Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Првиот од лево има мп5а3 со кундак на извлачење и тигрите исто така и во двете верзии ја имаат.Имаше слики и од припадници на пеп со мп5а2 ама тргнати се од нет
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 18:55 ---

Втората слика се гледа дека е повеќе години постара како доказ на еден од типците на рамото го има стариот амблем на ренџерите кои го користеа од 2004 до 2007-08.Првата слика е понова од нивна вежба јас и зоки стававме една слика од нив како пукаат со м70 аб2 на истата вежба.

Мислам дека за МВР,остана уште ПЕП да се опреми со стандард добра-современа пушка...а АРМ,шкорпиони и леопарди,и соколи...кај АРМ е потешко,бидејќи станува сигурно збор за поголем број на пушки,со тоа и поскапо...но јас сум оптимист :D
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 20:16 ---
веројатно вака нешто ќе биде нашата интерветна,или не ?

Мислам дека за МВР,остана уште ПЕП да се опреми со стандард добра-современа пушка...а АРМ,шкорпиони и леопарди,и соколи...кај АРМ е потешко,бидејќи станува сигурно збор за поголем број на пушки,со тоа и поскапо...но јас сум оптимист :D
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 20:16 ---
веројатно вака нешто ќе биде нашата интерветна,или не ?
Друже на пеп не им требаат повеќе пушки доволно им се и тие што ги имаат да се специјална единица ајде важи може некои добри пушки ама тие се само подршка.

Друже на пеп не им требаат повеќе пушки доволно им се и тие што ги имаат да се специјална единица ајде важи може некои добри пушки ама тие се само подршка.

Добро ако ти така викаш...сепак убаво би било :) а што е со новата единица,интерветната? слабо се збори за неа...

Полкот за специјални операции на АРМ денеска на тактички вежби во Маврово

http://kajgana.com/polkot-za-specijalni-operacii-na-arm-deneska-na-taktichki-vezhbi-vo-mavrovo
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 14:19 ---
Жените во АРМ ќе го сменат стереотипот за армијата

http://netpress.com.mk/zhenite-vo-arm-kje-go-smenat-stereotipot-za-armijata/
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 14:24 ---
http://www.time.mk/c/988c1411f6/pol...na-arm-deneska-na-ogledna-takticka-vezba.html

Волците само се на маврово други нема.заминаа 2 тима од првата чета на обука уште во претходниот понеделник информција за вас од прва рака ;)
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 14:36 ---
Добро ако ти така викаш...сепак убаво би било :) а што е со новата единица,интерветната? слабо се збори за неа...
Секогаш е убаво кога се купи нешто ново :)
Епа не се знае пошо немаат досега некаква акција на правено или вежба затоа не се знае ќе се дознае убаво има време

OIB0u9Y.jpg
P0aqvrL.jpg
Волците само се на маврово други нема.заминаа 2 тима од првата чета на обука уште во претходниот понеделник информција за вас од прва рака ;)
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 14:36 ---

Секогаш е убаво кога се купи нешто ново :)
Епа не се знае пошо немаат досега некаква акција на правено или вежба затоа не се знае ќе се дознае убаво има време

A3y7OiE.jpg

Ru6s5xt.jpg
UMLvgx2.jpg

59aH0IA.jpg

1Km7Ls7.jpg

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=30039

Момче бе заеби ги ти новинарите и медиумите.Значи волците само беа на вежбата ренџерите ништо само беа гледачи и таму пред иглото шо висеа,волците од првата чета 2 тима само вежбаа.Се насмеав малку повеќе шо викаат на медиумите полкот за специјални намени ете колку тие знаат за ова.

Момче бе заеби ги ти новинарите и медиумите.Значи волците само беа на вежбата ренџерите ништо само беа гледачи и таму пред иглото шо висеа,волците од првата чета 2 тима само вежбаа.Се насмеав малку повеќе шо викаат на медиумите полкот за специјални намени ете колку тие знаат за ова.

Па не медиуми,туку сликите така кажуваат...

на крај краева,не е ни битно кој гледал а кој вежбал.

Па не медиуми,туку сликите така кажуваат...

на крај краева,не е ни битно кој гледал а кој вежбал.
Е се изнакажа браво како бе нема врска кој се обучувал а кој не лелелел.Маани ги сликите а сликите шо кажуваат дека ренџерите висат целото време како стубови пред иглото.Само ВОЛЦИ

Е се изнакажа браво како бе нема врска кој се обучувал а кој не лелелел.Маани ги сликите а сликите шо кажуваат дека ренџерите висат целото време како стубови пред иглото.Само ВОЛЦИ

Хаха,дечко ти...ајде добро,можда ќе конкурираш за влез во псо,па ќе видам дали вака ќе збориш ако не ги издржиш 24 дена...

Хаха,дечко ти...ајде добро,можда ќе конкурираш за влез во псо,па ќе видам дали вака ќе збориш ако не ги издржиш 24 дена...
Значи 12 дена се за ренџери 24 за во волци.Јас директно ќе одам за во волци е сега од прва ако не успеам има и повеќе шанси ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom