P
Princ
Гостин
И веќе сме 2011 година, и најпосле МАРНЕТ се либерализираше. Фала Богу!Еве некои новости кои во 2011 ќе се случат
МАРнет ќе се либерализира за подетално тука
Се шалам
И веќе сме 2011 година, и најпосле МАРНЕТ се либерализираше. Фала Богу!Еве некои новости кои во 2011 ќе се случат
МАРнет ќе се либерализира за подетално тука
Нема повеќе регистрација на .мк домени! Правилникот на МАРНет од 1995 година падна на Уставен Суд и одземена им е лиценцата за вршење на дејноста. Според информација од Министерството за информатичко општество и администрација регистрацијата на .мк домени ќе биде недостапна минимум 2 месеци додека се реши овој проблем ...и додека се договорат која институција ќе биде надлежна во иднина за регистрација на .мк домените.МАРнет повеќе нема да регистрира mk домени. Колку време ќе трае тоа немам инфо.
Тоа е да земеш еден стап и да земеш да маваш по МАРнет и по МИО, оти нели тие ќе ја презимаа работата и ќе бркаа работата со регистрацијата на .com.mk и .mk домените... Арно на време си ги обновив домените, инаку ќе се чешав кај шо не ме чеша.пс. Дали да се радувам дали да плачам? -.-
Значи ако ми истече доменот ја нема да можам да го обновам се дур ова не се реши? :kesa:Тоа е да земеш еден стап и да земеш да маваш по МАРнет и по МИО, оти нели тие ќе ја презимаа работата и ќе бркаа работата со регистрацијата на .com.mk и .mk домените... Арно на време си ги обновив домените, инаку ќе се чешав кај шо не ме чеша.
Е нема да можеш.Значи ако ми истече доменот ја нема да можам да го обновам се дур ова не се реши? :kesa:
Менувај наслов одмаВеројатно ќе продолжат да работат домените дур не се разберат :/
Патем, thumbs up за Господин Филипов. Сакам да бидам ко него кога ќе пораснам. Најсериозно. Прекрасен човек е, и го обожавам за тоа на што ги троши своите пензионерски денови.
http://www.ustavensud.mk/domino/WEBSUD.nsf/ffc0feee91d7bd9ac1256d280038c474/42139d24587ab7a9c1257809002dd2b2?OpenDocumentНекој да не има линк до целата одлука на Уставен?
И кажете дали да сменам наслов, МАРНет уназадени со децении, баго
Чичко Стамен е моја светла точка во темницата која не обвиткува со години уназад. Човекот на свои 36 години се запишал на правен, и своите пензионерски денови ги користи за претставки до Уставен барајќи неуставни правила и закони. Досега има поднесено околу 500 жалби, околу 130 му се прифатени (тоа се 130 донесени неуставни закони, поништени токму поради него), и околу триесетина му се во постапка. Со еден збор, цар.И да, кој е тој Филипов?Што е толку поврзан со сево ова ајде дајте кратка биографија за ѕверката
Фала
Пред една недела регистирав еден на .мк чиста среќа еј.Сега нема ни регистрирање, ни обнова.