Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Значи 12 дена се за ренџери 24 за во волци.Јас директно ќе одам за во волци е сега од прва ако не успеам има и повеќе шанси ;)

идеален кандидат си за во волците ти.И немора да ги понижуваш другите единици ;).

идеален кандидат си за во волците ти.И немора да ги понижуваш другите единици ;).

Друже,види,дај боже,еден ден да ни постираш слика од тебе со црвена беретка на глава,но немој да си толку убеден дека ќе пројдеш.

да ги трчаме или да ги одиме ? :D
Не сум бил маратонец никад у живот.
А дека не е мајтап !
Замисли Шлем со Маскирна навлака, Борбен ранец со 1,5 л / вода + сдо, Рап со 120 маневарци + 30 во рамка, заштитна маска, ашов и нож за АП:

Доволно за уживањето да е комплетно.

Не сум бил маратонец никад у живот.
А дека не е мајтап !
Замисли Шлем со Маскирна навлака, Борбен ранец со 1,5 л / вода + сдо, Рап со 120 маневарци + 30 во рамка, заштитна маска, ашов и нож за АП:

Доволно за уживањето да е комплетно.

А каде си ги прошол ти тие 66 километри,во војска? и не е мајтап,стварно незнаев :)

Probajte momci .
Toplo vi sovetuvam marsh od 66km e iskustvo koe se pameti cel zhivot.

А како се пријавува за во специјалните единици, т.е има конкурси, или има определено кога како примаат?

А како се пријавува за во специјалните единици, т.е има конкурси, или има определено кога како примаат?

За АРМ,пред СЕ,треба да имаш отслужено воен рок,и да се вработиш како професионален војник,па потоа да конкурираш за специјална единица(волци или ренџери) а за МВР,до сега влагаа со она конкурсите што беа,а дали можеш да влезеш и кога нема таков званичен конкурс за 300,400 кандидати,стварно незнам.Но и да влезеш,треба да пројдеш обука од 1 година за полицаец,па да работиш 2 години како полицаец,па потоа добиваш право да конкурираш за специјална единица.

Друже,види,дај боже,еден ден да ни постираш слика од тебе со црвена беретка на глава,но немој да си толку убеден дека ќе пројдеш.
Не сум фалбаџија и нема ни да сум.само напред и ќе видиме никогаш не сум убеден,пошо самиот се пронаоѓаш каков си на селекцијата дали си МАЖ и или машко кое изиграва маж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom