Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
:facepalm: Да се биде маж не значи да легнеш со секоја што ќе ти налета на патот, па макар била и сексипилна асистентка.

Да се биде зрела индивидуа (без разлика маж или жена) значи да се промисли за последиците ПРЕД да се случат, а не да леташ ко мува без глава, па отпосле да се каеш.

На крајот на краиштата, зошто некој ако бил примерен студент цело време баш на крајот од студиите да се гњави со комисии или да јаде ќотек од дечкото/мажот на дотичната? Нека си исчисти испитите, па после ако сака, нека ја плеска до бесвест.
Баш така, нека дипломира, па после нека праи што сака. Секс со асистентка е прекршување на етичките кодекси и баш ми е чудно што дечко како Никола кој константно се претставува како морален, конзервативен и религиозен и на секој чекор ги критикува либералните вредности, сега не спомнува ни морал ни бутур.
А тврдењето на Саншајн дека за мажите е нормално да легнат со се` живо и диво е толку дебилно што не заслужува ни коментар.

W

Werther

Гостин
Би било супер да се видите идниот пат и да ѝ кажеш во лице кој е твојот став, т.е. сето ова што го кажа тука, на форумов, да ѝ го кажеш нејзе. По секако треба да содржи муабетот од твоја страна нешто како „Да, апсолутно сакам да се плеснеме (со други зборови искажано, секако). За тоа да се случи, ќе треба ова-и-ова-и-ова-и-ова-...“ Со други зборови, да ги поставиш условите според коишто може да дојде до плеснувањето. Еден од нив може да биде, на пример, веќе да немаш испити кај неа (како што ти кажаа претходно) и дека таа треба да почека додека да стасаш до таа ситуација. Ако ѝ значи и нејзе да се плесне со тебе, ќе те почека. Запомни: *таа те побарала тебе* и треба да се прилагоди на тебе. Ако е асистентка, многу веројатно дека такво поставување ќе ѝ се бендиса - таа бара саглам маж и го видела во тебе; однесувај се така.

Со лесно и со среќа. И, како за почеток, со кондом. ;)
Мајсторе, ти си ми идол ! Жими се'.

:pos:

Редовно те читам, и советиве ти се лудница. Продолжи така.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.481
Поени од реакции
114.429
:facepalm: Да се биде маж не значи да легнеш со секоја што ќе ти налета на патот, па макар била и сексипилна асистентка.

Да се биде зрела индивидуа (без разлика маж или жена) значи да се промисли за последиците ПРЕД да се случат, а не да леташ ко мува без глава, па отпосле да се каеш.

На крајот на краиштата, зошто некој ако бил примерен студент цело време баш на крајот од студиите да се гњави со комисии или да јаде ќотек од дечкото/мажот на дотичната? Нека си исчисти испитите, па после ако сака, нека ја плеска до бесвест.
Абе така е тоа, она до мај/јуни на waiting list ќе биде и ќе го чека него да положи па да се плеснат. И не сфаќам зошто сите велите дека ова би му се одразило на успесите на факултетот, т.е. положувањето на предметите... Ако она му се мести на пенал, зошто да не ја легне? Ако му се допаѓа, ако му е убава, ако го пали, не знам зошто би чекал неколку месеци, најсериозно. Тука баш доаѓа до израз она дали е маж или не, настрана тие “Мајка Тереза“ муабети, дали чувствува нешто за неа, дали ќе го боли срцето и слично. Па 21 век сме, нема потреба да се правиме нешто што не сме.

Никола брат, едноставна е работата, ако ти се допаѓа типката легни ја и ич не му ја мисли. Нормално, семестаров учи си го како и претходните и ќе немаш гајле.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Napraivte ko asistentkava da e kujznae sto. Strasilo! Nikad fakultet nema da zavrsi. Lol:-D
Asistentka e. Not a big deal...

Ja mislam deka Nikola won't do it, no matter what :-D
Ne e labav. Da bese Nikola nekoj labav tip, nemase da bara soveti na forum, nego labav ke bese. Otkaj znae dali uopste ke stigne do nesto poise od druzenje i flert. Moze nema. Moze ke stigne. Baska i asistentkava pojma nemate so bara od nego... Rano e da se kaze :-D
Mnogu mu ja mislis Nikola :-D
Ic ne si kul! :-D

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154

Кога зборуваме за последиците зошто тогаш асистентката му се нафрлувала на студентот? Koј најпрвин треба да размислува за последиците? Тој ако ја плесне или таа што му се нафрлува?
Koj прв ја започнал играта? Таа а не Никола. Тој си кажа убаво во постот дека мислел дека и други ке биле на средбата а таа дошла провокативно облечена. Машко ко машко или ке плесне или ке одбие, трето нема.
Јас му реков да ги праша неговите колеги како би постапиле, а гледам многу момчиња би дале се да ја плеснат згодната асистентка од факултет. Нема што да се крие овде.
Дали го прочита мојот пример кој го наведов погоре?
Девојка од не е важно која генерација е, во 4 годишна врска со асистент на нејзиниот факултет НИКОГАШ ама никогаш немала проблеми со некој заради таа врска.

И прашање до Мачорката, драга подвлечи го делот кај што ЈАС кажувам дека машките плескаат се живо и диво? Не ги извртувај зборовите како ти одговара.

P

Patrick

Гостин
Nikola, ne gi slusaj sto ti pisuvaat drugite, moj najdobronameren sovet e da ja batalis asistentkata i da go izgledas filmot "The life of David Gale" so Kevin Spejsi vo glavnata uloga za da voocis i sfatis do sto mozat da dovedat vakvi raboti. Nikogas ne gi mesaj rabotata i zadovolstvoto, ama nikogas bez razlika na se.
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 15:07 ---
Кога зборуваме за последиците зошто тогаш асистентката му се нафрлувала на студентот? Koј најпрвин треба да размислува за последиците? Тој ако ја плесне или таа што му се нафрлува?
Koj прв ја започнал играта? Таа а не Никола. Тој си кажа убаво во постот дека мислел дека и други ке биле на средбата а таа дошла провокативно облечена. Машко ко
Za seks se potrebni dvajca, koi dobrovolno ke se vpustat vo toa. Ne mozes samo na eden da ja prefrlas odgovornosta, bez razlika koj se nafrlil i koj pocnal da flertuva. Ne mi se veruva kako mozes volku detski da razmisluvas.

Masko ko masko, taka e i zensko ko zensko- ili ke ja plesnat ili ke odbie.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Дечки, ајде едно советче за мене . Не е љубовен проблем, туку повеќе е како ситуација, за која ми треба совет. Значи на факс поминаа испитите и полагањата, а јас цело време преку е -меил бев во комуникација со една асистентка, мислам не само јас исклучиво, туку цела група,бидејќи ни праќаше матријали за учење, а ние и испраќавме семинарски . И сега претходниот викенд ме покани преку меил ко во стил да сме се виделе, ама она така ми го напиша тоа што јас помислив дека повеќе колеги заедно со неа ќе седнеме негде на кафе да си помуабетиме после испитот. Да напоменам дека јас сум онака социјален тип и покани за дружба ретко одбивам, знаат тие што доаѓаат на кајгана собиранките. А јас сум навикнат со професорки од школо, курс да излегувам онака на дружба без задни намери.Во основно додека одев на курс којзнае колку пати се собиравме со наставничката на кафе и сок . Со старата класна од средно и ден денес си одам на кафе и онака сеуште имам близок однос, иако пред 4 години матурирав.Така помислив дека и со оваа средба ќе биде, ама вечерта каде што бевме договорени да се чекаме јас мислев дека ќе дојдат и други колеги од група,ама бев само јас.

Доаѓа женава и ја гледам облечена во мало деколте и минич. Уште кога видов дека сум сам со неа и како е она облечена, сфатив колку е саат. Ама ајде се правев наудрен, да не испадне ете си правам филмови во глава, донесувам предвремени заклучоци . Кога веќе седнавме таа почна да прави муабет за факултетот, за испитот,бла бла како што всушност беше и целта на средбата. Кон средината на вечерта женава веќе почнува да прави послободни муабети што не доликуваат на однос асистент - студент. Ама ајде ја оставив,а сеуште се правев мутав и онака ладен намерно го задржував оној професионален однос како да сме во амфитеатар или во предавална. При крај на средбата асистентката почна да ми дава знаци меѓу редови , неколку погледи и насмевки, што би рекол Тошо Малерот ишарет ми дава бе батка. И на тоа остана, и се заблагодарив за средбата и поканата, и се разделивме секој кон својот пат до дома. Утре дента станувам од спиење, си мислам во себе, Никола ајде заеби плеткања со асистентки, шефици , директорки ... со таквите на крај може само да го јадеш, а плус реално ни ти не си по таквите. Така беше, таква одлука донесов, се додека денес не видам дека женава пак ми пишала на меил, парафразирам: многу убаво си поминала, прекрасен впечаток сум и оставил, дрн дрн јариња и дали би сакал да ја повториме средбата. Уфффф навистина не очекував дека повторно ќе ме покани. Уште и немам одговорено.

Мене сега што ми е недоумицата. Ситуацијата ми изгледа како да е меч со две острици. Ако одбијам, се плашам од таа моја реакција да не има последици по мојот академски живот, јас сум апсолвент ова ми е последен семестар и сакам да го поминам најлабаво што можам. Се плашам со моето одбивања да не удрам по една болна точка во академскиот свет,егото, па после таа мене да ми го загорчи животот на факултет. А од друга страна доколку направам нешто со нејзе, пак јас ќе бидам тој што ќе го извлече подебелиот крај. Не ми се плетка со асистентки. Искрено да не ми беше асистентка, би ја ебел, и те како. Затоа сум во недоумица и ми треба мала помош како да ја исхендлам целава работа. Доколку ја одбијам може и да не се случи ништо, секој да си продолжи со својот живот. Ама тоа неможам да го знам со сигурност . Многу ми е тешко да проценам, затоа што жените лично на мене ми се многу тешки за пробивање на нивните агенди. Дури неможам ни јас да проценам што всушност она сака од мене, само да ме легне, нешто повеќе или сосема десетто, врска немам .
Буши друже ич нека не ти чуе,приватен живот е тоа надвор од факултет,нема во амфитеатар или во канцеларија кај неа да ја теслачиш.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Za seks se potrebni dvajca, koi dobrovolno ke se vpustat vo toa. Ne mozes samo na eden da ja prefrlas odgovornosta, bez razlika koj se nafrlil i koj pocnal da flertuva. Ne mi se veruva kako mozes volku detski da razmisluvas.

Уште еднаш ке пробам да го преформулирам прашањето.
Ако и таа е свесна дека постои ризик зошто му се нафрлува кога знае дека и таа ке има проблеми а не само Никола?
Вистина е дека се потребни двајца, треба и двајца да имаат желба ама и асистентката треба да размислува за последиците.
На пример ризик дека таа ке ја загуби работата а Никола ке мора да го промени факултетот или пак ке пага на испити.
Ако не е Никола ке биде некој трет. Не мора да ја плесне ама јас можам да гарантирам дека многу би ја искористиле шансата на негово место.
И така.
Не мораш да се согласуваш, си го кажав тоа што јас го мислам.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Nikola, ne gi slusaj sto ti pisuvaat drugite, moj najdobronameren sovet e da ja batalis asistentkata i da go izgledas filmot "The life of David Gale" so Kevin Spejsi vo glavnata uloga za da voocis i sfatis do sto mozat da dovedat vakvi raboti. Nikogas ne gi mesaj rabotata i zadovolstvoto, ama nikogas bez razlika na se.
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 15:07 ---

Тоа е најдобриот совет, но во идеалниот свет. За жал, луѓето ги мами искушението на кратко да прошетаат во сивите зони на љубов vs професор/колега, постара/помлада, женет/мажена, христијанин/муслиман итн. Мене ми е впечатокот дека тука се бара оправдување за сивата зона и како да се извлече најдоброто, без главоболки. Да беше поинаку, прашањето ќе гласеше: како да ја одбијам на елегантен начин без да се најде навредена?

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Koj прв ја започнал играта? Таа а не Никола.

Девојка од не е важно која генерација е, во 4 годишна врска со асистент на нејзиниот факултет НИКОГАШ ама никогаш немала проблеми со некој заради таа врска.
Саншајн, изгледа не се разбираме.

Зошто му се нафрлувала, само асистентката си знае. Но според ова што беше кажано, таа не размислува за последиците затоа што:

Прво и основно, има ГРБ, положба. Што и да се случи, таа од работа нема да лета, а тој итекако може да си има проблеми ако и се замери (освен ако нема и тој врски на факултет за помош). Никола не е ни прв, ни последен кому му се пуштила, а судејќи по нејзиното однесување, така и ќе си продолжи. Нејзиниот (не)етички кодекс е веќе јасен, останува да видиме дали и Никола ќе падне на тоа ниво или ќе се издигне над ситуацијата како што му доликува.

За девојчето кое го зборуваш. Да, во врска е со асистент. Но тој е со неа во ВРСКА, не ја гледа како крес-комбинација. Да беше ова второво, девојката не само што ќе имаше проблеми, туку ќе беше за потсмев.

Значи, сума сумарум, со оглед на тоа дека асистентката не покажала никаква зрелост која треба да ја има за нејзините години, останува да видиме дали Никола ќе биде позрел од неа или ќе падне на нејзино ниво.

N

NikolaMKD91

Гостин
Баш така, нека дипломира, па после нека праи што сака. Секс со асистентка е прекршување на етичките кодекси и баш ми е чудно што дечко како Никола кој константно се претставува како морален, конзервативен и религиозен и на секој чекор ги критикува либералните вредности, сега не спомнува ни морал ни бутур.
А тврдењето на Саншајн дека за мажите е нормално да легнат со се` живо и диво е толку дебилно што не заслужува ни коментар.
Марсовка, пардон Мачорка незнам зошто толку грубо и се нафрли на девојката заради мене, или јас бев таргетот на твојот пост кон плавоока ? Всушност ако го прочита мојот пост спомнав, директно принципи и можеби морал, но индиректно . Доколку немав никаков морал и принципи, досега таа ќе беше 100 пати превртена и ќе и бев влезен во гаќи . Затоа што луѓето без морал не ги интересираат образование, принципи, етика.Туку само курвалук.

