Прашања за Исламот III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Во ред за ова, ме интересираше зошто тоа овде се коментира, дали муслимани го подметнале пожарот, ги фатиле ли, дали е воопшто подметнат пожарот. Или стандардно, ќе ги обвиниме муслиманите за секој случај, па после ќе бараме докази.
Според мене на балканот има 2 поголеми групи на муслимани( турците се помлку од овие 2 нации на овие простори), едните се во оние кои спаѓаш и ти- босанците, цивилизиран народ за разлика од другите кои наликуваат на племе- албанците.
Е сега кој на св. Сава би можел да подметне пожар во манастир кои има и историско и културно значење и за Македонија и за Србија!? Немој да ми кажеш дека станува збор за коинциденција.:)
Веќе тој народ кои има искуство на палење на цркви на територијата на К.и.М. е мојата претпоставка, кога веќе спомна.
Ако имаш идеа кој би можел друг кажи.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Според мене на балканот има 2 поголеми групи на муслимани( турците се помлку од овие 2 нации на овие простори), едните се во оние кои спаѓаш и ти- босанците, цивилизиран народ за разлика од другите кои наликуваат на племе- албанците.
Е сега кој на св. Сава би можел да подметне пожар во манастир кои има и историско и културно значење и за Македонија и за Србија!? Немој да ми кажеш дека станува збор за коинциденција.:)
Веќе тој народ кои има искуство на палење на цркви на територијата на К.и.М. е мојата претпоставка, кога веќе спомна.
Ако имаш идеа кој би можел друг кажи.
Ти можеш да си мислиш и смислуваш идеи до утре пријателе,јас мислев дека има нешто конкретно во врска со пожарот.
Зошто си толку сигурен дека муслиманите го направиле тоа,или дека воопшто некој го направил тоа?
Поголемо искуство од србите за палење џамии нема никој па јас никогаш не сум напишал ништо без докази.
Зошто никогаш не чекате да излезе нешто официјално,можеби е пожарот заради стара електрична инсталација и слично.
Од старт,мене како муслиман ме ставаш во позиција: ВИНОВЕН ОД РАЃАЊЕ И ЦЕЛ ЖИВОТ МОРА ДА ЈА ДОКАЖУВАМ СВОЈАТА НЕВИНОСТ.
Не, не морам,чист сум како солза.. тој што го направил тоа нека одговара.
Ако веќе мислиш дека муслимани го направиле тоа,тогаш го имам овој став: За сторителите го мислам истото што и ти го мислиш за тие што ја запалија џамијата во Прилеп на пример.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ти можеш да си мислиш и смислуваш идеи до утре пријателе,јас мислев дека има нешто конкретно во врска со пожарот.
Зошто си толку сигурен дека муслиманите го направиле тоа,или дека воопшто некој го направил тоа?
Поголемо искуство од србите за палење џамии нема никој па јас никогаш не сум напишал ништо без докази.
Зошто никогаш не чекате да излезе нешто официјално,можеби е пожарот заради стара електрична инсталација и слично.
Од старт,мене како муслиман ме ставаш во позиција: ВИНОВЕН ОД РАЃАЊЕ И ЦЕЛ ЖИВОТ МОРА ДА ЈА ДОКАЖУВАМ СВОЈАТА НЕВИНОСТ.
Не, не морам,чист сум како солза.. тој што го направил тоа нека одговара.
Ако веќе мислиш дека муслимани го направиле тоа,тогаш го имам овој став: За сторителите го мислам истото што и ти го мислиш за тие што ја запалија џамијата во Прилеп на пример.
Има разлика од прав муслиман до албанец. Од нив може се да се очекува. Знаеш ли дека кршеа православни гробишта пред околу една година на територијата на К.и М. Јас незнам кога некој поради револт кршел надгробни плочи. Се молат пред борците на терористичката организација УЧК. Истото, кога некој народ сакал некоја терористичка организација, знаеш ли колку луѓе се исчезнати на К.иМ. по бомбардирањето? Дали испариле? Каде е срцето на организираниот криминал на балканот? Или од сето тоа албанците кои се дел муслимани, а конкретно на таа територија се околу 95% немаат никаква вина. Незнам зошто ги браниш, не го напаѓам ислмот туку албанците.
А делот каде србите палеле џамии (иако сум против нарушувањето на јавниот ред и мир и не го подржувам таквиот чекор) има многу да се дускутира на оваа тема.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Kade mo\am da ja najdam taa slika kade e poka\ano goleminata na univerzot odzumirajki go? A gore gospod poka\uva so prst...
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 22:43 ---
I kako da ja baram videoto kade ima odgovori za site cuda na kuranot?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
многу нормално е кога муслиман ке си ја објаснува својата света книга Куранот како вистинита!
но чудно е кога еден евреин ке ја објасни како таква..
но сепак дел од луѓето не се слепи.
вистината е толку јасна и неспоредлива.
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 22:51 ---
Kade mo\am da ja najdam taa slika kade e poka\ano goleminata na univerzot odzumirajki go? A gore gospod poka\uva so prst...
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 22:43 ---
I kako da ja baram videoto kade ima odgovori za site cuda na kuranot?
нема такво видео што може да ги подржи сите чуда од Куранот,
ако си снаодлив ке се снајдеш на јутубе за дел од нив.
тука имаш дел од Куранските чуда на македонски преведени.
http://www.povikkonvistinata.org/?cat=67
тука на англиски.
http://www.miraclesofthequran.com/

