рагање Велес ... кратко јасно
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 16:30 ---
Од заден лев...
Oti ne svakas ne znam jas , lepo ti opisav , ne zna4i deka site sto imaat bg. pasosi go zele po naturalizacija, bitnoe deka ti imas drzavjanstvo, zatoa sto si pisan vo bugarija i4 ku# ne gi boli niv, te gledaat kako zitel na EU , pa kako sakas mozis da si se pisis , Pero Antic, e vo USA toj e makedonec, ako ima sega na primer 2 drzavjanstva , eve da re4me gr4ko i makedonsko , dokolku sega saka USA , tamu ke go smetaat kako za grk ili?
Rabotite se ednostavni.
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 18:11 ---
Националност и државјанство според денешни прифатени дефиниции ти е едно и исто. Веројатно мислиш на народност/етничка припадност. Немам видено досега пасош во кој да ти пишува етничка припадност. Ако грешам поправете ме.
Ne gresis, to4no e , vo nikoj ne pisuva nacionalnost, samo pisuva drzavjanstvo.
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 18:22 ---
Во право си,според нашите норми постои националност,државјанство и етничка припадност.Така да овде во Македонија имаме разноразни етнички групи,бидејќи тоа со закон им е дозволено.Но што станува со нашите соседи како Бугарија и Грција и Албанија кои не признаваат други етнички групи,а додека националната припадност е онаа на конкретната држава.
Тешки одговори на ова се даваат ... првин прашањата не се на место , средени.
националност = етничка припадност , ова е паралелно поврзано...
бидејќи тоа со закон им е дозволено - не може да се донеси закон со кој не може да биде дозволено тоа , како ќе го донесеш законот , граѓанин има македонско државјанство , прави деца кој се македонски државјани , а ти се декларираат поинаку, роми , шипови, а ништо не им можиш, како ќе ги избркаш од тука??
Но што станува со нашите соседи како Бугарија и Грција и Албанија кои не признаваат други етнички групи,а додека националната припадност е онаа на конкретната држава - секој од корист , тие ја признаваат македонија како земја во која живеат албанци, грци , бугари , ама соседите не не признаваат како македонци , т.е има земји кои не признаваат под уставно име и националност. Освен бугарија , не знам друг кој уште не не признава, таа не дупи најмногу.