Твоите обиди евтино да ме навредиш и дискредитираш ти паѓаат во вода ,затоа што јас сеуште не сум паднал на тоа ниво, "да проповедам" вредности и етика а истите надвор од форум да ги прекршувам. Жалам , но јас немам ништо неетички сторено, куршумите ти се ќорци. Затоа што не спијам со асистентката, ниту некаде кажав дека планирам да спијам .

Меѓутоа, еве ајде да кажеме дека сум лицемер и прекршувач на етички кодекси. Зошто ти толку критички настапуваш спрема мене. Нели либерализмот и либералните вредности според кои ти се водиш во основа се live and let live. Зошто тогаш ме напаѓаш ако спијам со асистентката ? Па нели беше мој живот , мое тело, мое право . Или тоа важи само за вашата мала група педера, а сите останати треба да се распнат затоа што не ги делат вашите ставови .

Зошто пред време ме осудуваш и ме напаѓаш само затоа што размислувам поинаку од тебе . Ако си толку либерално и отворена зошто ти пречат моите постапки и ставови кои стануваат цел на твоја критика на форумов. И мене ми е најлесно да те нападнам дека си лицемер, ама незнам по кој профил да удрам. ;) :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Николче, јас мислам дека асистентката сака само дружба. Како прво иако има позиција и моќ, не мислам дека ќе ризикува работно место, само заради едно плескање. Ако е како што велиш ептен јака пичица, сигурно може да најде некој на кој не му предава.
Јас мислам ако ја одбиеш за кафе, ќе се навреди и ќе почне филмови да си прави (така секако ќе наебеш, зошто ќе тврди дека грешно си ја разбрал). Излегувај на кафе со неа, дружи се, може ќе ти се најде во иднина (испитче, магистарски, работичка). Е сега, ако дојде моментот да направите нешто повеќе, не го прај ти првиот чекор, т.е. остави ја она да ти се пушти, на што културно ќе се тргнеш и ќе ја одбиеш (но мислам дека последното сценарио нема да се случи поради причините што ги наведов во втората реченица)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Марсовка, пардон Мачорка незнам зошто толку грубо и се нафрли на девојката заради мене, или јас бев таргетот на твојот пост кон плавоока ? Всушност ако го прочита мојот пост спомнав, директно принципи и можеби морал, но индиректно . Доколку немав никаков морал и принципи, досега таа ќе беше 100 пати превртена и ќе и бев влезен во гаќи . Затоа што луѓето без морал не ги интересираат образование, принципи, етика.Туку само курвалук.

Твоите обиди евтино да ме навредиш и дискредитираш ти паѓаат во вода ,затоа што јас сеуште не сум паднал на тоа ниво, "да проповедам" вредности и етика а истите надвор од форум да ги прекршувам. Жалам , но јас немам ништо неетички сторено, куршумите ти се ќорци. Затоа што не спијам со асистентката, ниту некаде кажав дека планирам да спијам .

Меѓутоа, еве ајде да кажеме дека сум лицемер и прекршувач на етички кодекси. Зошто ти толку критички настапуваш спрема мене. Нели либерализмот и либералните вредности според кои ти се водиш во основа се live and let live. Зошто тогаш ме напаѓаш ако спијам со асистентката ? Па нели беше мој живот , мое тело, мое право . Или тоа важи само за вашата мала група педера, а сите останати треба да се распнат затоа што не ги делат вашите ставови .

Зошто пред време ме осудуваш и ме напаѓаш само затоа што размислувам поинаку од тебе . Ако си толку либерално и отворена зошто ти пречат моите постапки и ставови кои стануваат цел на твоја критика на форумов. И мене ми е најлесно да те нападнам дека си лицемер, ама незнам по кој профил да удрам. ;) :)

Не го тапацирај толку те молам.
Да беше ти конзервативен и морален христијанин каков што се обидуваш да се претставиш, ќе знаеше дека секс помеѓу студент и асистентка не е во ред и немаше воопшто да го праиме овој муабет.
Сепак да бидеме реални, големи се шансите твојава приказна да е комплетно измислена и базирана на некој порнич што си го глеал неодамна, се` со цел да се прикажеш како секс симбол и да привлечеш внимание, а на твојата потреба за внимание укажува и фактот што се сликаше по гаќи.

Обидите да ме навредиш ти се прилично инфантилни, некреативни и неуспешни, исто и како и инсинуациите дека сум дупли јузер (ако добро разбрав). Ако мислиш дека е така, слободно пријави ме кај Ацид и не замарај.

Kajgana Shop

На врв Bottom