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
зошто некој што е повлијателен во исламските заедници не излезе со јасен став што е исламот а што прават нивните крвни браќа во име на исламот. зашто тоа се премолчува??

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
зошто некој што е повлијателен во исламските заедници не излезе со јасен став што е исламот а што прават нивните крвни браќа во име на исламот. зашто тоа се премолчува??
Биди поконкретен.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Биди поконкретен.[/q
епа мислам дека многу се преќутува (можда намерно). секаде го криват исламот и муслиманите а никој не излегува и јасно да укаже на разликите. никој не се осмелува да каже дека неговиот брат муслиман е крив, не е во право. ги гледав снимкиве од протестите кога запалија автобус во ск. викаат Аллаху екбер. некој ги учи на тоа а вие ќутите.......????

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
.епа мислам дека многу се преќутува (можда намерно). секаде го криват исламот и муслиманите а никој не излегува и јасно да укаже на разликите. никој не се осмелува да каже дека неговиот брат муслиман е крив, не е во право. ги гледав снимкиве од протестите кога запалија автобус во ск. викаат Аллаху екбер. некој ги учи на тоа а вие ќутите.......????..
Еве одма да ти кажам дека таквите луѓе влегуваат во џамија само за бајрам.
и тие протести и слични настани како што се тепачките по автобуси,и будала гледа дека тоа се политички местенки.
Избори се ближат,тепачки се нижат. :)
Не знам зошто би излегувал некој за укажува или да се оградува од нешто за што не е виновен?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Еве одма да ти кажам дека таквите луѓе влегуваат во џамија само за бајрам.
и тие протести и слични настани како што се тепачките по автобуси,и будала гледа дека тоа се политички местенки.
Избори се ближат,тепачки се нижат. :)
Не знам зошто би излегувал некој за укажува или да се оградува од нешто за што не е виновен?
јас знам какви се тие луѓе, ама они на јавноста и покажуваат лажен ислам. дури имало ситуации кога поглаварот на ивз ги охрабрувал албанците за голема албанија............и не само кај нас, низ цел свет тоа е масовно. а никој не излага и да укаже....

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
јас знам какви се тие луѓе, ама они на јавноста и покажуваат лажен ислам. дури имало ситуации кога поглаварот на ивз ги охрабрувал албанците за голема албанија............и не само кај нас, низ цел свет тоа е масовно. а никој не излага и да укаже....
Абе укажува,ама таквите се одма вехабии,радикални исламисти итд итд.
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom