Многу просто, судене може да има и за невистини во документите ти.
А тоа за визите - тоа е тоа. Не си го измислам jaс.
невистини во документите ти
- za nevistini vi , treba da ne davate pasosi, treba da ispita vi deka jas vo Makedonija si se deklarira vi MAKEDONEC , i vrz toa da kaze vi deka vi nemate pravo na pasos , zasto vi ne ste bulgari, kratki i jasno , pa posle da mu sudite !
A za vizite ne vi se obrativ.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 22:47 ---
не сум запознаен со постапката за граѓани на републиката Татарстан дел од руската федерација, темата е за Бугарски пасош!
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 19:32 ---
зборувам ако бугарија подигне обвинение дека си лажел кога си поднел документи за бугарски пасош и го прогласи за неважечки тогаш американската страна ќе те прогонува како криминалец извршил измама со документи и ако само тие екстрадираат среќен ќе бидеш.
да жена ти и твоите деца нема никој да ги пишува Бугари ама ќе си бидат во македонија нема да се со тебе во странство
Да ако си молчиш и не дихаш прав никој нема да разбере
зборувам ако бугарија подигне обвинение дека си лажел кога си поднел документи за бугарски пасош и го прогласи за неважечки
- bitno e koga ke go podigne
1. treba da ispita prvin koga baram drzavjanstvo, i po pravilo ne treba da mi dade.
- ne moze da pokrene obvinenie koga samite institucii ne ja izvrsile dobro rabotata , fakticki ja usrale rabotata, pa use obvinenija da ti pravat.
2. ako podigne obvinenie , jas stojam zad dokumentite samo koga sum drzavjanin na bg. bideki ke rabotam vo 3 zemja , i nema da pokrene.
3. posle otkazuvajne na drzavjanstvoto , nema so da ispituva , ne sum drzavjanin.
4 . kako sto kazav , na nikoi dokumenti ne sum jas potpisan , tuku posredinko.
5. ako sum mu dal polnomosno, jas toa polnomosno ne sum go potpisal , toa go pravi toj samovolno, bideki cela mafija e vrzana notar, sud, bolnica i t.n
6. celiot sistem e korumpiran vo bugarija, i pasosite se pari koi vleguvaat vo drzavata, koi podocna si gi koristi za nivni potrebi.
7. na ovoj osnov, naturalizacija, moze da baraat lica koi navistina se bugari po poteklo, ili navistina ke se cuvstvuvaat kako bugari.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:03 ---
Е ова не ми е јасно,конкретно ќе раскажам еден случај на двајца луѓе кои првпат се запознаваат,разговараат и споделуваат искуства кој каде бил низ ЕУ,како работеле за овие неколку години,ама и двајцата претпазливо цело време не откриваат,но како разговорот привршува и кога стекнуваат поголема сигурност всушност ја откриваат својата голема тајна дека и двајцата се со Бугарски државјанства.А цело време се претпазливи како божем е времето на КОС,како да не живееме во 21 век туку во 1949 година,како божем да има сеуште шпиони кои би ги кажале на властите.На кои власти кога скоро половината од министрите и пратениците се истотака со Бугарски државјанства?Тогаш стравот од што и од кого е?Да не бидат жигосани ли?Но кога и без разлика 20 и кусур години сме жигосани низ целиот свет како ФИРОМЦИ,има ли поголемо жигосување од тоа.На крај краева тоа што го сакаш бори се за тоа.Бидејќи сме во жариштето на една голема битка која сеуште трае од Балканските војни,народот во оваа држава се делел и сеуште се дели -за Бугарија,против Бугарија-за Србија против Србија.Но недај Боже да се сврти некој од страната на душманот на Македонија,кои заграбуваат парче по парче,село по село.
Od nikogo strav, koj kaza deka mi e strav?
Zboruvame za fakti, a ne za strav, faktite nikoj ne moze lesno da gi pobijat.
Ako ima pola vlada , kazi im da ne ja davaat Makedonija i da ne ja grabaat ,da ja stitat, i da ne klavaat Albanci da mi nareduvaat
K*r me boli za drugi luge vo ovaa drzava *(ne vazi za dobri i cesni luge , koi cesno si go vadat lebot) , edinstveno mi e zal za niv i za nasata teritorija , prirodni ubavini i se sto e ostanato vo nea, detstvo , skolo, roditeli,drugari, i sve sto se vika dobri spomeni
samo za toa mi e ZAL , mislam deka samo toa ke go povredam vo Makedonija ako se pisam bugar........ a ne deka na nekogo ke mu nanesam steta, ic ne mi e gajle za drugoto.
Tuka ima luge koi nemaat leb da jadat a drzavata ne gi ferma, a ke kaze deka se makedonci... abe znaes se se desava vo ovaa nasa cudesna zemja.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:09 ---
eve ke napisam edna tema sega:
ne vredi li da se pises druga nacionalnost , ako eden den tvoite deca ke si ostanat MAKEDONCI ke se skoluvaat vo dobri skoli,
ke investiraat vo Makedonija , i ke rabotat Makedonci, koi ke imaat sredstva za zivot, i drzavata ke si zema danok?
za kogo? - toa ne e li dovolno za Makedonija?
Ova ne go izmisluvam , tuku go gledam i zatoa pisuvam.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:14 ---
Е ова не ми е јасно,конкретно ќе раскажам еден случај на двајца луѓе кои првпат се запознаваат,разговараат и споделуваат искуства кој каде бил низ ЕУ,како работеле за овие неколку години,ама и двајцата претпазливо цело време не откриваат,но како разговорот привршува и кога стекнуваат поголема сигурност всушност ја откриваат својата голема тајна дека и двајцата се со Бугарски државјанства.А цело време се претпазливи како божем е времето на КОС,како да не живееме во 21 век туку во 1949 година,како божем да има сеуште шпиони кои би ги кажале на властите.На кои власти кога скоро половината од министрите и пратениците се истотака со Бугарски државјанства?Тогаш стравот од што и од кого е?Да не бидат жигосани ли?Но кога и без разлика 20 и кусур години сме жигосани низ целиот свет како ФИРОМЦИ,има ли поголемо жигосување од тоа.На крај краева тоа што го сакаш бори се за тоа.Бидејќи сме во жариштето на една голема битка која сеуште трае од Балканските војни,народот во оваа држава се делел и сеуште се дели -за Бугарија,против Бугарија-за Србија против Србија.Но недај Боже да се сврти некој од страната на душманот на Македонија,кои заграбуваат парче по парче,село по село.
ne za bugarija , ne protiv bugarija, ne za srbija , ne protiv srbija........ .... ne go gledam toa , eve konkretno tebe ti se obrakam , daj mi ti neutralno drzavjanstvo , pasos da mozam legalno da si rabotam , pa posle ti bidi za bugarija ili protiv , ili xxxx drzavi za koi ti mislis , ili za koi mnozinstvoto misli.